Persbericht

14 sep. 2020 Diegem, BE

Abriso-Jiffy, Konings, Stow en Van Marcke genomineerden voor ‘Onderneming van het Jaar®’ 2020

Dit jaar organiseert EY België, in samenwerking met De Tijd en BNP Paribas Fortis, voor de 26e keer de ‘Onderneming van het Jaar®’. De genomineerde bedrijven om de prijs in de wacht te slepen, zijn: Abriso-Jiffy (Anzegem), Konings (Zonhoven), Stow (Spiere-Helkijn) en Van Marcke (Gent).

Perscontact
Christophe Ballegeer

EY WEM Brand, Marketing and Communications Director

PR & Communications EY België

  • Dit jaar organiseert EY België, in samenwerking met De Tijd en BNP Paribas Fortis, voor de 26e keer de ‘Onderneming van het Jaar®’. De genomineerde bedrijven om de prijs in de wacht te slepen, zijn: Abriso-Jiffy (Anzegem), Konings (Zonhoven), Stow (Spiere-Helkijn) en Van Marcke (Gent).

  • De prijs zal op 8 december uitgereikt worden. Dan zal ook de winnaar van de ‘Prijs van de Vlaamse Regering voor de Scale-up van het Jaar’ uitgereikt worden. De genomineerden voor deze prijs worden op 15 september, aangekondigd.

 

De genomineerde finalisten werden door EY geselecteerd op basis van vastgelegde selectiecriteria, zoals de groei en financiële resultaten van het bedrijf, ondernemerschap, internationalisering, innovatie en deugdelijk bestuur. De grootte en omzet van de onderneming spelen ook, maar slechts in mindere mate, een rol.

EY startte in 1995 met de ‘Onderneming van het Jaar®’-award met de ambitie om de mooie prestaties van Belgische bedrijven in de kijker te zetten. Zowel de Vlaamse als de Waalse award – die dit jaar zijn 25e verjaardag viert – groeiden de afgelopen jaren uit tot de prestigieuze onderscheidingen die ze vandaag de dag zijn.

“Al 26 jaar bekroont onze ‘Onderneming van het Jaar®’-award unieke Belgische bedrijven, die blijk geven van een uitmuntende ondernemingszin en succesvol management. Het Belgische ondernemerschap verdient ook en vooral dit jaar onze steun. De coronacrisis heeft alle bedrijven onder druk gezet en voor heel wat uitdagingen geplaatst. Net daarom vinden we het belangrijk dat deze award ook nu het Belgische bedrijfsleven – en onze vier finalisten in het bijzonder – in de schijnwerpers zal kunnen plaatsen. Ondernemers willen immers blijven ondernemen, ook tijdens deze coronacrisis. Daarom ondersteunen we hen op elke denkbare manier”, aldus Patrick Rottiers, CEO EY België.

“We zijn verheugd te kunnen aankondigen dat we ook dit jaar de Onderneming van het Jaar zullen verkiezen. Of het grootste business event van het jaar in zijn normale format zal kunnen plaatsvinden zal uiteraard afhangen van de op dat moment geldende Corona maatregelen. Misschien dienen we de genodigden op te splitsen over verschillende locaties en zullen we de technologie innovatief dienen te gebruiken om een gedeelte van de show virtueel te brengen maar het event gaat zonder enige twijfel door! In een jaar waarin de volharding van onze ondernemers erg op de proef gesteld werd druist het in tegen het DNA van de organisatoren van de Onderneming van het Jaar, EY en zijn partners Mediafin en BNP Paribas Fortis, om de prijs niet uit te reiken en het event te verschuiven naar volgend jaar. Ondernemend België bruist nog steeds van inspirerend ondernemerschap. Vanuit EY zijn we dan ook trots dat wij onze succesvolle ondernemingen een extra duwtje in de rug kunnen geven door het uitreiken van deze prestigieuze prijs tijdens deze uitdagende periode. De kandidaten geven blijk van een ongelooflijke spirit, volharding en wendbaarheid. We hopen dat het succes van deze mooie ondernemingen jongeren en collega-ondernemers zal inspireren”, aldus Rudi Braes, Vice-Chair EY EMEIA.

De winnaar van 2020, die in de voetsporen zal treden van bioscoopketen Kinepolis (‘Onderneming van het Jaar®’ 2019), zal bekendgemaakt worden op dinsdag 8 december

Meer informatie

Meer info over de genomineerde bedrijven vindt u hier.

Een overzicht van de leden van de jury, die onder leiding staat van Michèle Sioen, vindt u hier.

Meer info over ‘Onderneming van het Jaar®’ 2020 kan u vinden op de www.ondernemingvanhetjaar.be

#ovhj20