Lehdistötiedote

26 kesäk. 2019 Helsinki, FI

EY ja Nokia solmivat maailmanlaajuisen talousraportointi- ja veropalvelusopimuksen

26.6.2019 EY ja Nokia Oyj ovat solmineet sopimuksen, jonka myötä EY siirtyy tuottamaan Nokialle maakohtaisia taloushallinnon ja verotuksen paikallisia raportointipalveluja 127 maassa.

Lehdistökontakti
Kari Pasanen

EY Global Telecommunications Tax Leader

Omistajayrittäjä, joka suhtautuu liiketoimintaan intohimoisesti. Nauttii innovoinnista ja uusien ideoiden kehittelystä.

Samankaltaisia aiheita Veropalvelut

EY ja Nokia Oyj ovat solmineet sopimuksen, jonka myötä EY siirtyy tuottamaan Nokialle maakohtaisia taloushallinnon ja verotuksen paikallisia raportointipalveluja 127 maassa. Ulkoistussopimuksen mukaisesti osa Nokian talous- ja veropalveluiden parissa työskentelevistä työntekijöistä siirtyy EY:n palvelukseen. Henkilöstön siirron ja sopimuksen implementoinnin odotetaan tapahtuvan vuoden 2019 viimeisen ja vuoden 2020 ensimmäisen vuosineljänneksen aikana.

Paikalliset vero- ja raportointivaatimukset muuttuvat nopeasti eri puolilla maailmaa. Samalla viranomaisraportointi edellyttää yhä enemmän tietoa ja syvempää analyysia yrityksen taloudellisesta tilanteesta. Raportointivaatimusten kustannustehokas ja vaatimustenmukainen täyttäminen edellyttää käytännössä usein automaation hyödyntämistä ja teknologiainvestointeja. Nämä investoinnit saattavat osoittautua erittäin suuriksi, eivätkä kaikki yritykset näe resurssien sitomista näihin strategisesti mielekkäinä.  

"Nokian kanssa tehty sopimus on erinomainen esimerkki siitä, miten edelläkävijäyritykset ovat valmiita uudistamaan verotoimintojaan digitaalisessa disruptiossa ja jatkuvasti muuttuvan lainsäädännön ja viranomaisvaatimusten edessä. Tarjoamamme vero- ja raportointipalvelualusta (Global Tax Platform, GTP) on tässä yhtälössä vaihtoehto, jota hyödyntämällä asiakkaamme voivat keskittyä omaan ydinliiketoimintaansa ja strategisiin hankkeisiin samalla kun heillä on käytössään edistyksellinen teknologia ja analytiikka”, sanoo Kari Pasanen, EY:n pohjoismainen Teknologia-liiketoimintasektorin johtaja.

EY Global Tax Platform (GTP) mahdollistaa tehokkaat digitaaliset vero- ja taloushallintoprosessit muuttuvassa sääntely-ympäristössä, pilvipalveluja hyödyntäen. Alustan turvallinen pilviympäristö auttaa asiakkaita tekemään tehokasta yhteistyötä EY:n kanssa kaikkialla maailmassa tarjoamalla reaaliaikaisen ja turvatun pääsyn oikeisiin ja ajantasaisiin tietoihin. Yhteinen arkkitehtuuri mahdollistaa myös saumattoman integroinnin kolmansien osapuolten kanssa esimerkiksi veroprosessin validointiin, tietojen analysointiin ja veroilmoituksiin liittyen.

”Käytännössä tämä tarkoittaa asiakkaille prosessien tehostumista ja nopeutumista, virheiden määrän vähenemistä sekä aivan uuden tason analytiikkamahdollisuuden tiedon hyödyntämisessä”, Pasanen kertoo ja jatkaa: ”Olemme jo aikaisemmin tarjonneet vastaavan tyyppistä palvelumallia, mutta paikallisesti. Nyt GTP-verkostomme pystyy tarjoamaan aidosti globaalia palvelua ja tämän Nokia-yhteistyön rakentamisessa EY Suomen tiimi on ollut avainasemassa.”

 Lue lisää: EY announces global tax and finance managed services agreement with Nokia