Persbericht

10 sep. 2020 Diegem, BE

EY neemt VALITAX over, een veelbelovende Belgische start-up

EY kondigt de overname aan van de start-up VALITAX, een in de cloud gebaseerde tool die bedrijven helpt om hun btw-verwerking gemakkelijker te maken en op die manier tijd en geld te besparen.

Perscontact
Christophe Ballegeer

EY België Brand, Marketing and Communications Director

PR & Communications EY België

  • EY kondigt de overname aan van de start-up VALITAX, een in de cloud gebaseerde tool die bedrijven helpt om hun btw-verwerking gemakkelijker te maken en op die manier tijd en geld te besparen.

  • Danny Vermeiren, de oprichter van VALITAX, wordt Associate Partner bij EY om de verdere ontwikkeling en uitbreiding van de tool verder te coördineren.

VALITAX heeft enorm groeipotentieel omdat het al wat met btw te maken heeft vereenvoudigt. Ondernemingen kunnen dankzij deze tool automatisch btw-berekeningen en belastingscodes valideren. Dit wordt gecombineerd met intuïtieve visualisering van de risico's en mogelijkheden die de tool ontdekt. De tool werd ontwikkeld door Danny Vermeiren, die meer dan 20 jaar ervaring heeft in Europese btw en indirecte belastingen in het algemeen. Over de jaren heen verwierf hij erkenning als een expert in btw-automatisering via belastingstools.

Danny Vermeiren heeft VALITAX van de grond af aan opgebouwd, met als resultaat de eerste echt btw-tool die natuurlijk en intuïtief aanvoelt voor btw-professionals. Het gebruik van VALITAX vermindert de kans op fouten aanzienlijk en vermijdt op die manier dat facturen gecrediteerd en opnieuw opgesteld moeten worden omwille van onjuiste btw-tarieven. Dit houdt een aanzienlijke besparing van tijd en geld in voor de cliënt.

“Wij sluiten ons bij EY aan, niet alleen omdat we op die manier meer cliënten sneller een betere tool kunnen aanbieden, maar vooral vanuit de overtuiging dat we samen een veel grotere en blijvende impact kunnen maken op de wereld van de btw in het algemeen door voortdurende innovatie. Ik kijk ernaar uit deel uit te maken van het ambitieuze EY-team,” zegt Danny Vermeiren.

Meerwaarde voor de cliënten van EY

EY heeft besloten om VALITAX over te nemen omdat het de eerste belastingstool is die ontworpen werd volgens de principes en mechanismen van Belasting over Toegevoegde Waarde. Het resultaat is een flexibele tool die transparant is en gemakkelijk geïmplementeerd kan worden maar die vooral de btw-behandeling van zelfs de meeste complexe transacties accuraat berekent. Daarbij worden verschillende lagen btw-gerelateerde inhoud gecombineerd met een eigen berekeningsvolgorde. Bovendien kunnen cliënten dankzij het vernieuwende ontwerp deze tool ten volle benutten zonder een integratieproject te moeten uitvoeren. Ook dat is een ingrijpende vernieuwing. Dankzij de tool van VALITAX kan EY ook voortdurend bijgewerkte btw-tarieven en btw-regelgeving aan haar cliënten aanreiken, zodat zij dit zelf niet moeten opvolgen.

EY neemt VALITAX over, een veelbelovende Belgische start-up

“Onze prioriteit is onze cliënten toonaangevende tools en middelen aan te reiken om snelle veranderingen beter te anticiperen, zich aan te passen en het hoofd te bieden aan de ontwrichtende krachten die de wereld van het werk fundamenteel veranderen. De innovatie en expertise van VALITAX versterkt onze huidige mogelijkheden en ondersteuning van bestaande accounts,” zegt Marc Joostens, verantwoordelijke vennoot van de BTW-afdeling EY België.

Dankzij de integratie binnen EY kan VALITAX de afwerking van de tool versnellen met uitgebreide landspecifieke btw-inhoud. Bovendien kan VALITAX haar marktpotentieel verhogen door het hefboomeffect van EY als gevestigde waarde met een uitgebreid netwerk en bestaand cliëntenbestand. Voor EY betekent de integratie van VALITAX een meerwaarde voor haar cliënten.

Voor Patrick Rottiers, CEO van EY België is “deze overname een voorbeeld van hoe EY zich inzet om cliënten holistische oplossingen aan te bieden die mogelijk gemaakt worden door technologie. Ondernemingen zijn zich ervan bewust dat zij hun fiscale verrichtingen moeten verbeteren. Dankzij de samenwerking tussen VALITAX en EY zullen btw-afdelingen kunnen genieten van een uitgebreid digitaal dienstenaanbod voor btw. VALITAX en EY staan hen bij met domeinkennis op de juiste schaal en helpen de transformatie-agenda bij te sturen en uit te voeren.”