Lehdistötiedote

10 huhtik. 2019 Helsinki, FI

Maailman tunnetuin kasvuyrittäjäkilpailu starttaa vuodelle 2019

EY Entrepreneur Of The Year on maailman ainoa kansainvälinen yrittäjäkilpailu, joka järjestetään kaikilla mantereilla ja yli 60 maassa alueellisella, kansallisella ja maailmanlaajuisella tasolla.

Lehdistökontakti
Juha Hilmola

Partner, Growth Markets, Audit, EY Finland

Kokenut, käytännönläheinen ja asiakkaille omistautuva tilintarkastaja, joka löytää olennaisuudet ja jonka kanssa on helppo tulla toimeen.

Samankaltaisia aiheita Kasvu

EY Entrepreneur Of The Year on maailman ainoa kansainvälinen yrittäjäkilpailu, joka järjestetään kaikilla mantereilla ja yli 60 maassa alueellisella, kansallisella ja maailmanlaajuisella tasolla. Maailmalla vuodesta 1986 järjestetty kilpailu rantautui Suomeen vuonna 2003. Kaikkien maiden voittajat kilpailevat kesäkuussa Monacossa pidettävässä kansainvälisessä finaalissa EY World Entrepreneur Of The Year -tittelistä. Ensi kesäkuussa Suomea edustaa Monte Carlossa vuoden 2018 kilpailujen voittaja Framery Oy:n Samu Hällfors. 

Suomen vuoden 2019 EY Entrepreneur Of The Year -yrittäjäkilpailun avajaistilaisuus pidettiin tänään Helsingissä EY-talolla. Avajaistilaisuudessa oli kutsuvieraiden, kisaan mukaan jo ilmoittautuneiden yritysten sekä vierailevien puhujien lisäksi paikalla myös viime vuoden voittaja Samu Hällfors.

Hällforsin yritys Framery Oy suunnittelee ja rakentaa toimistoympäristöön äänieristettyjä tiloja, kuten puhelinkoppeja ja neuvottelutiloja, joiden avulla työnteosta tulee tehokkaampaa ja jotka tutkitusti lisäävät myös työntekijöiden onnellisuutta. Tamperelaisesta autotallista lähtenyt liiketoiminta on kasvanut kahdeksassa vuodessa alansa globaaliksi pioneeriksi, joka hallitsee 58 prosentin markkinaosuutta maailmanlaajuisesti. Yhtiön viime vuoden liikevaihto oli liki 70 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa oli yli 200 henkilöä.

Hällforsia Entrepreneur Of The Year -kilpailuun osallistuminen on tukenut verkostojen rakentamisessa ja kasvattamisessa. Esimerkiksi vuoden 2016 kilpailun jälkeen Hällfors pääsi mukaan Kasvuryhmään. 

”Osallistuin kilpailuun jo vuonna 2016, jolloin minut palkittiin Vuoden nuori yrittäjä -palkinnolla. Tuolloin visioitu kasvu on muuttunut todellisuudeksi ja tänä vuonna saankin kunnian edustaa maatamme ja Frameryä kansainvälisessä finaalissa kesäkuussa. Minua on pyydetty myös esiintymään siellä, ja olen yksi ”Funding the future of your business ”-session puhujista”, Hällfors kertoo.

Entrepreneur Of The Year -voittajat ovat luoneet Suomelle talouskasvua ja työpaikkoja

Maailmalla monesta aiempien vuosien Entrepreneur Of The Year -kilpailun voittajasta on kasvanut todellinen suuryritys. Esimerkiksi Google ja Amazon ovat aikanaan tulleet kilpailussa palkituiksi silloin, kun ne olivat vielä selkeästi kasvuvaiheessa.

Myös suomalaisten menneiden vuosien voittajien luettelo on iloista luettavaa. Menneiden vuosian aikana kilpailun voittajiksi on kruunattu muun muassa Ponssen Juha Vidgren, Supercellin Ilkka Paananen, Deal Dashin William Wolfram sekä Rovion Mikael Hed.

”Kyseessä on kasvuyrittäjäkilpailu, jossa haemme yrittäjien joukosta paitsi kovia kasvajia myös vastuullisen liiketoiminnan rakentajia. Valtakunnalliseen loppukilpailuun valitut yritykset ovat perinteisesti kasvattaneet vuotuista liikevaihtoaan tasaisesti, osa jopa nelinumeroisin luvuin. Myös yritysten työllistämisluvut ovat positiivisia. Esimerkiksi tämän vuoden voittaja Framery on yksistään luonut viimeisen kolmen vuoden aikana Pirkanmaalle yli 500 työpaikkaa”, sanoo EY Entrepreneur Of The Year -kilpailun johtaja Juha Hilmola EY:ltä.

Monesta muusta yrittäjäkilpailusta poiketen Entrepreneur of the Year pohjautuu yrittäjien henkilökohtaisiin haastatteluihin. Laajoissa haastatteluissa tarkastellaan ehdokkaita yrittäjyyden eri osa-alueiden, kuten esimerkiksi strategian ja innovatiivisuuden kautta, taloudelliset tunnusluvut ovat vain yksi osa. Kilpailu etenee riippumattoman tuomariston tekemien finalistivalintojen kautta valtakunnalliseen loppukilpailuun, joka pidetään tänä vuonna 1.1.2019. Tänä vuonna yhdeksänjäsenisen tuomariston puheenjohtajana toimii Finanssiala ry:n toimitusjohtaja Piia-Noora Kauppi.

”EY:n yrittäjäkilpailu osoittaa, että maastamme löytyy upeita menestystarinoita paitsi eri aloilta myös eri puolilta Suomea ja viime vuonna kilpailijat edustivatkin poikkeuksellisen kattavasti koko Suomea”, Hilmola toteaa. ”Erityisen ilahduttavaa viime vuoden kilpailijoissa oli myös paitsi ennätyssuuri naisyrittäjien osuus myös niin sanottu born global -asenne eli se, että yritykset tähtäävät suoraan kansainvälisille markkinoille. Haluankin toivottaa kaikki yritykset ja yrittäjät rohkeasti mukaan kilpailuumme myös tänä vuonna!”

Lisätietoja kilpailusta, tapahtumista ja ilmoittautumisesta täältä.