Lehdistötiedote

28 tammik. 2021 Helsinki, FI

EY:n tavoitteena hiilinegatiivisuus vuoden 2021 loppuun mennessä

EY pyrkii saavuttamaan vuoden 2021 loppuun mennessä hiilinegatiivisuuden vähentämällä merkittävästi päästöjään ja kompensoimalla enemmän hiilidioksidipäästöjä kuin yrityksen toiminta tuottaa.

Lehdistökontakti
Mikko Äijälä

Country Managing Partner, Nordic Strategy and Transactions, EY Finland

EY Suomen toimitusjohtaja sekä pohjoismaisen yritysjärjestely -yksikön vetäjä. Kokenut yrityskauppa-ammattilainen. Kolmen pojan isä ja innokas triathlonisti.

EY pyrkii saavuttamaan vuoden 2021 loppuun mennessä hiilinegatiivisuuden vähentämällä merkittävästi päästöjään ja kompensoimalla enemmän hiilidioksidipäästöjä kuin yrityksen toiminta tuottaa. Seitsemän osa-alueen avulla EY pyrkii hiilidioksidipäästöissään saavuttamaan laskennallisen nollatason vähentämällä maailmanlaajuisesti kokonaispäästöjään 40 prosentilla vuoden 2025 loppuun mennessä.

EY:n sitoutuminen vastuullisuuteen ja kestävään kehitykseen on olennainen osa yhtiön NextWave-strategiaa ja tavoitetta luoda pitkäaikaista arvoa kaikille sidosryhmille. EY:n strategian tavoitteena on rakentaa paremmin toimivaa maailmaa. Uusi ilmastotavoite korostaa EY:n sitoutumista pitkän aikavälin kestävän kasvun edistämiseen ja on jatkoa vuonna 2020 saavutetulle hiilineutraaliudelle.

”Ilmastonmuutoksen torjuminen on keskeinen osa paremmin toimivan maailman rakentamista. Maailmanlaajuisesti 300 000 työntekijämme voimin pystymme muuttamaan EY:n toiminnan ympäristön kannalta kestäväksi ja auttamaan myös asiakkaitamme tekemään saman”, sanoo Mikko Äijälä, EY Suomen toimitusjohtaja.

Keskeiset osa-alueet EY:n maailmanlaajuisten toimintojen päästöjen vähentämisessä ovat:

  • Vähentää liikematkustamisen aiheuttamia päästöjä 35 prosentilla tilikauden 2025 loppuun mennessä verrattuna vuoden 2019 tasoon.
  • Vähentää toimistojen sähkönkulutusta ja siirtyä 100 % uusiutuvaan energiaan tilikauden 2025 loppuun mennessä.
  • Tuomalla virtuaalisten sähköntoimitussopimusten avulla kansallisiin sähköverkkoihin enemmän energiaa kuin EY:n oma kulutus on. 
  • Tarjoamalla EY:n tiimeille työkalun, jonka avulla voidaan laskea asiakastyössä syntyvät hiilidioksidipäästöt, ja toimia päästöjen vähentämiseksi.
  • Hyödyntää luontopohjaisia ratkaisuja ja teknologioita, joilla voidaan vähentää hiiltä ilmakehästä tai kompensoida vuosittain enemmän hiilidioksidipäästöjä kuin EY tuottaa.
  • Investoida palveluihin ja ratkaisuihin, joiden avulla EY:n asiakkaat voivat kannattavasti vähentää hiilidioksidipäästöjään ja tarjota ratkaisuja muihin vastuullisuushaasteisiin ja mahdollisuuksiin.
  • Edellyttää 75 % EY:n toimittajista asettamaan tieteeseen perustuvat tavoitteet (Science Based Targets) tilikauden 2025 loppuun mennessä.

”Vähennämme systemaattisesti toimintamme aiheuttamia ympäristövaikutuksia myös Suomessa. Esimerkiksi lähes kaikki toimistomme siirtyvät  käyttämään 100 % uusiutuvaa energiaa jo helmikuun 2021 aikana. Meneillään oleva pandemia on kiihdyttänyt työn tekemisen muutoksta, ja tulemme hyödyntämään oppeja joustavista työskentelyratkaisuista ja teknologian hyödyntämisestä myös jatkossa päästöjemme vähentämiseksi”, sanoo Mikko Äijälä.

 

Lisätietoja EY:n päästötavoitteesta (englanniksi).

Lisätietoja EY Suomen vastuullisuudesta (englanniksi) pdf.

 

Käytetyistä termeistä:

Tieteeseen perustuvat tavoitteet (Science Based Targets). Organisaation kasvihuonekaasupäästöjen vähentäminen Pariisin ilmastosopimuksen tavoitteiden mukaan rajoittaa ilmaston lämpeneminen 1,5 ˚C asteeseen esiteolliseen tasoon verrattuna.

Hiilineutraali. Organisaatio poistaa ja kompensoi hiilijalanjälkeä vastaavat päästöt vuosittain.

Hiilinegatiivinen. Organisaatio sekä vähentää päästöjään Pariisin ilmastosopimuksen mukaiselle tasolle että investoi luontopohjaisiin tapoihin ja hiiliteknologioihin, joilla poistetaan ja kompensoidaan enemmän hiiltä kuin organisaatio tuottaa vuosittain.

Laskennallinen nollataso. Tilanne, jossa organisaatio on saavuttanut päästöissään 1,5 ˚C tieteeseen perustuvan tavoitetason ja poistaa jäljellä olevat päästönsä ilmakehästä.