Pressemeddelelse

24 aug. 2022 København, DK

Her er de nominerede til Sustainability Awards 2022

Vinderne af Sustainability Awards 2022 skal findes blandt 20 nominerede virksomheder til de tre priser, der uddeles.

Pressekontakt
Jan C. Olsen

CEO for EY i Danmark, Partner og leder af Assurance i Danmark. Medlem af EY's Regional Leadership Team

Praktisk og løsningsorienteret revisor og rådgiver for danske og internationale kunder. Vil udvikle de bedste medarbejdere og styrke diversitet.

Relaterede emner Bæredygtighed

Vinderne af Sustainability Awards 2022 skal findes blandt 20 nominerede virksomheder til de tre priser, der uddeles.

Klima og bæredygtighed står højt på virksomheders agenda og er afgørende for erhvervslivets langsigtede værdiskabelse. Derfor vil de virksomheder, der arbejder strategisk og innovativt med bæredygtighed, blive hyldet ved årets Sustainability Awards, der afholdes i samarbejde mellem EY og Dansk Erhverv.

Der uddeles tre priser, når Sustainability Awards slår dørene op den 13. september 2022.

Climate Strategy Award

Denne pris gives til en virksomhed, som har en strategi, der byder på særligt ambitiøse mål og handlinger for at reducere deres udledning af drivhusgasser, eller bidrager til at reducere samfundets udledning gennem virksomhedens forretningsmodel.

De ti nominerede virksomheder i kategorien er: Arla Foods, Coop Danmark, DLF Seeds, DLG Group, Imerco, Novo Nordisk, PensionDanmark, Salling Group, VELUX Group og Ørsted. 

- Med Climate Strategy Award ønsker vi at fremhæve virksomheder, som udmærker sig i arbejdet mod klimaforandringer. Det er virksomheder, der gennem ambitiøse mål og handlinger for reduktion af deres CO2-aftryk formår at integrere forandringen i hele deres organisation. Med prisen vil vi gerne dele inspiration om virkningsfulde tiltag, der gør reel forskel for virksomheder og for samfundet, siger Jan C. Olsen, CEO hos EY Danmark.

Sidste års vinder af Climate Strategy Award var DSV.

Sustainability Innovation Award

Denne pris gives til en virksomhed, som arbejder særlig innovativt med bæredygtighed. Vinderen løser udfordringer indenfor bæredygtighed ved at tænke nyt, der kan skabe forandring, eller sætte nye standarder indenfor ESG-dagordenen. Det kan for eksempel være nye og mere bæredygtige produkter eller løsninger.

Også i denne kategori er der ti nominerede: De Forenede Dampvaskerier, DFDS, Grundfos, Meldgaard, Nets, Pandora, ScanCom International, Siemens Gamesa Renewable Energy, Signify Danmark og Aarsleff.

- Danmark har behov for virksomheder, der tænker nyt og finder helt nye løsninger på dagens og morgendagens udfordringer. Derfor er det vigtigt, at vi sætter fokus på virksomheder, der har en innovativ tilgang til at løse nogle af de udfordringer inden for bæredygtighed, som samfundet står med i dag, siger Mikkel Sthyr, der er Partner og Markedsleder for Assurance hos EY.

Ege Carpets vandt sidste år Sustainability Innovation Awards.

Særprisen for Long Term Value Creation

Den tredje pris ved Sustainability Awards er Særprisen for Long Term Value Creation.

Vinderen udpeges af Dansk Erhverv og EY, der med Særprisen ønsker at sætte fokus på virksomheder, som i særlig grad har ambitioner inden for bæredygtighed, og som har vist en stor, dokumenteret impact.

Det er en uafhængig jury bestående af Bo Øksnebjerg, Connie Hedegaard, Kristian Jensen, Lars Rasmussen, Le Gammeltoft, Linda Nielsen, Mie Krog, Stine Kirstein Junge og Torben Möger Pedersen, der udpeger vinderne.

Dette års vindere af Sustainability Awards bliver fundet den 13. september i Børssalen i København.