Lehdistötiedote

30 maalisk. 2021 Helsinki, FI

Suomen parhaat kasvuyrittäjät Anna Perhon haastateltavina EOY Talk Showssa

EY Entrepreneur Of The Year -kilpailussa palkitaan yrittäjiä, jotka innostavat muita visiollaan, johtajuudellaan ja saavutuksillaan. Vuoden 2020 kilpailun voittajat Topi Paananen, Annaleena Hakola, Sami Marttinen ja Jiri Heinonen ovat Anna Perhon haastateltavina EOY Talk Showssa.

Lehdistökontakti
EY Suomi

Tilintarkastuksen, verotuksen, liikejuridiikan ja yritysjärjestelyiden asiantuntija ja konsultti

EY on globaali tilintarkastuksen, verotuksen, liikejuridiikan ja yritysjärjestelyiden asiantuntija ja konsultti.

Samankaltaisia aiheita EY Entrepreneur Of The Year Kasvu

EY Entrepreneur Of The Year -kilpailussa palkitaan yrittäjiä, jotka innostavat muita visiollaan, johtajuudellaan ja saavutuksillaan. Vuoden 2020 kilpailun voittajat Topi Paananen, Annaleena Hakola, Sami Marttinen ja Jiri Heinonen ovat Anna Perhon haastateltavina EY Entrepreneur Of The Year Talk Showssa.

Keskusteluissa kuullaan tarinoita menestyneiden kasvuyritysten takana, arvojen merkityksestä yrittäjille ja tulevaisuuden visioista. Yrittäjyystarinoita syväluotaavat haastattelut ovat katsottavissa EY:n verkkosivuilla.

Swappie kasvaa kierrättämällä käytettyjä älypuhelimia

”Tässä on mahdollisuus rakentaa yksi maailman suurimmista yrityksistä”, sanoo Sami Marttinen Swappie Oy:n tulevaisuuden näkymistä Anna Perhon haastattelussa.

Marttinen voitti yhdessä Jiri Heinosen kanssa Vuoden Start-up-yrittäjä 2020 -sarjan EY Entrepreneur Of The Year -kilpailussa. Vuonna 2016 perustettu Swappie toimii nykyisin jo kymmenessä Euroopan maassa ja työllistää yli 400 henkilöä. Yritys kolminkertaisti liikevaihtonsa 97 miljoonaan euroon vuoden 2020 aikana.

”Ei ole mitään syytä, miksei jopa puolta maailman elektroniikasta voitaisi kierrättää teknologian avulla”, sanoo Jiri Heinonen, toinen käytettyjä matkapuhelimia kierrättävän Swappien perustajista.

Hakolan sukupolvenvaihdoksessa osaamisen arvostus oli avaintekijä

”Käännetään koko homma päälaelleen”, oli lähtökohtana, kun Annaleena Hakola otti Hakola Huonekalujen perheyhtiön luotsattavakseen.

Annaleena Hakola johtaa Jurvasta kotoisin olevaa huonekaluyritystä, jonka strategiana on olla maailman paras pieni yritys. Nykyisin 23 henkilöä työllistävällä yrityksellä on laatuhuonekalujen valmistamisesta jo yli 50 vuoden kokemus.

Hakola palkittiin tammikuussa järjestetyssä Entrepreneur Of The Year -kilpailun finaalissa Vuoden Perheyrittäjä 2020 -palkinnolla. Jatkossa Annaleena Hakola toivoo näkevänsä Entrepreneur of the Year -kilpailussa yhä enemmän muotoiluyrityksiä ja naisia.

”Kilpailu on kovin juttu, mitä yrittäjä voi voittaa”, kertoo Hakola kilpailuun mukaan lähtemisestä.

Peikko Groupille EY Entrepreneur Of The Year -voitto antaa laatuleiman

”Yrittäjyydessä eniten kiehtoo vapaus”, kertoo EY Entrepreneur Of The Year 2020 -kilpailun pääsarjan voittaja Topi Paananen Anna Perhon haastattelussa.

Paananen kertoo Entrepreneur of the Year -kilpailun voiton tuoneen runsaasti positiivista palautetta myös kansainvälisiltä asiakkailta ja toimivan yritykselle laatuleimana. Suomen kilpailun voiton myötä Paananen pääsee kisaamaan yrittäjyyden maailmanmestaruudesta kesäkuussa järjestettävässä EY World Entrepreneur Of The Year -kilpailuissa.

Paananen kehittää vuonna 1965 perustettua rakennusalan perheyritystä kansainvälisyyteen ja kasvuun. Yrityksellä on tuotantoa 11 maassa, 1 800 työntekijää ja yrityksen liikevaihto on yli 230 miljoonaa euroa.