Lehdistötiedote

6 marrask. 2020 Helsinki, FI

EY yhteistyöhön Nenäpäivän kanssa

EY on solminut kumppanuussopimuksen Nenäpäivän kanssa säätiön varainhankintatyön tukemisesta. Yhteistyö on osa konsulttiyhtiön EY Ripples -vastuullisuusohjelmaa. EY toteuttaa Nenäpäivälle vaikuttavuusselvityksen pro bono -työnä.

Lehdistökontakti
Lotta Roitto

EY Finland, Head of Communications and PR

Lotta vastaa EY:n viestinnästä Suomessa. Innostuu hyvinvoinnin edistämisestä, monipuolisesta liikunnasta luonnossa ja taidemuseoissa kuljeskelusta.

Samankaltaisia aiheita Yritysvastuu

EY on solminut kumppanuussopimuksen Nenäpäivän kanssa säätiön varainhankintatyön tukemisesta. Yhteistyö on osa konsulttiyhtiön EY Ripples -vastuullisuusohjelmaa. EY toteuttaa Nenäpäivälle vaikuttavuusselvityksen pro bono -työnä. 

Yhteistyö Nenäpäivän kanssa on osa EY:n maailmanlaajuista vastuullisuusohjelmaa, EY Ripplesiä, jonka kunnianhimoisena tavoitteena on vaikuttaa positiivisesti miljardin ihmisen elämään vuoteen 2030 mennessä.

”Olemme ilolla mukana tukemassa Nenäpäivän tärkeää työtä. On hienoa, että voimme henkilöstömme osaamisella ja ammattitaidolla olla edistämässä yhä useamman lapsen mahdollisuutta hyvään ja turvattuun elämään”, sanoo Mikko Äijälä, EY Suomen toimitusjohtaja.

”Yhteistyö Nenäpäivän kanssa on esimerkki miten toteutamme tarkoitustamme ’Building a better working world’ eli pyrkimystämme rakentaa paremmin toimivaa työ- ja liike-elämää sekä paremmin toimivaa maailmaa”, sanoo Mikko Äijälä.

EY tukee Nenäpäivän varainhankintatyötä toteuttamalla pro bono -työnä vaikuttavuusselvityksen säätiön kumppanuuksista vuosina 2020 ja 2021. Nenäpäivä kerää varoja, joiden avulla yhdeksän suomalaista järjestöä parantaa heikoimmassa asemassa olevien lasten ravinnonsaantia, turvallisuutta ja koulutusta tänä vuonna 17 eri maassa. Tänä vuonna 13. marraskuuta järjestettävä Nenäpäivä on Suomen suurin hyväntekeväisyyskampanja.

“EY:n panos on meille todella arvokasta. On mahtavaa, että EY:n asiantuntijat omalla työllään tukevat toimintaamme maailman lasten asialla. Tämän selvityksen tulosten perusteella pystymme kehittämään erilaisia yhteistyömalleja organisaatioiden kanssa ja sitä kautta kasvattamaan Nenäpäivän vaikuttavuutta”, kiittelee kumppanuuspäällikkö Johanna Mäkelä Nenäpäivä-säätiöstä.                

EY Ripples on maailmanlaajuinen vapaaehtoistyöohjelma, jonka avulla pyritään vastaamaan laaja-alaisesti ja kohdistetusti eräisiin YK:n kestävän kehityksen tavoitteissa määritellyistä haasteista. Ohjelmassa hyödynnetään EY:n henkilöstön taitoja ja kokemusta mahdollisimman suuren vaikutuksen aikaan saamiseksi. Ohjelma on keskittynyt tukemaan seuraavaa sukupolvea, tekemään yhteistyötä sosiaalista muutosta edistävien yrittäjien kanssa sekä nopeuttamaan ympäristön kannalta kestävää kehitystä.

EY:n henkilöstö voi käyttää vuosittain 15 tuntia työaikaa yrityksen vapaaehtoistyöhankkeisiin. EY työllistää Suomessa noin 1 000 henkilöä ja maailmanlaajuisesti lähes 300 000 henkilöä. 

 

Nenäpäivä
Nenäpäivä on Suomen hauskin hyväntekeväisyyskampanja, joka kerran vuodessa kutsuu suomalaiset auttamaan maailman lapsia. Avun vie perille yhdeksän luotettavaa järjestöä: Suomen Punainen Risti, Kirkon Ulkomaanapu, Suomen UNICEF, Pelastakaa Lapset, Plan Suomi, Suomen Lähetysseura, Fida, Solidaarisuus ja Suomen Ammattiliittojen Solidaarisuuskeskus (SASK). Yle tukee Nenäpäivää ohjelmatoiminnallaan.