Lehdistötiedote

19 marrask. 2020 Helsinki, FI

CapMan Growthin johtama ryhmä sijoittaa Unikien kasvuun – EY Unikien neuvonantajana

CapMan Growthin johtama sijoittajaryhmä on tehnyt 12 miljoonan euron sijoituksen Unikie Oy:öön, joka on yksi nopeimmin kasvavista teknologiayrityksistä Suomessa

Lehdistökontakti
Ville Rissanen

Ville Rissanen - EY Finland, TMT Corporate Finance, Senior Manager

Neuvonantaja yrityskaupoissa. Jalkapallo lähellä sydäntä.

CapMan Growthin johtama sijoittajaryhmä on tehnyt 12 miljoonan euron sijoituksen Unikie Oy:öön (”Unikie”), joka on yksi nopeimmin kasvavista teknologiayrityksistä Suomessa. Unikien pääkonttori sijaitsee Tampereella ja yhtiö työllistää tällä hetkellä yli 300 ohjelmistoinsinööriä. Yhtiön liikevaihdon ennustetaan yltävän 35 miljoonaan euroon vuonna 2020.

Vuonna 2015 perustettu Unikie on vaativiin device-edge-cloud -pohjaisiin ohjelmistoihin keskittyvä teknologiayritys. Yhtiön tärkeimmät asiakastoimialat ovat autoteollisuus, älykkäät koneet ja tietoliikenne. Unikien kasvun keihäänkärkenä toimii Unikie AI Vision, globaaliin markkinaan skaalautuva autonomisen ajamisen (AD) kokonaisvaltainen ratkaisu. Unikie on Suomen kolmanneksi nopeimmin kasvava teknologiayritys ja se toimii tällä hetkellä Suomessa, Ruotsissa, Saksassa, Puolassa ja Yhdysvalloissa.

CapMan Growth on johtava suomalainen kasvusijoittaja, jonka hiljattain perustettu toinen sijoitusrahasto tekee merkittäviä vähemmistösijoituksia kasvuvaiheen yrityksiin, joilla on kunnianhimoisia kasvu- ja kansainvälistymistavoitteita. Unikie on rahaston toinen sijoitus.  

EY Corporate Finance toimi Unikien ja sen omistajien taloudellisena neuvonantajana.