Persbericht

21 sep. 2020 Diegem, BE

Meer en meer personeelsleden van EY België zetten hun bedrijfswagen aan de kant

EY België wil de mobiliteit van zijn 2.500 medewerkers steeds verder vergroenen.

Perscontact
Christophe Ballegeer

EY België Brand, Marketing and Communications Director

PR & Communications EY België

  • EY België vermindert op jaarbasis zijn CO2-uitstoot met 600 ton dankzij een combinatie van openbaar vervoer, kleinere (of geen) bedrijfswagens, fietsgebruik en elektrische deelwagens en de hybride wagens voor starters.
  • Ambitieus mobiliteitsplan is pragmatischer en medewerkersvriendelijker dan cash for car.

 

Zoals elk jaar neemt EY België actief deel aan de week van de mobiliteit. Maar de inspanningen van het bedrijf gaan veel verder dan dat. Sinds de lancering van het nieuwe mobiliteitsplan van EY België in oktober 2019, hebben reeds een 400-tal personeelsleden hun wagen ingeruild voor een kleiner en milieuvriendelijker exemplaar en hebben 42 medewerkers geopteerd voor een teruggave van hun bedrijfswagen. Dit is quasi een verdubbeling op 1 jaar tijd.

EY België wil de mobiliteit van zijn 2.500 medewerkers steeds verder vergroenen. Sinds een jaar heeft het bedrijf een zeer ambitieus nieuw mobiliteitsplan ingevoerd om zijn mensen op een positieve en ontzorgende manier te stimuleren om zich op een meer milieuvriendelijke manier te verplaatsen. Niet alleen zijn er meer en meer personeelsleden van EY België die hun bedrijfswagen aan de kant zetten en kiezen voor alternatieve transportmiddelen, de EY bedrijfswagen zelf wordt in belangrijke mate duurzamer door het exclusief aanbieden van hybride wagens voor starters en door een significante investering in elektrificatie van de vloot.

Dit plan levert nu al zeer positieve resultaten op: op jaarbasis heeft EY België zijn CO2-uitstoot met 600 ton verminderd, dankzij een combinatie van openbaar vervoer, kleinere (of geen) bedrijfswagens, fietsgebruik en elektrische deelwagens en de hybride wagens voor starters. Sinds de lancering van het nieuwe mobiliteitsplan van EY België in oktober 2019, hebben reeds een 400-tal personeelsleden hun wagen ingeruild voor een kleiner en milieuvriendelijker exemplaar en hebben 42 medewerkers geopteerd voor een teruggave van hun bedrijfswagen – dit is quasi een verdubbeling op 1 jaar tijd. Dankzij het Flex Reward systeem worden er immers belangrijke incentives gegeven aan medewerkers die met kleinere wagens willen rijden en voor medewerkers die geen wagen meer willen nemen.

“Pragmatischer en medewerkersvriendelijker dan cash for car”

Daarnaast biedt EY België natuurlijk ook alternatieven voor de wagen aan. Zo’n 500 medewerkers maken sinds de lancering van de nieuwe mobiliteitsaanpak gebruik van het openbaar vervoer dankzij het aanbieden van abonnementen en tickets. Verder biedt EY België zijn medewerkers ook een fietsvergoeding aan voor alle werk gerelateerde verplaatsingen, en biedt het bedrijf haar personeel sinds enkele jaren ook een vloot aan van elektrische deelwagens die door iedere medewerker kan gebruikt worden, wat het niet meer nodig maakt om met de wagen naar kantoor te komen. Op die manier wenst het consultancybureau haar medewerkers maximale flexibiliteit te geven om zich te verplaatsen. De medewerker kan zo kiezen voor de optie die het beste uitkomt om files, parkeerproblemen en bijgaande stress te vermijden.

“Medewerkers krijgen op maandbasis units indien ze beslissen om geen wagen meer te nemen of om met een kleinere wagen te rijden. Deze units kunnen gebruikt worden om bijvoorbeeld fietsen te leasen, maar kunnen ook omgezet worden in cash”, zegt Patrick Rottiers, CEO EY België. “Zo bieden we een creatieve en innovatieve oplossing aan, die pragmatischer en medewerkersvriendelijker is dan het cash for car - verhaal en het mobiliteitsbudget.”

Duurzaamheid is de nieuwe premium

Niet enkel koos EY er bewust voor om de eerstejaars een volledig uitgeruste hybride wagen aan te bieden, op termijn zullen er ook meer hybride en elektrische voertuigen beschikbaar zijn in de volledige vloot van bedrijfswagens. Op basis van een recente bevraging bij zijn medewerkers blijkt immers dat de appetijt voor een verdere vergroening van de vloot bijzonder groot is. Duurzaamheid blijkt wel degelijk de nieuwe premium. Daarom wordt er ook verwacht dat EY’s bijdrage aan het verminderen van zijn ecologische voetafdruk alleen maar zal toenemen in de nabije toekomst.