Persbericht

21 okt. 2021 Diegem, BE

B4Plastics, Biotalys, Deliverect en UgenTec genomineerden voor Prijs van de Vlaamse Regering voor Scale-up van

Dit jaar organiseert EY, in samenwerking met De Tijd en BNP Paribas Fortis, voor de 16e keer de ‘Prijs van de Vlaamse Regering voor de Scale-up van het Jaar’.

Perscontact
Christophe Ballegeer

EY België Brand, Marketing and Communications Director

PR & Communications EY België

  • Dit jaar organiseert EY, in samenwerking met De Tijd en BNP Paribas Fortis, voor de 16e keer de ‘Prijs van de Vlaamse Regering voor de Scale-up van het Jaar’. Deze prestigieuze award bekroont de beste scale-up onderneming van het afgelopen jaar en zal uitgereikt worden tijdens de awardceremonie van ‘Onderneming van het Jaar®’.
  • De finalisten voor deze editie zijn: B4Plastics (Dilsen-Stokkem), Biotalys (Gent), Deliverect (Gent) en UgenTec (Hasselt). De bekendmaking van de winnaar zal plaatsvinden op dinsdag 7 december 2021.

Met de ‘Prijs van de Vlaamse Regering voor de Scale-up van het Jaar’, wil de Vlaamse regering groeibedrijven in de kijker zetten die de afgelopen jaren een mooi groeiparcours hebben afgelegd. Dit jaar zal de prijs voor de 16e keer worden uitgereikt. Deze award en diens ‘grote broer’ ‘Onderneming van het Jaar®’ zijn de afgelopen jaren uitgegroeid tot de prestigieuze prijzen die ze vandaag de dag zijn. Een professionele jury, onder het voorzitterschap van Hans Crijns, Professor aan Vlerick Business School, beoordeelt de genomineerden aan de hand van verschillende criteria, waaronder het potentieel om in de toekomst ‘Onderneming van het Jaar®’ te worden.

“Al 17 jaar lang stimuleren we vanuit EY met de ‘Prijs van de Vlaamse Regering voor de Scale-up van het Jaar’ jong en ambitieus ondernemerschap. We doen dat al even lang met de volle overtuiging, maar zelden hebben we met meer ontzag gekeken naar de prestaties van jonge groeibedrijven als dit jaar. Door de coronacrisis hebben zij op ontelbare uitdagingen een antwoord moeten formuleren, en daar was vaak een enorme dosis moed, creativiteit en doorzettingsvermogen voor nodig. Tegelijkertijd is deze crisis ook een voedingsbodem gebleken voor het herdenken van bestaande werkwijzes en het ontstaan van nieuwe ideeën. B4Plastics, Biotalys, Deliverect en UgenTec bewijzen elke dag met verve hun relevantie in onze huidige, steeds sneller evoluerende maatschappij. Met hun nominatie hopen we hen te stimuleren om verder te investeren, innoveren en groeien, zodat zij op hun beurt jong ondernemerschap inspireren in de toekomst”, aldus Stefan Olivier, vennoot EY België.

De opvolger van het Gentse Robovision, de winnaar van de ‘Prijs van de Vlaamse Regering voor de Scale-up van het Jaar’ 2020, zal bekendgemaakt worden op dinsdag 7 december 2021. De award zal uitgereikt worden in het kader van de 27e editie van de ‘Onderneming van het Jaar®’ (genomineerden Aertssen Group, Cegeka, Destiny en Heylen Group).

Gezien de recente evolutie van de coronacijfers en de bijhorende maatregelen zien de organisatoren van de Onderneming van het Jaar,  EY, BNP Paribas Fortis en De Tijd zich met grote spijt genoodzaakt de editie van 2021 die zou doorgaan op 7 december 2021 te verplaatsen naar een latere datum, met name naar 16 februari 2022.

Schrijf u hier in

Meer informatie

Meer info over de genomineerde bedrijven vindt u hier.

De leden van de jury vindt u hier.

Meer info over ‘Onderneming van het Jaar®’ 2021 kan u vinden op www.ondernemingvanhetjaar.be

Volg Onderneming van het Jaar en de Prijs van de Vlaamse Regering voor de Scale-up van het Jaar op social media via #ovhj21.

 

-Einde van het persbericht-

 

Over EY

EY bestaat om een beter werkende wereld te bouwen, om te helpen langetermijnwaarde te creëren voor cliënten, mensen en de samenleving en om vertrouwen in de kapitaalmarkten op te bouwen.

Dankzij data en technologie bieden diverse EY-teams in meer dan 150 landen advies door middel van vertrouwen en helpen ze cliënten te groeien, transformeren en opereren.

EY-teams werken op het gebied van assurance, consulting, wetgeving, strategie, tax en transacties en stellen betere vragen om nieuwe antwoorden te vinden voor de complexe problemen waarmee onze wereld vandaag wordt geconfronteerd.

De aanduiding EY verwijst naar de wereldwijde organisatie en kan verwijzen naar één of meerdere lidfirma’s van Ernst & Young Global Limited, die elk een afzonderlijke rechtspersoon zijn. Ernst & Young Global Limited is een UK company limited by guarantee en verleent zelf geen diensten aan cliënten. Informatie over hoe EY persoonsgegevens verzamelt en gebruikt en een beschrijving van de rechten die personen hebben onder de wetgeving inzake gegevensbescherming zijn beschikbaar op ey.com/privacy. EY-lidfirma’s bieden geen juridische diensten aan waar dit verboden is door de lokale wetgeving. Voor meer informatie over onze organisatie, kijk op ey.com.