Persbericht

17 mrt. 2020 Diegem, BE

EY België voor vijfde jaar op rij verkozen tot “Great Place to Work”

EY België werd in 2016 voor de eerste keer opgenomen in de top 10 Great Place to Work Awards. Sindsdien wist het bedrijf ieder jaar een plaats op deze lijst te verdienen dankzij o.a. de vele initiatieven om de medewerkers verder te ontwikkelen, gelukkig te maken en te houden.

Perscontact
Christophe Ballegeer

EY WEM Brand, Marketing and Communications Director

PR & Communications EY België

  • Het consultancybedrijf EY België, dat zo’n 2.500 mensen tewerkstelt in België, is voor het vijfde jaar op rij in de Belgische top 10 van de Great Place to Work Awards geeïndigd.
  • De awards worden jaarlijks uitgereikt door het Great Place to Work Institute, in samenwerking met Vlerick Business School en Jobat/Mark Magazine.
  • EY België is het enige consultancybedrijf dat is opgenomen in deze top tien.

EY België werd in 2016 voor de eerste keer opgenomen in de top 10 Great Place to Work Awards. Sindsdien wist het bedrijf ieder jaar een plaats op deze lijst te verdienen dankzij o.a. de vele initiatieven om de medewerkers verder te ontwikkelen, gelukkig te maken en te houden. Dat deze initiatieven hun effect niet missen, blijkt ook dit jaar uit de resultaten van het Belgisch onderzoek dat werd uitgevoerd door het Great Place to Work Institute, in samenwerking met Vlerick Business School en Jobat/Mark Magazine.

Een hart voor de medewerkers

Hoe is EY België nu al voor de vijfde keer op rij tot één van de beste werkplekken van België uitgeroepen? “Vooral door ons geloof in mensen - niet zozeer als strategie, maar vanuit overtuiging”, zegt Patrick Rottiers, CEO EY België. “Bij EY België zijn onze mensen het hart van de organisatie en komen ze op de eerste plaats. En dit zowel in goede tijden als in uiterst moeilijke tijden zoals vandaag. Investeren in het welzijn van onze medewerkers draagt bij tot hun persoonlijk en professioneel geluk, dat van hun omgeving en dat van onze klanten. Zo bouwen we elke dag aan een better working world.”

EY focust op het welzijn van zijn medewerkers door tal van initiatieven. Naast het traditionele maar cruciale levenslange leren en de boeiende internationale carrièremogelijkheden investeert EY heel specifiek in de lichamelijke en geestelijke gezondheid van zijn medewerkers met het oog op het verhogen van hun veerkracht en energie. Zo is er ‘EY in Motion’, het sport en gezondheidsprogramma van EY waarop alle medewerkers van EY België kunnen intekenen. ‘EY In Motion’ bestaat onder andere uit een fit-selfscan, gratis deelname aan diverse sportactiviteiten, tips en tricks met betrekking tot gezonde voeding en levensstijl. Verder is er ‘EY FLEX’, waar medewerkers kunnen opteren voor voordelen die het best aansluiten bij hun persoonlijke situatie. Ook het ‘EY Mobility’ initiatief, waarbij EY op een authentieke manier bijdraagt aan een duurzame en ecologische mobiliteit, stimuleert de medewerkers op een positieve manier om zich duurzaam te verplaatsen. Zo hebben medewerkers de mogelijkheid om zowel openbaar vervoer te nemen, alsook de fiets en dit in combinatie met een steeds groener wordende bedrijfswagen.

Stimuleren van innovatie en entrepreneurship

EY België heeft een intern innovatieprogramma opgezet waar alle medewerkers gestimuleerd worden om ‘out of the box’ te denken en de tijd en support krijgen om een business plan uit te werken rond projecten die EY ‘future-proof’ kunnen maken in deze disruptieve tijden. Het Innovation-team faciliteert trainingen en organiseert workshops, bootcamps, trajecten waar EY-collega's kunnen leren over nieuwe technologieën en specifieke coaching in innovatievaardigheden. Hiermee wil EY een community van intrapreneurs creëren.

Voor EY België betekent deze Great Place to Work Award een belangrijke erkenning voor de inspanningen die samen met de medewerkers worden geleverd om van de organisatie een thuisbasis te maken. EY België heeft een hart voor zijn mensen. “We zijn toegewijd aan het ontwikkelen en aantrekken van het beste talent door het leveren van een uitzonderlijke ervaring voor elk van onze mensen. Onze investeringen en focus op onze collega’s en werkplek stellen ons in staat om diverse, goed presterende mensen aan te trekken en te behouden. Jaarlijks werven we meer dan 350 medewerkers aan en zijn voor velen als het ware een opleidingsinstituut. Wij bieden hen een opleiding van wereldklasse aan en ontwikkelen met hen de nodige leiderschapsvaardigheden om complexe problemen in onze snel veranderende wereld op te lossen", zegt Patrick Rottiers, CEO EY België.