Kuva: Globaalit toimitusketjut ja kiinteä toimipaikka arvonlisäverotuksen kannalta

Globaalit toimitusketjut ja kiinteä toimipaikka arvonlisäverotuksen kannalta

Katsaus tavaroiden kansainvälisiin toimitusketjuihin liittyviin arvonlisäverokysymyksiin sekä viimeaikaisiin EU-tason muutoksiin.

Related topics Veropalvelut

Globaalit toimitusketjut ovat murroksessa ja monilla aloilla joudutaan miettimään vaihtoehtoisia toimitusketjuja ja uusia partnereita esim. Ukrainan ja koronakriisin aiheuttaman komponentti- tai raaka-ainepulan takia. Tavaran uudet kansainväliset toimitusketjut voivat vaikuttaa yhtiöiden arvonlisäverovelvollisuuksiin eri maissa ja toisaalta luoda mahdollisuuden valita arvonlisäverotuksen kannalta optimaalisin tapa kuljettaa tavaraa/myydä palveluja. Myös tavara- ja palvelukauppaa koskevat kiinteän toimipaikan -kysymykset ovat korostuneet kansainvälistä kauppaa käyvien yritysten agendalla. Mikäli suomalaisilla yhtiöillä on esimerkiksi varastoja, henkilöstöä, asennustoimintaa, myyntiagentteja tai omaa aktiivista myynti- ja ostotoimintaa ulkomailla, on hyvä varmistaa muodostuuko yhtiölle arvonlisäverotuksen kiinteä toimipaikka ko. maihin. Viime aikoina olemme myös saaneet uutta oikeuskäytäntöä tulkinnan tueksi.

Järjestämämme webinaari käsittelee arvonlisäverotuksen kannalta toimitusketjuja ja kiinteän toimipaikan problematiikkaa. Tilaisuus luo katsauksen tavaroiden kansainvälisiin toimitusketjuihin liittyviin arvonlisäverokysymyksiin sekä antaa ajankohtaisen kuvan viimeaikaisista EU-tason muutoksista, jotka vaikuttavat yhtiöiden velvollisuuksiin rekisteröityä arvonlisäverovelvolliseksi tai mahdollisuuteen luopua olemassa olevista rekisteröinnistä sekä arvonlisäverotuksen kiinteän toimipaikan muodostumisen edellytyksistä. 

Webinaarin asiantuntijoina:

Eija Tannila (Senior Manager, välillinen verotus)
Sanna Svensberg (Senior Manager, välillinen verotus)
Karimatti Miettinen (Manager, välillinen verotus)

Tervetuloa mukaan!

Esittäjä

Eija Tannila
EY Finland, Indirect Tax, Senior Manager
Sanna Svensberg
EY Finland, Indirect Tax, Senior Manager
Karimatti Miettinen
EY Finland, Indirect Tax, Tax Manager

Webinaari

Aika paikallinen aika