Persbericht

28 jan. 2021 Diegem, BE

Cartamundi, Lannoo Groep en Stadsbader genomineerden voor ‘Family Business Award of Excellence®’ 2020

EY organiseert 7de editie van prestigieuze award.

Perscontact
Christophe Ballegeer

EY België Brand, Marketing and Communications Director

PR & Communications EY België

  • Dit jaar organiseert EY, in samenwerking met De Tijd & L’Echo, BNP Paribas Fortis, Guberna en FBN Belgium voor de 7e keer de ‘Family Business Award of Excellence®’.

  • De genomineerde bedrijven om de prijs in de wacht te slepen, zijn: Cartamundi, Lannoo groep en Stadsbader. De prijs zal op 3 maart tijdens een virtueel event uitgereikt worden.

 

EY organiseert de ‘Family Business Award of Excellence®’ sinds 2014. Deze prijs beloont familiebedrijven die uitblinken in deugdelijk bestuur in zowel de familie als in het bedrijf, in de visie en het behoud van de familiewaarden, in de overdracht van de ondernemerszin over de generaties heen, in communicatie en in maatschappelijk engagement. Eerder dan een wedstrijd wil de Award een richtlijn zijn voor best practices.

 “We zijn verheugd te kunnen aankondigen dat we ook dit jaar de ‘Family Business Award of Excellence®’ zullen verkiezen. In een jaar waarin de volharding van oa onze familiebedrijven enorm op de proef gesteld werd, druist het in tegen ons DNA om de prijs niet uit reiken. Familieondernemingen willen immers blijven ondernemen, ook tijdens deze coronacrisis. Zij zijn een belangrijke hefboom van onze economie. Daarom ondersteunen we hen op elke denkbare manier”, aldus Patrick Rottiers, CEO EY België.

“Familiebedrijven zijn en blijven een belangrijk onderdeel van het Belgische bedrijfslandschap. De microbe voor het ondernemen die van generatie op generatie wordt doorgegeven, is iets heel moois. Met deze prijs willen we dat ook in de verf zetten. Al zien we de award eerder als een richtlijn voor best practices dan een pure competitie”, zegt Eric Van Hoof, vennoot bij EY en verantwoordelijk voor de divisie familiebedrijven. “Wij willen met dit evenement bedrijfsleiders van familiebedrijven vooral een platform aanbieden om verrijkende inspiratie op te doen bij hun collega’s.

 

Meer info

Meer info over de genomineerde bedrijven voor de ‘Family Business Award of Excellence®’ 2020 vindt u hier.

Een overzicht van de leden van de jury, die onder leiding staat van Guido Van Herpe, vindt u hier.

Indrukwekkende lijst van winnaars
De laureaat van dit jaar vervoegt de volgende lijst: Duvel Moortgat (2019),  SIPEF (2018), Vandersanden Group (2017), La Lorraine Bakery Group (2016), Reynaers Aluminium (2015) en Cosucra (2014).

Meer info over ‘Family Business Award of Excellence®’ 2020 kan u hier vinden.