Lehdistötiedote

1 jouluk. 2020 Helsinki, FI

EY:n yrittäjäkilpailun finaalissa Suomen lupaavimmat kasvuyritykset

Suomen EY Entrepreneur Of The Year -kilpailun vuoden 2020 finaaliin on valittu 54 osallistujan joukosta 10 kasvuyritystä. Finalistien joukossa on sekä globaalille asiakaskunnalle suunnattua huipputeknologiaa että perinteisempää kotimaista teollisuutta. Yhteistä kaikille yrityksille on voimakas kasvu ja uudenlainen lähestymistapa toimialaan.

Lehdistökontakti
Juha Hilmola

Partner, Growth Markets, Audit, EY Finland

Kokenut, käytännönläheinen ja asiakkaille omistautuva tilintarkastaja, joka löytää olennaisuudet ja jonka kanssa on helppo tulla toimeen.

Samankaltaisia aiheita EY Entrepreneur Of The Year Kasvu

Suomen EY Entrepreneur Of The Year -kilpailun vuoden 2020 finaaliin on valittu 54 osallistujan joukosta 10 kasvuyritystä. Finalistien joukossa on sekä globaalille asiakaskunnalle suunnattua huipputeknologiaa että perinteisempää kotimaista teollisuutta. Yhteistä kaikille yrityksille on voimakas kasvu ja uudenlainen lähestymistapa toimialaan.

Kilpailussa palkitaan yrittäjiä, jotka innostavat muita visiollaan, johtajuudellaan ja saavutuksillaan. Kilpailun voittaja edustaa Suomea yrittäjyyden maailmanmestaruuskilpailuissa, EY World Entrepreneur Of The Year -kilpailuissa.

”Haluamme EY Entrepreneur Of The Year -kilpailun avulla kannustaa yrittäjiä kasvuhakuisuuden lisäksi vastuullisuuteen ja innovatiivisuuteen. Kilpailu tarjoaa yrittäjille ainutlaatuisen väylän vertaisoppimiseen, verkostoitumiseen ja ajatusten vaihtoon”, sanoo Juha Hilmola, EY Entrepreneur Of The Year -ohjelman johtaja.

Pääsarjan finalistit edustavat laajasti suomalaista huippuosaamista

Kilpailun pääsarjan voittoa ja Suomen EY Entrepreneur Of The Year -titteliä tavoittelevat seitsemän kasvuyritystä, jotka edustavat huippuosaamista esimerkiksi teknologiakehityksessä, rakentamisessa, erikoiskuljetuksissa, huonekaluteollisuudessa ja vähittäiskaupassa.

”Finalistit tarjosivat jotain ainutlaatuista ja uutta kilpailijoihinsa verrattuna. Tuomaristoa kiinnosti näissä yrityksissä erityisesti heidän uudenlainen lähestymistapansa oman toimialansa markkinoihin. Finaaliin nousseita yrityksiä yhdisti myös strategian selkeys ja kannattava kasvu”, toteaa tuomariston puheenjohtaja Piia-Noora Kauppi.

Suomen EY Entrepreneur Of The Year 2020 -finalistit ovat:

Start-up-sarjan finaaliin yhteiskunnallisesti vaikuttavia yrityksiä

EY Entrepreneur Of The Year -kilpailussa on ensimmäistä kertaa mukana sarja start-up-yrittäjille. Pääsarjasta poiketen kilpailuun voi start-up-sarjassa osallistua myös yritykset, jotka eivät tee voittoa. Ainutlaatuinen liikeidea painaa vaakakupissa enemmän.

”Start-up-sarjassa oli todella mielenkiintoisia ja kunnianhimoisia nuoria yrityksiä. Osa tämän sarjan finalisteista on kasvanut jo liikevaihdoltaan jopa pääsarjalaisia isommaksi, mutta tulosta pitävät pakkasella vielä isot tuotekehitys- tai kansainvälistymisinvestoinnit. Haluamme kuitenkin nostaa esiin näitä huikeita ja merkittäviä innovaatioita ja määrätietoista yrittäjyyttä”, sanoo Piia-Noora Kauppi.

EY Entrepreneur Of The Year 2020 -kilpailun start-up-sarjan finalistit ovat:

  • Rafal Modrzewski ja Pekka Laurila, ICEYE Oy, Espoo
  • Janne Poranen, Spinnova Oy, Jyväskylä
  • Sami Marttinen ja Jiri Heinonen, Swappie Oy, Helsinki

Voittajan valitsee riippumaton tuomaristo

EY Entrepreneur Of The Year -kilpailun voittajat julkistetaan 15.1.2021. Kilpailun voittajan valitsee EY:stä riippumaton tuomaristo, jota johtaa Finanssiala ry:n toimitusjohtaja Piia-Noora Kauppi. Tuomaristoon osallistuvat lisäksi Vaaka Partnersin toimitusjohtaja Juha Peltola, enkelisijoittaja Kim Väisänen, kasvuyrityssijoittaja ja hallitusammattilainen Leena Niemistö, Aalto Yliopiston strategisen johtamisen professori Robin Gustafsson, Small Giant Gamesin toimitusjohtaja Timo Soininen, Ivana Helsingin yrittäjä Paola Suhonen, Vaisalan hallituksen puheenjohtaja Raimo Voipio, Rukakeskuksen toimitusjohtaja Ville Aho ja kilpailun viime vuonna voittanut Goforen hallituksen puheenjohtaja Timur Kärki.

Tuomaristo arvioi ehdokkaita kilpailun kansainvälisen kriteeristön mukaisesti. Voittajayrittäjällä tulee olla vankka arvopohja ja hänen tulee johtaa yritystään esimerkillisesti, yrityksen strategia erottaa heidän yrityksensä kilpailijoistaan ja lisäksi yritys kasvaa sekä menestyy markkinallaan sekä luo arvoa sidosryhmilleen.

Suomessa EY Entrepreneur Of The Year -kilpailun kumppaneina toimivat Työeläkeyhtiö Elo ja Evli Pankki.

Ilmoittautuminen Entrepreneur Of The Year -gaalaan on avautunut

Ilmoittaudu seuraamaan EY Entrepreneur Of The Year -gaalaa 15.1.2021. Tutustu tapahtuman ohjelmaan ja rekisteröidy virtuaalitapahtumaan täällä.

 

Lisätietoja kilpailusta: www.ey.com/fi_fi/eoy.