Pressemeddelelse

14 sep. 2023 København, DK

Grundfos vinder klimapris ved Sustainability Awards 2023

Grundfos, Salling Group og Nykredit var finalister til prisen Climate Impact Award, som blev uddelt på baggrund af bl.a. mål, ambitioner og dokumenterede resultater.

Pressekontakt
Jakob Wandel

Head of PR, EY Danmark

Spinder den gule tråd, der binder de strategiske PR-aktiviteter sammen i forlængelse af EY's forretningsmæssige mål. Far til to piger.

Relaterede emner Bæredygtighed

Grundfos, Salling Group og Nykredit var finalister til prisen Climate Impact Award, som blev uddelt på baggrund af bl.a. mål, ambitioner og dokumenterede resultater.

Mellem inspirerende oplæg og glødende debatter blev der udråbt vindere af årets priser, da Sustainability Awards blev afholdt af Dansk Erhverv og EY 14. september.

Climate Impact Award var blandt de priser, som blev uddelt i Børssalen, der var fyldt til sidste stolerække. Vinderen af Climate Impact Award blev fundet af en uafhængig jury, der har vurderet otte nominerede virksomheder ud fra en række kriterier. Ud af de otte nominerede blev tre finalister udpeget:

  • Grundfos
  • Salling Group
  • Nykredit

Og det blev altså Grundfos, der løb med sejren.

Climate Impact Award er en pris, der gives til en virksomhed, som i sit strategiske afsæt har særligt ambitiøse mål og handlinger i arbejdet med klimaforandringer, fortæller Jan C. Olsen, CEO for EY i Danmark:

”Med Climate Impact Award er fokus på virksomheder, som allerede gør det godt, men vil endnu mere. Ved fx at introducere nye initiativer, der kan inspirere og sætte nye standarder. Det handler altså om klar impact, og kriterierne for prisen er hårde, så der skal vises solide resultater, der understøtter ambitioner og mål. Den uafhængige jury fandt Grundfos som et godt eksempel på dette.”

Værdien i at løfte i flok

Juryen begrundede blandt andet valget af Grundfos med deres solide resultater og en komplet plan for net zero. Juryen fremhævede også Grundfos’ partnerskaber om at finde løsninger på fx mere klimavenlig produktion.  

”Årets vinder af Climate Impact Award er særdeles ambitiøse og forstår samtidig værdien i at løfte i flok.  Mange spændende initiativer kan fremhæves, og samtidig har Grundfos også global impact på tværs af værdikæden. De kommer ud over landets grænser - med positiv impact og forandring,” siger Brian Mikkelsen, administrerende direktør i Dansk Erhverv.

Mikael Geday, Group Executive Vice President, Chief Financial Officer i Grundfos, udtaler:
”Det er dybt forankret i vores forretning at gøre en positiv forskel for verdens vand- og klimaudfordringer. Takket være stærkt samarbejde på tværs af Grundfos fik vi sidste år godkendt vores Science-Based Targets, og vi har allerede i 2023 afsat 150 millioner kroner til at understøtte initiativer, der vil muliggøre realiseringen af vores 2050 Net Zero-målsætning. Vi er enormt stolte af den anerkendelse, det er at modtage Climate Impact Award for dette arbejde.”