Lehdistötiedote

5 kesäk. 2020 Helsinki, FI

Intialainen Kiran Mazumdar-Shaw voitti yrittäjyyden maailmanmestaruuden

Lehdistökontakti
Juha Hilmola

Partner, Growth Markets, Audit, EY Finland

Kokenut, käytännönläheinen ja asiakkaille omistautuva tilintarkastaja, joka löytää olennaisuudet ja jonka kanssa on helppo tulla toimeen.

Samankaltaisia aiheita EY Entrepreneur Of The Year Kasvu

Globaalin yrittäjäkilpailun, EY World Entrepreneur Of The Year, voittajaksi valittiin 4. kesäkuuta järjestetyssä finaalissa intialaisen Biocon Limitedin perustaja ja hallituksen puheenjohtaja tohtori Kiran Mazumdar-Shaw. Suomea kilpailussa edusti tamperelaislähtöinen digitalisaation asiantuntijayritys Gofore Oyj:n perustaja ja hallituksen puheenjohtaja Timur Kärki. 

EY:n vuosittain järjestämä EY World Entrepreneur Of The Year -yrittäjäkilpailu on arvostettu kansainvälinen kilpailu menestyville yrittäjille. Maailmanmestaruuskilpailun tuomaristo arvioi kilpailijoita ja valitsee voittajan lukuisten eri kriteerien perusteella, joita ovat muun muassa innovaatio, strategia, yrittäjäasenne sekä liiketoiminnan vaikutus yhteiskuntaan.

"EY World Entrepreneur Of The Year -kilpailu kokoaa vuosittain yhteen maailman parhaita yritysjohtajia. Tämän vuoden finalistit olivat edellisvuosien tapaan erittäin innovatiivisia ja visionäärisiä yrittäjiä, jotka ovat pystyneet kasvattamaan yritystensä arvoa merkittävästi. Timur Kärki edusti Suomea erittäin kovatasoisessa yrittäjäjoukossa”, sanoo EY:n Juha Hilmola.

Vuoden 2020 EY World Entrepreneur Of The Year -kilpailun voittaja Kiran Mazumdar-Shaw perusti Bioconin vuonna 1978. Nykyisin yritys on yksi Aasian johtavista bioteknologiayrityksistä. Kilpailussa Intiaa edustanut Kiran Mazumdar-Shaw on halunnut uransa alusta lähtien osoittaa, että naisia ei tule aliarvioida sukupuolistereotypioiden vuoksi.

”Yrittäjyyden ydin on ongelmien ratkaiseminen. Suurimmat mahdollisuudet syntyvät usein vaikeimpina aikoina, ja se on ollut kokemukseni koko yrittäjämatkani aikana. Yritykseni keskiössä ovat globaali terveydenhuolto ja toimittaa henkiä pelastavia lääkkeitä yleisesti saataville; kuitenkin, vastuuni yrittäjänä on enemmän kuin arvon tuottaminen osakkeenomistajille. Vaurauden luominen voi olla muutoksen katalysaattori, ja kaikilla yrittäjillä on vastuu ympäröivästä maailmasta ja yhteisöistä, joissa he toimivat. Naisilla on myös erittäin tärkeä tehtävä taloudellisessa kehityksessä, ja heidän panoksensa on jätetty liian kauan huomiotta. On tärkeää, että käytämme EY Word Entrepreneur of the Year -tapahtumaa foorumina rohkaistaksemme entistä useampia naisia ryhtymään yrittäjiksi. On suuri kunnia saada tämän arvostettu palkinto", sanoi Kiran Mazumdar-Shaw voittonsa jälkeen.

Goforen Timur Kärki pääsi edustamaan kilpailussa Suomea voitettuaan vuoden 2019 Suomen EY Entrepreneur Of The Year -kilpailun. Suomen kilpailun raati vaikuttui siitä, miten Gofore on toteuttanut kestävää kehitystä esimerkillisesti, pystynyt ennakoimaan alan tulevaisuutta ja menestymään liiketoimintaympäristössään.

"On hienoa, että Suomea yrittäjyyden maailmanmestaruuskilpailussa edusti yrittäjä, jonka tavoite ei ole pelkästään tuottaa arvoa yrityksen omistajille vaan myös luoda erinomainen työpaikka työntekijöille ja toimia läheisessä yhteistyössä asiakkaiden kanssa. Gofore on näyttänyt esimerkillään, että Suomessa kasvaa kannattavia, menestyviä yrityksiä, joista jokainen suomalainen voi olla ylpeä”, sanoo Suomen EY Entrepreneur Of The Year -kilpailun johtaja, partner Juha Hilmola.

Vuosittain järjestettävässä tapahtumassa maakohtaisten yrittäjyyskilpailujen voittajat kilpailevat maailmanmestaruustittelistä muiden maavoittajan kanssa. Tämä vuoden kilpailu järjestettiin poikkeuksellisesti virtuaalisena tapahtumana.

”Goforen tarina on yrittäjyyden ja jaetun innostuksen tarina. Olen etuoikeutettu, kun sain edustaa goforelaisia ja suomalaista yrittäjyyttä EY:n hienossa kilpailussa. Yritysten rooli yhteiskunnassa on tuottaa arvoa ja hyvinvointia ympärilleen. Tarinamme tuntui herättävän ajatuksia ja mielenkiintoa tuomaristossa. Kilpailuun osallistuminen oli erittäin hieno kokemus ja tulen muistamaan sen lopun ikääni. Kiitos paljon järjestäjille ja onnea kilpailun voittaneelle Kiran Mazumdar-Shawille”, sanoo Timur Kärki, Goforen perustaja ja hallituksen puheenjohtaja.

EY Entrepreneur Of The Year -yrittäjyyskilpailu rohkaisee kasvuhakuiseen, vastuulliseen yrittäjyyteen ja kannustaa yrittäjiä, jotka innostavat muita visioillaan, johtajuudellaan ja saavutuksillaan. Kilpailu sai alkunsa USA:ssa vuonna 1986 ja on sittemmin laajentunut yli 60 maahan kaikille mantereille. Suomessa kilpailu on järjestetty vuodesta 2003 lähtien.

Lisätietoja kilpailusta sekä tapahtuman tallenne löytyvät osoitteesta https://www.ey.com/en_gl/weoy.