Lehdistötiedote

12 kesäk. 2018 Helsinki, FI

Nocartin Vesa Korhonen edustaa Suomea yrittäjyyden maailmanmestaruuskilpailussa tällä viikolla

Globaali yrittäjäkilpailu, EY World Entrepreneur of the Year, huipentuu tällä viikolla Monacossa järjestettävään finaaliin. Suomea tässä yrittäjyyden maailmanmestaruuskilpailussa edustaa lahtelaisen Nocart Oy:n toimitusjohtaja Vesa Korhonen. Nocart toimittaa uusiutuvaan energiaan ja paikallisiin energialähteisiin pohjautuvia energiaratkaisuja ja voimaloita maailmanlaajuisesti.

Lehdistökontakti
Juha Hilmola

Partner, Growth Markets, Audit, EY Finland

Kokenut, käytännönläheinen ja asiakkaille omistautuva tilintarkastaja, joka löytää olennaisuudet ja jonka kanssa on helppo tulla toimeen.

Globaali yrittäjäkilpailu, EY World Entrepreneur of the Year, huipentuu tällä viikolla Monacossa järjestettävään finaaliin. Suomea tässä yrittäjyyden maailmanmestaruuskilpailussa edustaa lahtelaisen Nocart Oy:n toimitusjohtaja Vesa Korhonen. Nocart toimittaa uusiutuvaan energiaan ja paikallisiin energialähteisiin pohjautuvia energiaratkaisuja ja voimaloita maailmanlaajuisesti.

Vesa Korhonen voitti viime vuonna Suomen EY Entrepreneur of the Year -kilpailun. Sen myötä hän kilpailee Suomen edustajana yrittäjyyden maailmanmestaruudesta ja EY World Entrepreneur of the Year -tittelistä Monacossa 59 muun maan edustajan kanssa 14.-16.6. Maailmanmestaruus ratkeaa lauantain finaalissa 16. kesäkuuta. Kilpailun tuomaristo arvioi kilpailijoita ja valitsee voittajan lukuisten eri kriteerien perusteella, kuten muun muassa innovaatio, strategia, yrittäjäasenne sekä liiketoiminnan vaikutus yhteiskuntaan. EY World Entrepreneur of the Year on arvostettu, maailman tunnetuin kansainvälinen tunnustuspalkinto menestyville yrittäjille.

”Odotan suurella mielenkiinnolla finaalia Monacossa. Voittamaan lähdetään ja ottamaan tosissaan mittaa muista kilpailijoista. Uskomme Nocartin hienon tarinan puhuttelevan tuomaristoa, sillä liiketoimintamme vaikuttaa suoraan ilmastonmuutoksen hillitsemiseen ja maapallon pelastamiseen. Olemme jo nyt saaneet kilpailun kautta hyvää näkyvyyttä maailmalla muun muassa kansainvälisissä medioissa. Monaco tarjoaa meille hyvän paikan verkostoitua ja viedä Nocartin viestiä eteenpäin laajemmalle yleisölle”, sanoo Vesa Korhonen.

Korhosella on vastassaan kilpailussa yrittäjiä lukuisilta eri toimialoita. Voittoa Monacossa tavoittelevat muun muassa maailman nopeimman sähköauton titteliä hallussaan pitävä Rimac Kroatiasta, tunnettu vaatebrändi Moncler Italiasta, virolainen taksisovelluksen kehittänyt Taxify sekä kodintarvikkeita valmistava Brabantia Hollannista. Kilpailussa on mukana myös halpalentoyhtiöyrittäjä, useampi rakennus- ja teknologia-alan yrittäjä sekä terveystoimialalla toimivia yrittäjiä.

Suomea ovat aikaisempina vuosina kilpailussa edustaneet mm. Ponssen Juha Vidgrén, Supercellin Ilkka Paananen, Rovion Mikael Hed ja Pihlajalinnan Mikko Wirén.

Kasvuyrityksiä ja uusia työpaikkoja

Monacossa kohtaavat yrittäjät edustavat maailman kasvuyrittäjien parhaimmistoa. Yritykset kasvavat nopeasti ja ovat merkittäviä työllistäjiä. Kisassa mukana olevien 59 yrityksen yhteenlaskettu liikevaihto on noin 26 miljardia dollaria ja kasvuprosentti 74 prosenttia. Yritykset työllistävät yhteensä 102 223 työntekijää ja niiden henkilöstön määrä kasvoi 33 prosenttia edellisvuodesta.  

Nocartin liikevaihto kasvoi vuonna 2017 reilut 150 prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna ja oli 30 miljoonaa euroa. Tulos oli noin kaksi miljoonaa euroa. Nocart työllistää tällä hetkellä 34 henkilöä globaalisti, joista kotipaikkakunnallaan Lahdessa noin 25 työntekijää. Yrityksen liikevaihdosta Afrikan ja Kaakkois-Aasian maista tulee tällä hetkellä noin 95 prosenttia.


”Haluamme yrittäjäkilpailumme avulla tukea vastuullista yrittäjyyttä ja tuoda esiin tarinoita, jotka toimivat esimerkkinä tuleville yrittäjille. On hienoa, että Suomea edustaa tänä vuonna cleantech-yrityksen menestystarina, jonka ytimessä on kestävä kehitys. Viime vuodet ovat osoittaneet, ettei EY World Entrepreneur of the Year -kilpailun voittajayrityksen tarvitse tehdä kymmenien miljardien liikevaihtoa voittaakseen maailmanmestaruustittelin. Tärkeämpää on yrittäjätarina. Vesa Korhosen tarina on upea osoitus suomalaisesta insinööriosaamisesta, rohkeudesta ja visiointikyvystä. Nocartin vastuullinen tarina on herättänyt ennakkoon Monacon maailmanmestaruuskisassa paikalla olevan kansainvälisen median huomion ja uskon, että Vesa Korhosella on hyvä mahdollisuus menestyä kilpailussa”, toteaa Suomen EY Entrepreneur of the Year -kilpailun johtaja, partner Juha Hilmola.

Vuonna 2017 yrittäjyyden maailmanmestaruuden voitti kanadalainen Murad Al-Katib, joka on elintarviketeollisuudessa toimivan AGT Food and Ingredientsin perustaja.

Kilpailun kulkua ja uutisointia voi seurata muun muassa kisan viralliselta Twitter-tililtä @EY_EOY sekä Suomen EY:n Twitter-tililtä @EY_Suomi.

 • EY World Entrepreneur of the Year -voittajat 2001-2017:

  2017 Kanada: Murad Al-Katib, President and CEO, AGT Food and Ingredients
  2016 Australia: Manny Stul, Chairman and Co-CEO, Moose Enterprise
  2015 Ranska: Mohed Altrad, Founder and CEO, Altrad Group
  2014 Intia: Uday Kotak, Founder, Executive Vice Chairman and Managing Director of Kotak Mahindra Bank
  2013 USA: Hamdi Ulukaya, Founder, President and CEO of Chobani Inc
  2012 Kenya: James Mwangi, CEO and Managing Director, Equity Bank Limited
  2011 Singapore: Olivia Lum, Executive Chairman and Group CEO, Hyflux Limited
  2010 UK: Michael Spencer, Group CEO, ICAP plc
  2009 Kiina: Cho Tak Wong, Chairman, Fuyao Glass Industry Group
  2008 Sveitsi: Jean-Paul Clozel, Founder, Actelion Pharmaceuticals Ltd.
  2007 Kanada: Guy Laliberté, Founder and CEO, Cirque du Soleil
  2006 Etelä-Afrikka: Bill Lynch, CEO, Imperial Holdings
  2005 USA: Wayne Huizenga, Chairman, Huizenga Holdings Inc.
  2004 Filippiinit: Tony Tan Caktiong, Chairman and President, Jollibee Foods Corporation
  2003 Intia: Narayana Murthy, Founder and Chairman, Infosys Technologies Limited
  2002 Saksa: Stefan Vilsmeier, President and CEO, Brain LAB AG
  2001 Italia: Paolo della Porta, President, Chairman and Group CEO, Saes Getters S.p.A

   

 • Hyödyllistä tietoa:

  - EY Entrepreneur of the Year on arvostettu, maailman tunnetuin kansainvälinen tunnustuspalkinto menestyville yrittäjille. Palkinto rohkaisee kasvuhakuiseen, vastuulliseen yrittäjyyteen ja kannustaa yrittäjiä, jotka innostavat muita visioillaan, johtajuudellaan ja saavutuksillaan. Entrepreneur of the Year sai alkunsa USA:ssa vuonna 1986 ja on sittemmin laajentunut yli 60 maahan kaikille mantereille. Suomessa kilpailu on järjestetty vuodesta 2003 lähtien.
  - Tapahtuman kotisivut ovat osoitteessa www.ey.com/weoy
  - EY World Entrepreneur of the Year -tapahtumasta viestitään aktiivisesti Twitterissä. Tapahtuman kulkua ja uutisointia voi seurata kisan viralliselta tililtä @EY_EOY ja keskusteluun voi osallistua tunnisteella #WEOY. Tiedotamme kilpailusta kansainvälisen @EYnews-Twitter-tilin lisäksi myös Suomen EY:n Twitter-tilillä @EY_Suomi.
  - Valokuvia tapahtumasta median käyttöön julkaistaan tapahtuman edetessä osoitteessa ey.com/weoy/eventphotos. EY julkaisee myös videotallenteita haastatteluista, keskustelupaneeleista ja palkitsemistilaisuudesta eri formaateissa sekä web-uutisointia että tv-lähetyksiä varten. Videot löytyvät EY:n broadcast-uutishuoneesta osoitteessa www.digitalnewsagency.com
  - Suomen vuoden 2018 EY Entrepreneur of the Year -kilpailu on startannut. Voittaja selviää 2.11. Hän edustaa maatamme vuoden 2019 maailmanmestaruuskilpailussa. Mukaan kilpailuun voi ilmoittautua osoitteessa: www.eoy.fi/. Suomen EY Entrepreneur of the Year -kilpailun pääyhteistyökumppaneita ovat Evli Pankki, työeläkevakuutusyhtiö Elo sekä Hartwall Capital.