Lehdistötiedote

13 marrask. 2020 Helsinki, FI

Korpi Capital ostaa Europak Oy:n – EY toimii Europak Oy:n omistajien taloudellisena ja juridisena neuvonantajana

Korpi Capital Oy ilmoittaa hankkineensa Europak Oy:n koko osakekannan 7. marraskuuta 2020. Corporate Finance -neuvonantopalveluiden lisäksi EY toimi yrityskaupassa Europakin omistajien juridisena neuvonantajana.

Lehdistökontaktit
Ilkka Jäppinen

EY Finland, Corporate Finance, Director

Kokenut yritysjärjestelyasiantuntija, jolla vankka ja laaja-alainen kokemus yrityskauppaprosessien läpiviennistä. Urheilu, erityisesti jääkiekko on lähellä sydäntä. Kahden pojan ylpeä isä.

Sakari Helminen

EY Finland, Transaction Law Services, Partner

Partneri, yritysjärjestelyiden sekä yhtiöoikeuden kokenut ammattilainen.

Korpi Capital Oy (”Korpi”) ilmoittaa hankkineensa Europak Oy:n (”Europak”) koko osakekannan 7. marraskuuta 2020. Europak on muovipakkauksia sekä teknisiä puhallusmuovituotteita valmistava suomalainen perheyritys. Yrityskaupan yhteydessä vuonna 1980 perustetun perheyrityksen osakekanta siirtyy kokonaisuudessaan perustajaperheen ulkopuolisille omistajille. Vuonna 2019 Europak työllisti 19 alansa ammattilaista ja saavutti noin 6,7 miljoonan euron liikevaihdon. 

Korpi on suomalainen sijoitusyhtiö, joka sijoittaa yrityksiin, joiden osaaminen on alansa huippua. Korpi toimii pitkäaikaisena omistajana, joka pyrkii tukemaan omistamiaan yrityksiään heidän kasvustrategioissaan. Europakin hankinnan jälkeen Korven sijoitusportfolio käsittää yhteensä 29 yritystä. Ennen yrityskaupan toteutumista Korven sijoitusportfolion yhteenlaskettu liikevaihto on noin 110 miljoonaa euroa ja keskimääräinen käyttökateprosentti asettuu noin 23 % tasolle. 

Corporate Finance -neuvonantopalveluiden lisäksi EY toimi yrityskaupassa Europakin omistajien juridisena neuvonantajana.

Yrityskauppa korostaa EY:n kykyä ja osaamista toimittaa ensiluokkaisia kokonaisneuvonantopalveluita pk-yrityksille.

Europakin omistajien taloudellisena neuvonantajana toimi EY Corporate Finance (Mid-Market) tiimi, joka palvelee erityisesti pieniä ja keskisuuria yrityksiä, joiden liikevaihto on keskimäärin noin 5 – 30 miljoonaa euroa. Kokeneista yritysjärjestelyammattilaisista koostuva EY Corporate Finance (Mid-Market) tarjoaa asiantuntijapalveluita koko maan alueella.