Pressemeddelelse

15 sep. 2021 København, DK

ROCKWOOL vinder særprisen Long Term Value Creation i Sustainability Awards 2021

Det er en virksomhed med en stor beslutnings- og handelskraft der forbedrer sig og bidrage aktivt til den grønne omstilling.

Pressekontakt
EY Danmark

EY er en af verdens førende organisationer inden for revision, skat, transaktioner og rådgivning.

Relaterede emner Bæredygtighed

Som kulminationen på en dag i Børssalen med inspirerende oplæg og fuldt fokus på bæredygtighed blev tre vindere af den nye Sustainability Award i dag kåret. Bag priserne står Dansk Erhverv og EY Danmark.

ROCKWOOL vandt en af de tre priser i Sustainability Award 2021. ROCKWOOL blev vinder af særprisen Long Term Value Creation.

Med Særprisen for Long Term Value Creation vil vi gerne fremhæve og hylde dem, der sidder med løsningerne. Vi ønsker at sætte fokus på virksomheder, som i særlig grad har ambitioner inden for bæredygtighed, og som har vist stor dokumenteret impact. EY og Dansk Erhverv ser ROCKWOOL Group, som sådan en virksomhed, siger Jan C. Olsen, CEO for EY i Danmark.

Uddrag fra begrundelsen:

Selvom ROCKWOOL som virksomhed har væsentlig klimapåvirkning, er det også en virksomhed med en stor beslutnings- og handelskraft der forbedrer sig og bidrager aktivt til den grønne omstilling. Og det vil vi gerne belønne.

Vi ser et stort engagement i fortsat at optimere processer og produkter og en klar ambition om at bidrage til en mere bæredygtig fremtid.

Jens Birgersson, President & CEO for ROCKWOOL Group takkede for prisen: ”Bæredygtighed er dybt integreret i vores forretningsstrategi. Vores arbejde for at forbedre vores produkters positive indvirkning og minimere den negative effekt fra vores operationer er baseret på data, der kan revideres eksternt.  En langsigtet og positiv påvirkning af klimaet er præcis dét vi søger at opnå, og derfor værdsætter vi EY og Dansk Erhvervs anerkendelse af vores indsats”.

” Rockwool står med et enormt forandringspotentiale i hænderne, som de tager ekstremt alvorligt. De virksomheder der også er her om 20 år er dem, der er villige til at se kritisk på sig selv og lære af sine fejl. Dem der arbejder kontinuerligt med fremskridt og tør gå foran branchen og trække de andre med. Det kan snildt være at stenuld, som vi kender det i dag, slet ikke findes om 20 år, men det tror jeg bestemt, at Rockwool gør”, siger Brian Mikkelsen, administrerende direktør i Dansk Erhverv.

Kontakt:

Lars Ohlsen, pressechef i Dansk Erhverv, tlf.: 4187 0818
Jan C. Olsen, CEO for EY i Danmark, tlf.: 5158 2608
Iben Papsø, senior project manager i EY, tlf.: 2529 3269

Om Sustainability Awards

Med Sustainability Awards arbejder Dansk Erhverv og EY sammen for at hylde de virksomheder, der arbejder strategisk og innovativt med bæredygtighed. Samtidig ønsker vi at samle danske erhvervsledere, der har indflydelse på fremtidens bæredygtighed og bidrager til at nå FN’s verdensmål og de globale klimamål.

Sustainability Awards omfatter tre priser: Climate Strategy Award og Sustainability Innovation Award, som danske virksomheder inviteres til at indstille sig til, og som vurderes af en uafhængig jury. Særprisen Long Term Value Creation uddeles af Dansk Erhverv og EY, og denne pris kan der ikke ansøges om.

 • Fuld jurybegrundelse for Long Term Value Creation

  Med særprisen for Long Term Value Creation vil vi gerne fremhæve og hylde dem, der sidder med løsningerne. Her er fokus på virksomheder, som i særlig grad har ambitioner om at udmærke sig inden for bæredygtighed, og som har en stor dokumenteret impact.

  Særprisen går til en virksomhed, der har klare ambitioner i arbejdet med ansvarlig virksomhedsdrift, herunder aktivt har vist og rapporteret fremskridt. Samtidig er der tale om en virksomhed, som i høj grad kan, og ønsker, at påvirke den bæredygtige omstilling positivt.

  Mange danske virksomheder lever op til dette.

  Men vi mener, at vi efter mange lange diskussioner har fundet den helt rigtige modtager af særprisen i år, nemlig ROCKWOOL.

  Vinderen af Særprisen 2021 har som en væsentlig spiller i byggebranchen været med til tidligt at revolutionere industriens klimapåvirkning gennem deres fokus på at tilbyde sikre og energisparende produktløsninger. De har dermed sikret store CO2-besparelser i en af de mest udledende sektorer globalt.

  Virksomheden har allerede taget væsentlige skridt med tanke på miljø og klima fx med muligheden for høj grad af genanvendelse af deres produkter, samt en essentiel dekarboniseringsplan for deres produktion af stenuld.

  Selvom ROCKWOOL som virksomhed har en væsentlig klimapåvirkning, er det også en virksomhed med en stor beslutnings- og handlekraft bag ambitionerne om at forbedre sig og bidrage aktivt til den grønne omstilling. Og det vil vi gerne belønne.

  Samtidig er ROCKWOOL hurtige til at implementere nye rapporteringsstandarder. Gennem deres systematiske arbejde med EU Taksonomien kunne de på et tidligt tidspunkt fremvise, at 95% af deres økonomiske aktiviteter levede op til alle de fastsatte miljømæssige kriterier.

  Vi ser et stort engagement i fortsat at optimere processer og produkter og en klar ambition om at bidrage til en mere bæredygtig fremtid.