Persbericht

16 feb. 2022 Diegem, BE

Deliverect wint de Prijs van de Vlaamse Regering voor Scale-up van het Jaar® 2021

Het inspirationele ondernemerschap en de onnavolgbare groei van de Gentse onderneming bezorgt hen prestigieuze award.

Perscontact
Christophe Ballegeer

EY WEM Brand, Marketing and Communications Director

PR & Communications EY België

  • Deliverect uit Gent sleepte deze avond de ‘Prijs van de Vlaamse Regering voor de Scale-up van het Jaar’ 2021 in de wacht.
  • De andere genomineerden voor deze prestigieuze prijs waren B4Plastics (Dilsen-Stokkem), Biotalys (Gent), en UgenTec (Hasselt).
  • Als 16de winnaar van de prestigieuze titel treedt het Gentse bedrijf in de voetsporen van stadsgenoot Robovision, de winnaar van 2020.


Deliverect uit Gent sleepte deze avond de ‘Prijs van de Vlaamse Regering voor de Scale-up van het Jaar’ 2021 in de wacht. Dat gebeurde tijdens de uitreikingsceremonie van de ‘Onderneming van het Jaar®’ 2021, die dit jaar omwille van de coronamaatregelen enkele maanden werd uitgesteld. De andere genomineerden voor deze prestigieuze prijs waren B4Plastics (Dilsen-Stokkem), Biotalys (Gent), en UgenTec (Hasselt). Deliverect is de 16de winnaar van de prestigieuze titel. Het Gentse bedrijf treedt in de voetsporen van stadsgenoot Robovision, de winnaar van 2020.

Deliverect werd pas opgericht in 2018 maar is nu al wereldwijd in opmars. Het bedrijf ontwikkelde een systeem dat de ruggengraat vormt van on-demand maaltijden via de centralisatie van online bestellingen voor restaurateurs of FMCG-bedrijven. Kleine en grote restaurants kunnen op Deliverect rekenen om fouten in bestellingen tot een minimum te herleiden en de bestellingen sneller af te werken. Dat komt omdat de online bestellingen, menu’s en rapportage van alle online verkoopkanalen via Deliverect centraal beheerd worden.

Deliverect verkozen tot ‘Scale-up van het Jaar’

Tijdens de ceremonie die werd gehouden in het kader van de ‘Onderneming van het Jaar®’ 2021, werd ook de ‘Prijs van de Vlaamse Regering voor de Scale-up van het Jaar’ 2021 uitgereikt. Deliverect uit Gent werd dit jaar door de jury verkozen als winnaar en volgt zo Robovision op, de laureaat van 2020.

De ‘Scale-up van het Jaar’-award is een prestigieuze prijs, uitgereikt door de Vlaamse Regering, die snelgroeiende ondernemingen in volle ontwikkelingsfase beloont voor hun geleverde inspanningen, én hen motiveert om op hetzelfde elan verder te gaan. De jury beloont immers de kandidaat waarvan zij geloven dat het ooit een winnaar van ‘Onderneming van het Jaar® kan worden.

“Het inspirationele ondernemerschap en de onnavolgbare groei die Deliverect op 2,5 jaar tijd gerealiseerd heeft, maken dit Gents bedrijf tot de verdiende winnaar van de ‘Prijs van de Vlaamse regering voor de Scale-up van het Jaar’. Hun technologie om de vaak conservatieve horecabedrijven te digitaliseren en te faciliteren, is niet alleen baanbrekend maar ook broodnodig in de boomende take-away-business. Getuige daarvan zijn zowel de duizenden kleine horecazaken in hun klantenportefeuille, alsook wereldspelers zoals Deliveroo en Uber Eats. Deliverect kan rekenen op een sterk team, een groeiend netwerk en terecht overtuigde aandeelhouders die engagement op lange termijn verkondigen”, verklaart Hans Crijns, Professor van de Vlerick Business School en voorzitter van de jury, de keuze voor Deliverect.

“DePrijs van de Vlaamse Regering voor de Scale-up van het Jaar’ wordt toegekend aan bedrijven die het in zich hebben om ooit ‘Onderneming van het Jaar®’ te worden, en daar is de jury met de keuze voor Deliverect ook helemaal van overtuigd. Gezien de reikwijdte en evolutie van de sector is het groeipotentieel enorm, zelfs buiten de sector. Bovendien is Deliverects business model erg schaalbaar, met goed doordachte licentieformules en intelligente plug & play software. De keuze voor Deliverect is een evidente: They already nailed it, now they scale it ”, aldus Stefan Olivier, vennoot EY België.

Deliverect vervoegt als laureaat van 2021 het mooie lijstje winnaars van de afgelopen jaren, namelijk: Robovision (2020) – Guardsquare (2019) – Ontoforce (2018) – Playpass (2017) – MediaGeniX (2016) – Destiny (2015) – CMOSIS (2014) – Medec (2013) – Itineris (2012) – Skyline Communications (2011) – Clear2Pay (2009) – Netlog (2008) – Financial Architects (2007) – Transics (2006) – Televic (2005).