Lehdistötiedote

16 maalisk. 2020 Helsinki, FI

Yritykset taistelevat koronavirusepidemian vaikutuksia vastaan

Koronavirusepidemia (COVID-19) vaikuttaa tällä hetkellä laajasti yhteiskuntaamme ja liike-elämään. Yritykset Suomessa ja ympäri maailman etsivät keinoja haasteista selviytymiseen ja epävarmuuden kohtaamiseen. Me EY:llä olemme ryhtyneet varotoimenpiteisiin ja koronavirusepidemiasta huolimatta palvelemme asiakkaitamme normaalisti.

Lehdistökontakti
Mikko Äijälä

EY Finland, Nordic Strategy and Transactions, Managing Partner

EY Suomen toimitusjohtaja sekä pohjoismaisen yritysjärjestely -yksikön vetäjä. Kokenut yrityskauppa-ammattilainen. Kolmen pojan isä ja innokas triathlonisti.

Samankaltaisia aiheita COVID-19

Koronavirusepidemia (COVID-19) vaikuttaa tällä hetkellä laajasti yhteiskuntaamme ja liike-elämään. Yritykset Suomessa ja ympäri maailman etsivät keinoja haasteista selviytymiseen ja epävarmuuden kohtaamiseen. Me EY:llä olemme ryhtyneet varotoimenpiteisiin ja koronavirusepidemiasta huolimatta palvelemme asiakkaitamme normaalisti.

Koronavirusepidemialla on suuriakin taloudellisia vaikutuksia yrityksiin ja liiketoimintaa voidaan joutua sopeuttamaan useilla eri tavoilla. Autamme asiakkaitamme mm. heidän kassavirtamallinnukseen, maksuvalmiuteen, riskienhallintaan, sopimusvelvoiteanalyyseihin, liiketoiminnan jatkuvuussuunnitelmiin, toimitusketjun hallintaan, verotukseen, työoikeudellisiin oikeuksiin ja velvoitteisiin ja tilintarkastukseen liittyvien asioiden kanssa.

EY:n varotoimenpiteet koronavirusepidemian aikana

Koronavirusepidemian aikana noudatamme sekä globaaleja että paikallisia ohjeistuksiamme. Seuraamme tiiviisti tilanteen kehittymistä ja otamme huomioon eri viranomaistahojen antamat suositukset ja toimenpideohjeet. Suosittelemme koko henkilöstöllemme toistaiseksi etätyöskentelyä ja tuemme sitä erilaisin teknologisin keinoin. Kaikki asiakasprojektit hoidetaan normaalisti ilman viivästyksiä ja asiakastapaamiset pyritään hoitamaan pääsääntöisesti etäyhteyksien kautta. Tulevat asiakas- ja sidosryhmätapaamisemme siirrämme myöhemmäksi tai korvaamme webinaarein. Ilmoitamme tilaisuuksien perumisesta tai siirrosta tapahtuman osallistujille erikseen.

Koronavirusepidemiaa voi kutsua niin sanotuksi ”mustaksi joutseneksi”. Se on uhka, jota ei osata ennakoida, saati ennustaa, koska sitä ei ole koettu aiemmin. Tilanne saattaakin vaatia jopa äärimmäisten keinojen käyttöä. Lue lisää artikkelistamme ”Five ways to lessen the COVID-19 impact” miten yritykset voivat selviytyä tilanteesta ja mitä asioita ottaa huomioon.

Autamme kaikkia asiakkaitamme tämän haastavan tilanteen liiketoiminnallisten vaikutusten arvioinnissa, minimoinnissa ja mahdollisissa liiketoiminnan jatkuvuus- tai sopeuttamisasioissa. Voit olla yhteydessä suoraan alla oleviin asiantuntijoihimme:

Lasse Laurio, Yritysjärjestelyt
Kari Pasanen, Veropalvelut
Reino Hyvärinen, Lakipalvelut
Riku Piipari, Yritysjohdon konsultointi
Mikko Järventausta, Tilintarkastuspalvelut
Johanna Grönroos, Taloushallinnon ja raportoinnin neuvontapalvelut
Anne Nahkala, Pankki, vakuutus ja varainhoidon konsultointi-, riskienhallinta ja tilintarkastuspalvelut