Lehdistötiedote

4 marrask. 2021 Helsinki, FI

EY:n yrittäjäkilpailun finaalissa kohtaa 10 visionääristä kasvuyritystä

Suomen EY Entrepreneur Of The Year -kilpailun vuoden 2021 finaaliin on valittu 55 osallistujan joukosta 10 suomalaista kasvuyritystä.

Lehdistökontakti
Juha Hilmola

Partner, Growth Markets, Audit, EY Finland

Kokenut, käytännönläheinen ja asiakkaille omistautuva tilintarkastaja, joka löytää olennaisuudet ja jonka kanssa on helppo tulla toimeen.

Samankaltaisia aiheita EY Entrepreneur Of The Year Kasvu

Suomen EY Entrepreneur Of The Year -kilpailun vuoden 2021 finaaliin on valittu 55 osallistujan joukosta 10 suomalaista kasvuyritystä.

Kilpailun voittajat selviävät 11. maaliskuuta järjestettävässä gaalassa, jossa palkitaan pääsarjan voittajan lisäksi vuoden perheyrittäjä ja vuoden start-up-yrittäjä. Kilpailun voittaja edustaa Suomea yrittäjyyden maailmanmestaruuskilpailuissa, kesäkuussa 2022 järjestettävässä EY World Entrepreneur Of The Year -kilpailuissa.

”Yrittäjäkilpailumme finaalissa on mukana kymmenen upeaa yritystä, joista jokainen innostaa visiollaan, johtajuudellaan ja saavutuksillaan. Vaikka viime vuodet ovat tuoneet yrittäjien eteen erilaisia ja yllättäviäkin muutoksia, olemme äärimmäisen iloisia siitä, että pystymme haasteista huolimatta tuomaan kilpailumme avulla tänäkin vuonna yhteen joukon esimerkillisiä yrittäjiä”, sanoo Juha Hilmola, EY Entrepreneur Of The Year -ohjelman johtaja.

Kilpailun voittajan valitsee EY:stä riippumaton tuomaristo, jota johtaa Finanssiala ry:n toimitusjohtaja Piia-Noora Kauppi.

”EY Entrepreneur Of The Year -tittelistä kilpailee tänä vuonna erityisen kovatasoinen joukko näkemyksellisiä yrittäjiä. Finalistit edustavat erilaisia toimialoja ja ovat kasvupolullaan eri vaiheissa. Finalisteja yhdistää kuitenkin se, että jokaisella on omanlaisensa innostava yrittäjyystarina, jossa tärkeässä roolissa on vastuullisuus. Kokeneista yrityselämän ammattilaisista koostuva tuomaristomme on päässyt oppimaan myös paljon uutta tutustumalla tarkasti kilpailuun osallistuneiden yli 50 suomalaisen yrityksen kasvutarinaan”, kertoo Piia-Noora Kauppi.

Suomen EY Entrepreneur Of The Year 2021 -kilpailun pääsarjan finalistit

Suomen kilpailun pääsarjan voittoa ja Suomen EY Entrepreneur Of The Year -titteliä voivat tavoitella yrittäjät, joiden yrityksen liikevaihto on yli 3,5 miljoonaa euroa, toiminta on kasvavaa ja voitollista, ja yritys työllistää vähintään kymmenen henkilöä.

Tarja Takki-Halttunen ja Mika Halttunen, Halton Group Oy Ltd, Helsinki
Halton on perheomisteinen, globaali teknologiajohtaja vaativien tilojen sisäilmaratkaisuissa. Haltonin tavoitteena on mahdollistaa ihmisten hyvinvointi näissä ympäristöissä. Halton on perustettu Suomessa vuonna 1969. Yritys toimii nykyisin yli 35 maassa eri puolilla maailmaa, ja sillä on yli 1 600 osaavaa ja ammattitaitoista työntekijää. Haltonin pääkonttori sijaitsee Helsingissä ja tuotantoyksiköitä sillä on yhdeksässä maassa.

Timo ja Marjo Keski-Kasari, Juustoportti Oy, Jalasjärvi
Juustoportti on yli 30 vuotta vanha perheyritys, jonka tarina on alkanut vuonna 1966 Jalasjärvellä. Juustoportti on kasvanut pienestä maatilajuustolasta jopa 300 henkilöä työllistäväksi perheyritykseksi. Juustoportilla on meijeri- ja juustolatoiminnan lisäksi liikenneasemat Jalasjärvellä, Mäntsälässä, Kärsämäellä, Ylöjärvellä ja Kuopiossa sekä ruokatuotteita valmistava Kasvisgalleria Kuopiossa. Yrityksen toiminta kulminoituu vastuullisuuteen ja jatkuvaan tuotekehitykseen.

Ville Laine, Lojer Oy, Sastamala
Lojer Group on Pohjoismaiden suurin sairaala- ja hoitokalusteiden valmistaja ja alan merkittävin kotimainen työllistäjä. Satavuotiaan kotimaisen ja yksityisessä omistuksessa olevan yhtiön tuotantoyksiköt sijaitsevat Sastamalassa, Kempeleessä ja Lahdessa. Konserni työllistää neljässä maassa 180 henkilöä, joista 145 Suomessa. Lojerin tuotteita on käytössä yli 115 maassa.

Jussi Meresmaa, Discmania, Tampere
Discmanian tavoitteena on kehittää frisbeegolfia toimittamalla korkealaatuisia tuotteita ja kokemuksia asiakkaille ympäri maailmaa. Yrityksen tavoitteena on tehdä frisbeegolfista globaali urheilulaji viemällä laji joka vuosi uuteen maahan. Yritys on perustettu vuonna 2000, ja se toimii nykyisin sekä Euroopassa että Yhdysvalloissa.

Mikael Thuneberg, Supermetrics Oy, Helsinki
Supermetrics kehittää markkinoinnin ohjelmistotyökaluja, joilla eri lähteistä tuleva markkinointidata saadaan kerättyä yhteen paikaan auttaen yrityksiä tavoittamaan markkinoinnillaan parempia tuloksia. Vuonna 2013 perustetulla yrityksellä on nykyisin 17 000 asiakasta ja puoli miljoonaa käyttäjää yli 120 maassa.

Mårten Storbacka, WE Tech Solutions Oy, Vaasa
WE Tech on globaalisti johtava merenkulkuteollisuuden energiatehokkuusratkaisujen tarjoaja. Yritys on erikoistunut toimittamaan maailmanlaajuisesti taajuusmuuttajiin ja kestomagneettitekniikkaan perustuvia ratkaisuja, jotka tarjoavat monia etuja sekä laivojen uustuotantoon että modernisointiin. Yrityksen visio on vähentää maailmanlaajuisesti merenkulun polttoainekulutusta 30 prosentilla. WE Tech Solutions on perustettu vuonna 2010 Vaasassa ja sillä on 20 työntekijää.

EY Entrepreneur Of The Year 2021 -kilpailun start-up-sarjan finalistit

Kilpailussa on nyt toista vuotta peräkkäin mukana start-up-yrittäjille suunnattu sarja, johon valituilla yrityksillä painottuvat joko nopea liikevaihdon kasvu tai yritysidean yhteiskunnallinen vaikuttavuus.

Mervi Lamminen, Auntie Solutions Oy, Helsinki
Auntie tarjoaa organisaatioiden työntekijöille psykologista keskustelutukea niin stressiin, ylisuorittamiseen kuin kadonneen motivaation löytämiseen. Auntien palvelut perustuvat verkkotapaamisiin Auntien ammattilaisen kanssa. Vuonna 2015 perustetun Auntien palveluita käyttää nykyisin yli 300 organisaatiota Suomessa, Norjassa, Ruotsissa, Hollannissa, Saksassa ja Puolassa. Auntien palveluissa yli 100 ammattilaista tarjoaa palvelua 20 kielellä.

Mikko Kesti, LoupeDeck Oy, Helsinki
Loupedeck on Suomessa vuonna 2016 perustettu konsolivalmistaja. Yritys on nykyisin johtava kustomoitujen ammattilais- ja harrastajakäyttöön tarkoitettujen editointikonsoleiden valmistaja. Yrityksessä ihmiset ja diversiteetti ovat keskiössä. Vuonna 2016 perustetulla yhtiöllä on nykyisin 27 työntekijää yhteensä 12 eri maasta.

Juhana Rintala, Ruokaboksi Finland Oy, Helsinki
Vuonna 2017 perustettu Ruokaboksi tarjoaa ateriakassipalvelua eri puolilla Suomea. Palvelun tavoitteena on ratkaista monen perheen arkinen ongelma, ”mitä tänään syötäisiin”, ja säästää lisäksi kaupassa käymisen vaivan. Netistä tilattavan ruokaboksin ympärille on suunniteltu valmiit reseptit, ja kaikki tarvittavat raaka-aineet kuljetetaan pääasiassa suoraan tuottajilta kotiovelle. Palvelu auttaa myös vähentämään ruokahävikkiä. Yritys työllistää suoraan 25 henkilöä.

Jerry Pasanen ja Taneli Tenhovuori, Suomen Avustajapalvelut Oy, Espoo
Suomen Avustajapalvelut on kasvanut alle neljässä vuodessa yhdeksi johtavaksi henkilökohtaisen avun tuottajaksi ikääntyville sekä vammoista ja kroonisista sairauksista kärsiville henkilöille. Yritys on muuttanyt henkilökohtaisen avun palveluita kehittämällä uuden tavan tarjota palvelua ja tukea asiakkaiden itsemääräämisoikeutta ja valinnanvapautta. Laadukas palvelu ja henkilöstöön keskittyvä liiketoimintamalli ovat tuoneet yritykselle vain muutaman toimintavuoden aikana yli 500 asiakasta ja 1 000 työntekijää yli 50 paikkakunnalla. Yrityksen tavoitteena on muuttaa tapaa, jolla henkilökohtaisen avun palveluita toteutetaan Suomessa.

Mikä on EY Entrepreneur Of The Year -kilpailu?

EY Entrepreneur Of The Year on maailman laajimmalle levinnyt yrittäjäkilpailu. Suomessa kilpailua on järjestetty vuodesta 2003 lähtien. Suomen kilpailun voittaja edustaa Suomea vuotuisessa EY World Entrepreneur Of The Year -yrittäjäkilpailussa.

Voittajat valitsee riippumaton tuomaristo, joka arvioi ehdokkaita kilpailun kansainvälisen kriteeristön mukaisesti. Voittajayrittäjällä tulee olla vankka arvopohja ja hänen tulee johtaa yritystään esimerkillisesti. Yrityksen strategian tulee erottua kilpailijoistaan, minkä lisäksi yritys kasvaa ja menestyy markkinallaan sekä luo arvoa sidosryhmilleen.

Suomen EY Entrepreneur Of The Year -kilpailun voittajat palkitaan 11. maaliskuuta 2022 järjestettävässä gaalassa.

Suomessa EY Entrepreneur Of The Year -kilpailun kumppaneina toimivat Työeläkeyhtiö Elo ja Evli Pankki.

Lisätietoja kilpailusta: EY Entrepreneur Of The Year