Lehdistötiedote

14 kesäk. 2021 Helsinki, FI

JungJin SEO voitti EY World Entrepreneur of the Year 2021 -kilpailun

Etelä-Korealaisen Celltrion Groupin hallituksen puheenjohtaja JungJin SEO palkittiin 10. kesäkuuta järjestetyssä maailmanlaajuisessa virtuaalitilaisuudessa EY World Entrepreneur of the Year -tittelillä.

Lehdistökontakti
Juha Hilmola

Partner, Growth Markets, Audit, EY Finland

Kokenut, käytännönläheinen ja asiakkaille omistautuva tilintarkastaja, joka löytää olennaisuudet ja jonka kanssa on helppo tulla toimeen.

Samankaltaisia aiheita EY Entrepreneur Of The Year Kasvu

Eteläkorealaisen Celltrion Groupin hallituksen puheenjohtaja JungJin SEO palkittiin 10. kesäkuuta järjestetyssä maailmanlaajuisessa virtuaalitilaisuudessa EY World Entrepreneur of the Year -tittelillä. Suomea kilpailussa edusti Peikko Groupin Topi Paananen. Tilaisuudessa palkittiin sosiaalisen vastuun edistämisesta Walesin prinssi Charles.

Kansainvälistä kilpailua voidaan kutsua yrittäjyyden maailmanmestaruuskilpailuksi. Finaalissa kohtasi 45 alueellisen kilpailun voittajaa eri puolilta maailmaa. Suomea kilpailussa edusti Peikko Groupin toimitusjohtaja Topi Paananen, joka valittiin  Suomen parhaaksi kasvuyrittäjäksi 2020 EY Entrepreneur of the Year -kilpailussa.

Topi Paanasen ansiot yrittäjänä saivat tunnustusta, kun tasavallan presidentti Sauli Niinistö huomioi kansainvälisen finaalin yhteydessä lahtelaista rakennusalan yritystä menestyksekkäästi kasvuun ja kansainvälisyyteen luotsanneen Paanasen saavutuksen.

EY World Entrepreneur of the Year -kilpailun voittanut JungJin SEO on perustanut biolääketiedeyrityksen Celltrion 45 000 Yhdysvaltain dollarin alkupääomalla. Vuonna 2003 perustettu yritys on kehittänyt uraauurtavia lääkkeitä autoimmuunisairauksien, syövän ja viimeisimpänä koronavirustaudin hoitoon. Nykyisin yritys työllistää yli 2 100 henkilöä, toimittaa lääkkeitä yli 90 maahan ja yrityksen liikevaihto ylittää 1,69 miljardia dollaria.

Kansainvälisessä tilaisuudessa myönnettiin myös EY Social Entrepreneurship -palkinto Walesin prinssi Charlesille. Palkinto on tunnustus sosiaalista vastuuta edistävien hankkeiden The Price’s Trust and Business in the Community, Sustainable Markets Initiativen ja Terra Cartan eteen tehdystä työstä.

Konsulttiyritys EY:n järjestämässä kasvuyrittäjäkilpailussa palkitaan yrittäjiä, jotka innostavat muita visiollaan, johtajuudellaan ja saavutuksillaan. Päätöksen voittajasta tekee kokeneista kansainvälisistä yritysjohtajista koostuva tuomaristo.

Lisätietoja JungJin SEOn voitosta englanninkielisestä lehdistötiedotteesta.