Lehdistötiedote

15 tammik. 2021 Helsinki, FI

Swappien Sami Marttinen ja Jiri Heinonen Vuoden 2020 Start-up-yrittäjät

Suomen parhaat kasvuyrittäjät 2020 palkittiin 15. tammikuuta järjestetyssä EY Entrepreneur Of The Year -finaalissa. Vuoden Start-up-yrittäjä 2020 -palkinnon vei käytettyjä matkapuhelimia kierrättävän Swappie Oy:n perustajat Sami Marttinen ja Jiri Heinonen.

Lehdistökontakti
Juha Hilmola

Partner, Growth Markets, Audit, EY Finland

Kokenut, käytännönläheinen ja asiakkaille omistautuva tilintarkastaja, joka löytää olennaisuudet ja jonka kanssa on helppo tulla toimeen.

Samankaltaisia aiheita EY Entrepreneur Of The Year Kasvu

Suomen parhaat kasvuyrittäjät 2020 palkittiin 15. tammikuuta järjestetyssä EY Entrepreneur Of The Year -finaalissa. Vuoden Start-up-yrittäjä 2020 -palkinnon vei käytettyjä matkapuhelimia kierrättävän Swappie Oy:n perustajat Sami Marttinen ja Jiri Heinonen.

Konsulttiyritys EY:n järjestämässä Entrepreneur Of The Year -kilpailussa palkitaan yrittäjiä, jotka innostavat muita visiollaan, johtajuudellaan ja saavutuksillaan.

Kilpailun uutuussarjassa, Vuoden start-up-yrittäjä 2020, finaaliin tiensä selvittivät kolmen yrityksen yrittäjät; voiton vieneen Swappie Oy:n Sami Marttinen ja Jiri Heinonen sekä ICEYE Oy:n Rafal Modrzewski ja Pekka Laurila ja Spinnova Oy:n Janne Poranen. Start-up-sarjaan voivat osallistua myös yritykset, jotka eivät tee voittoa. Ainutlaatuinen liikeidea painaa vaakakupissa enemmän.

Voittajat valitsi laajasti suomalaista liiketoimintaosaamista edustava riippumaton tuomaristo, jota johtaa Finanssiala ry:n toimitusjohtaja Piia-Noora Kauppi.

”Jiri Heinonen ja Sami Marttinen perustivat Swappien ratkaisemaan käytettyjen älypuhelinten ostamisessa kohtaamansa ongelman. Käytettyjen matkapuhelinten edullinen ja ympäristöystävällinen kauppapaikka on laajentunut rohkeasti markkinajohtajaksi jo useissa maissa. Swappien tarina on esikuvallinen yrittäjätarina – ja näitä esikuvia tarvitsemme nyt enemmän kuin koskaan”, sanoo tuomariston puheenjohtaja Piia-Noora Kauppi.

Vuonna 2016 perustettu helsinkiläinen yritys kierrättää käytettyjä matkapuhelimia uudelleen myytäväksi. Nopeasti kasvava yritys työllistää jo yli 400 henkeä.

”Start-up-sarjan voitto tuntuu tässä vaiheessa todella hyvältä. Uskomme, että olemme tosin vasta alussa matkallamme, mutta jo tässä vaiheessa iso kiitos kaikille Swappien tukijoille sekä mahtaville työntekijöille, joita ilman ei oltaisi tässä!”, sanoo Swappien toimitusjohtaja Sami Marttinen.

EY Entrepreneur Of The Year -kilpailun pääsarjan voittajaksi valittiin lahtelaisen rakennusalan yrityksen Peikko Groupin Topi Paananen. Vuoden Perheyrittäjä 2020 -palkinnon vei Hakola Huonekalujen toimitusjohtaja Annaleena Hakola, Vuoden vastuullisuusteko -kunniamaininnan sai Spinnova Oy:n toimitusjohtaja Janne Poranen. Kilpailuun osallistui yhteensä 54 yritystä.

EY Entrepreneur Of The Year -kilpailun järjestää konsulttiyritys EY (aikaisemmin Ernst & Young). Suomessa kilpailun kumppaneina toimivat vuonna 2021 Työeläkeyhtiö Elo ja Evli Pankki.

Lisätietoja kilpailusta: www.eoy.fi.