Persbericht

27 aug. 2019 Diegem, BE

Actief, Aertssen, Kinepolis En Torfs Genomineerden Voor ‘Onderneming Van Het Jaar®’ 2019

Dit jaar organiseert EY, in samenwerking met De Tijd en BNP Paribas Fortis, voor de 25e keer de ‘Onderneming van het Jaar®’.

Perscontact
Christophe Ballegeer

EY WEM Brand, Marketing and Communications Director

PR & Communications EY België

  • EY organiseert zilveren jubileumeditie van prestigieuze award in aanwezigheid van Zijne Majesteit de Koning

Dit jaar organiseert EY, in samenwerking met De Tijd en BNP Paribas Fortis, voor de 25e keer de ‘Onderneming van het Jaar®’. De genomineerde bedrijven om de prijs van deze zilveren jubileumeditie in de wacht te slepen, zijn: Actief (Lummen), Aertssen (Stabroek), Kinepolis (Gent) en Torfs (Sint-Niklaas). Ook de 24 vorige winnaars van de trofee zullen een prominente rol krijgen tijdens deze ceremonie.

De genomineerde finalisten werden door EY geselecteerd op basis van vastgelegde selectiecriteria, zoals de groei en financiële resultaten van het bedrijf, ondernemerschap, internationalisering, innovatie en deugdelijk bestuur. De grootte en omzet van de onderneming spelen ook, maar slechts in mindere mate, een rol.

EY startte in 1995 met de ‘Onderneming van het Jaar®’-award met de ambitie om de mooie prestaties van Belgische bedrijven in de kijker te zetten. De award en bijhorende prijsuitreiking zijn ondertussen een vaste jaarlijkse afspraak geworden, waarop de top van het Belgische bedrijfsleven present tekent. Nieuw dit jaar: tijdens deze zilveren jubileumeditie zullen de 24 vorige winnaars van de award een prominente rol krijgen tijdens de ceremonie.

“Al een kwarteeuw bekroont onze ‘Onderneming van het Jaar®’-award unieke Belgische bedrijven, die blijk geven van een uitmuntende ondernemingszin en succesvol management. De genomineerde ondernemingen verdienen alle lof; ze vertrekken vanuit een sterke visie, die de rode draad vormt van hun operationele succes. Het lijdt ook geen twijfel dat ze fungeren als voorbeeld en ook andere bedrijven stuwen naar een hoger niveau”, aldus Patrick Rottiers, CEO EY België.

Vanuit EY zijn wij dan ook erg trots dat wij onze succesvolle ondernemingen nog een extra duwtje in de rug kunnen geven door het uitreiken van deze prestigieuze prijs”, aldus Rudi Braes, Vice-Chair EY EMEIA.

De professionele jury, met vertegenwoordigers uit de top van het Belgische bedrijfsleven en de academische wereld, wordt voorgezeten door Michèle Sioen. De opvolger van de West-Vlaamse producent van diepvriesgroenten Ardo (‘Onderneming van het Jaar®’ 2018) wordt bekendgemaakt op dinsdag 8 oktober 2019.