Lehdistötiedote

15 tammik. 2021 Helsinki, FI

Peikko Groupin Topi Paananen EY:n kasvuyrittäjäkilpailun voittoon

Yrittäjäkilpailussa palkittiin myös Hakola, Swappie, Spinnova ja Kesla.

Lehdistökontaktit
Juha Hilmola

Partner, Growth Markets, Audit, EY Finland

Kokenut, käytännönläheinen ja asiakkaille omistautuva tilintarkastaja, joka löytää olennaisuudet ja jonka kanssa on helppo tulla toimeen.

Anna Pyykkö

EY Suomi, Brand, Marketing & Communications, Marketing Manager

Markkinoinnin ja myynnin ammattilainen, joka on ikuisesti kiinnostunut kaikesta uudesta. Nopea oppimaan kaikkea muuta paitsi golfia. Vapaa-ajalla perheen lisäksi parasta on matkustelu!

Lotta Roitto

EY Finland, Head of Communications and PR

Lotta vastaa EY:n viestinnästä Suomessa. Innostuu hyvinvoinnin edistämisestä, monipuolisesta liikunnasta luonnossa ja taidemuseoissa kuljeskelusta.

Lahtelaisen rakennusalan yrityksen Peikko Groupin Topi Paananen on valittu Suomen parhaaksi kasvuyrittäjäksi 2020 EY Entrepreneur of the Year -kilpailussa. Voiton myötä Paananen pääsee kisaamaan yrittäjyyden maailmanmestaruudesta EY World Entrepreneur of the Year -kilpailuissa. Yrittäjäkilpailussa palkittiin myös Hakola, Swappie, Spinnova ja Kesla.

Topi Paananen valittiin Suomen Entrepreneur of the Year 2020 -voittajaksi 15. tammikuuta järjestetyssä finaalissa. Konsulttiyritys EY:n järjestämässä kilpailussa palkitaan yrittäjiä, jotka innostavat muita visiollaan, johtajuudellaan ja saavutuksillaan. Kilpailuun osallistui 54 suomalaista kasvuyritystä.

Vuoden Perheyrittäjä 2020 -palkinnon vei Hakola Huonekalujen toimitusjohtaja Annaleena Hakola, Vuoden Start-up-yrittäjä 2020 -palkinnon saivat Swappie Oy:n perustajat Sami Marttinen ja Jiri Heinonen, ja Vuoden vastuullisuusteko -kunniamaininnan sai Spinnova Oy:n toimitusjohtaja Janne Poranen.

Voittajat valitsivat laajasti suomalaista liiketoimintaosaamista edustava riippumaton tuomaristo, jota johtaa Finanssiala ry:n toimitusjohtaja Piia-Noora Kauppi. Lisäksi yleisö äänesti finalisteista suosikikseen Kesla Oyj:n Veli-Matti Kärkkäisen.

”Lämpimät onnittelut Topi Paanaselle ja Peikko Groupille kilpailun voitosta. Paananen on ohjannut yritystä vakaasti erinomaiseen tulokseen. Yrityksessä on satsattu tuotekehitykseen ja haettu uusia kasvualueita myös maailmalta. Arvot ohjaavat Peikko Groupin tekemistä, eikä voimakas kasvu ole sulkenut pois ympäristön huomioivaa toimintatapaa”, sanoo tuomariston puheenjohtaja Piia-Noora Kauppi.

Kasvuyrityskilpailun voiton vienyt Peikko on 1965 perustettu perheyritys, jonka pääkonttori on Lahdessa. Peikko valmistaa monentyyppisiä betoniliitoksia ja liittopalkkeja elementti- ja paikallavalurakentamiseen. Nykyisin yrityksellä on tuotantoa 11 maassa, 1 800 työntekijää ja yrityksen liikevaihto on yli 230 miljoonaa euroa.

”Yrittäjänä oli mukava päästä mukaan EY:n Entrepreneur of The Year -kilpailuun, ja etenkin tutustua monenlaisiin upeisiin yrittäjätarinoihin. Elämän voi elää monella tapaa, ja yksi hieno tapa elää se on ollut toimia yrittäjänä. Kun katsoo omaa 15-vuotista yrittäjätaivalta, kaikki ei todellakaan ole mennyt putkeen, mutta monessa asiassa on onnistuttu: Peikon kasvu nykyiseen kokoluokkaan on ollut hurja saavutus koko Peikon tiimiltä. Upea tunnustus, että Peikko saa olla Suomen Entrepreneur of the Year vuodelle 2020! Ja matka jatkuu, Peikko on tuskin päässyt vasta kasvupolkunsa alkuun!”, sanoo kasvuyrittäjäkilpailun voittaja Peikko Groupin Topi Paananen.

Suomen voitto avaa ovet maailmanmestaruuskilpailuihin

Paananen kohtaa noin 50 muun maan parhaat kasvuyrittäjät yrittäjyyden maailmanmestaruuskilpailuissa, EY World Entrepreneur of the Year -kilpailussa kesäkuussa.

”On hienoa, että Suomea edustaa kansainvälisessä kilpailussa yritys, joka on kasvuhakuisuuden lisäksi satsannut myös vastuullisuuteen ja innovatiivisuuteen. Peikko Group on tästä esikuvallinen esimerkki. Maailman parhaiden yrittäjien kohtaaminen kilpailun kansainvälisessä finaalissa tarjoaa Topi Paanaselle ainutlaatuisen väylän vertaisoppimiseen, verkostoitumiseen ja ajatusten vaihtoon”, sanoo Juha Hilmola, EY Entrepreneur of the Year -ohjelman johtaja.

Kilpailun pääsarjan finalistit edustivat laajasti suomalaista huippuosaamista

Kilpailun pääsarjan voittoa ja Suomen EY Entrepreneur of the Year -titteliä tavoitteli tuomariston finaaliin valitsemat seitsemän kasvuyritystä. Finalistit edustavat huippuosaamista esimerkiksi teknologiakehityksessä, rakentamisessa, erikoiskuljetuksissa, huonekaluteollisuudessa ja vähittäiskaupassa.

Suomen EY Entrepreneur of the Year 2020 -finaalissa kilpailivat: Anni, Atte ja Reijo Karppinen, DYNASET Oy; Annaleena Hakola, Hakola Huonekalu Oy; Veli-Matti Kärkkäinen, Kesla Oyj; Ville Silvasti, Kuljetusliike Ville Silvasti Oy; Topi Paananen, Peikko Group Oy; Markku Tuomaala, Puuilo Oy, ja Esko Mertsalmi, Unikie Oy.

Kilpailun start-up-sarjassa kilpailivat Rafal Modrzewski ja Pekka Laurila, Iceye Oy; Janne Poranen, Spinnova Oy sekä Sami Marttinen ja Jiri Heinonen, Swappie Oy.  

EY Entrepreneur of the Year -kilpailun järjestää konsulttiyritys EY (aikaisemmin Ernst & Young). Suomessa kilpailun kumppaneina toimivat Työeläkeyhtiö Elo ja Evli Pankki.

Lisätietoja kilpailusta: www.eoy.fi.

Kuva: © Peikko Group