Pressemeddelelse

18 maj 2022 København, DK

Dansk virksomhed skal forsvare danske farver i stor vækstkonkurrence

Cane-line med Brian Djernes i spidsen skal som vinder af det danske EY Entrepreneur Of The Year forsøge at hive verdensprisen hjem blandt de bedste vækstskabere fra resten af verden.

Pressekontakt
Søren Smedegaard Hvid

Statsautoriseret revisor og Partner i EY. Direktør for EY Entrepreneur Of The Year, Danmark.

Revisor, Partner og direktør for EY Entrepreneur Of The Year, Danmark. Højt energiniveau, nytænkende, relationsskabende og familiefar. Top dedikeret, vellidt og professionel i alt han foretager sig.

Relaterede emner EY Entrepreneur Of The Year

Cane-line med Brian Djernes i spidsen skal som vinder af det danske EY Entrepreneur Of The Year forsøge at hive verdensprisen hjem blandt de bedste vækstskabere fra resten af verden.

Anden gang var lykkens gang for fynske Cane-line, da de efter at have været nomineret en gang tidligere vandt hovedprisen ved konkurrencen EY Entrepreneur Of The Year i år, der hvert år hylder de bedste vækstskabere. Og det var en meget glad Brian Djernes, der modtog prisen ved den danske konkurrence.

"Det er vildt at være kåret til Danmarks bedste entrepreneur. Det er også lidt uvirkeligt, men det er fedt. Der er nogle topprofessionelle folk, som har fundet os værdige til at sætte os op på en piedestal for en kort bemærkning, og det giver jo gejst til den videre rejse mod de nye mål, vi skal nå" sagde Brian Djernes, der er CEO hos Cane-line, kort efter de havde vundet vækstkonkurrencen ved landsfinalen i marts.

De kom ikke sovende til prisen. De slog de andre nominerede, som blandt andet talte Shaping New Tomorrow, der laver innovativt herretøj, energiselskabet Better Energy, der arbejder med vedvarende energi, og containervirksomheden Titan Containers.

Stærk, dansk repræsentant

Cane-line, der har eksisteret i mere end 30 år og har deres hovedsæde i Rynkeby på Fyn, er mest kendt for deres high end-have- og indendørsmøbler. De har oplevet en kontinuerlig vækst – ikke bare herhjemme, men også i flere andre lande.

Og de har ikke haft tid til at læne sig tilbage i havestolen. Som vinder af den danske konkurrence skal de forsvare de danske farver, når vinderen af EY World Entrepreneur Of The Year skal findes ved et stort awardshow, som foregår i Monaco til juni.

De skal kæmpe blandt 60 andre vindere fra hele verden. Det er et stærkt felt, de er oppe imod, men Cane-line er en fantastisk repræsentant for Danmark, mener Søren Smedegaard Hvid, partner i EY og direktør for EY Entrepreneur Of The Year i Danmark:

"Cane-line er den perfekte case. De har et fremragende produkt, de er innovative og i Brian Djernes har de en fantastisk entrepreneur, der tænker ud af boksen. Han er en fantastisk rollemodel for både håbefulde iværksættere og etablerede virksomhedsledere," siger Søren Smedegaard Hvid.

Entrepreneur fra start

Lige fra sin tidlige barndom har Brian Djernes mærket købmandskabet på egen krop – bogstaveligt talt. Hans familie ejede en købmand i Nordjylland, og allerede som 12-årig arbejdede han dagligt i butikken.

Som ung tog han til Odense, hvor han fik job hos netop Cane-line, og han var så dedikeret, at han brugte hele sin opsparing som 26-årig og købte sig ind i virksomheden.

Nu her mere end 20 år senere står han med en blåstempling af ham og hans succesfulde virksomhed med hædren som den bedste entrepreneur i Danmark i 2021 og dermed en finaleplads blandt verdens bedste entrepreneurer.

Overvældende at repræsentere Danmark

Det store show foregår fra 8.-10. juni i år i det lille fyrstendømme i det sydfranske. Selvom det kom bag på Brian Djernes at vinde den danske konkurrence, ser han frem til at skulle forsvare de danske farver.

"Det er da lidt overvældende at skulle repræsentere Danmark på den måde, så man må gøre, hvad man kan. Så må vi se, hvad det fører til," sagde Brian Djernes, efter han havde vundet prisen ved det danske show.

Den næste danske vinder findes ved årets EY Entrepreneur Of The Year, der holdes den 24. november i Lokomotivværkstedet i København.