Lehdistötiedote

26 marrask. 2019 Helsinki, FI

EY Fodelian hyväksytty neuvonantaja yhtiön listautumisannissa

Fodelia Oyj:n marraskuussa 2019 järjestetty listautumisanti toteutui onnistuneesti ja anti ylimerkittiin moninkertaisesti. EY toimi Fodelian listautumisannissa taloudellisena-, juridisena- ja hyväksyttynä neuvonantajana.

Lehdistökontakti
Päivi Pakarinen

EY Finland, Transaction Advisory Services, IPO Leader

Listautumisten ammattilainen. Kokenut yritysjärjestelyjen neuvonantaja. Matkustaa mielellään. Pyöräilee töihin. Kolmen tytön ylpeä äiti.

Samankaltaisia aiheita Strategy and Transactions

Fodelia Oyj:n marraskuussa 2019 järjestetty listautumisanti toteutui onnistuneesti ja anti ylimerkittiin moninkertaisesti. EY toimi Fodelian listautumisannissa taloudellisena-, juridisena- ja hyväksyttynä neuvonantajana. Lisäksi EY on tarjonnut yhtiölle veropuolen palveluita sekä tukea listautumisvalmiuden arviointiin ja kehitykseen. Kaupankäynti Fodelian osakkeilla Nasdaq Helsinki Oy:n ylläpitämällä Nasdaq First North Growth Market Finland -markkinapaikalla alkoi 26.11.2019.

Elintarvikeyhtiö Fodelian listautumisannissa tarjottiin merkittäväksi enintään 1 465 925 yhtiön osaketta osakeantina ja osakemyyntinä. Näistä enintään 1 050 000 uutta osaketta tarjottiin listautumisantina suomalaisille yksityishenkilöille, yhteisöille ja instituutioille sekä henkilöstölle. Lisäksi tietyt osakkeenomistajat tarjosivat myyntiosakkeina ostettavaksi yhteensä enintään 415 925 yhtiön olemassa olevaa osaketta.

Listautumisanti keskeytettiin ylimerkintöjen vuoksi, kun anti oli merkitty kokonaisuudessaan 5,2-kertaisesti. Listautumisannin ehtojen mukaisiin alustaviin osakemääriin suhteutettuna yleisöanti merkittiin 10,8-kertaisesti, instituutioanti 3,4-kertaisesti ja henkilöstöanti 1,3-kertaisesti. Yhtiö sai listautumisannista noin 4,5 miljoonan euron bruttovarat ja myyjäosakkaat saavat noin 1,8 miljoonan euron bruttovarat.

”EY on ollut tukenamme tässä hankkeessa ensipohdinnoista ja Fodelian struktuurin suunnittelusta lähtien. Kokonaisvaltainen palveluntarjonta, todella ammattimainen tekeminen sekä projektitiimin sitoutuminen ovat helpottaneet omaa tehtäväämme merkittävästi. Olemme erittäin tyytyväisiä listautumisantimme toteutukseen ja lopputulokseen”, kertoo Fodelian toimitusjohtaja Mikko Tahkola.

”Pohjoismainen listautumismarkkina on ollut varsin hiljainen koko vuoden ja sijoittajat ovat olleet odottavalla kannalla. Mutta kuten Fodelian annista on pääteltävissä, kun yrityksellä on vahvat näytöt, sitoutunut johto, ymmärrettävä strategia, hyvät tulevaisuuden näkymät ja asianmukainen arvostustaso, niin kysyntä markkinoilla on vahvaa”, sanoo EY:n Päivi Pakarinen, IPO Leader.

EY on listautumisten lukumäärällä mitattuna Suomen johtava listautumismyyntien ja -antien järjestäjä. Yhtiö seuraa myös maailmanlaajuista listautumisaktiivisuutta ja julkaisee neljännesvuosittain ilmestyvää Global IPO Trends -raporttisarjaa. Vuoden 2019 viimeisen kvartaalin listautumismarkkinoita analysoiva raportti julkaistaan joulukuussa 2019.

Lue lisää Fodelian sijoittajasivuilta.