Persbericht

20 okt. 2022 Diegem, BE

Agristo, Aliaxis, Galloo en Vandewiele genomineerden voor ‘Onderneming van het Jaar®’ 2022

EY organiseert 28e editie van prestigieuze award.

Perscontact
Christophe Ballegeer

EY België Brand, Marketing and Communications Director

PR & Communications EY België

  • Dit jaar organiseert EY, in samenwerking met De Tijd en BNP Paribas Fortis, voor de 28e keer de Onderneming van het Jaar®.
  • De genomineerde bedrijven om de prijs in de wacht te slepen, zijn: Agristo (Wielsbeke), Aliaxis (Brussel), Galloo (Menen) en Vandewiele (Kortrijk).
  • De prijs zal op dinsdag 6 december uitgereikt worden. Dan zal tevens de winnaar van de ‘Prijs van de Vlaamse Regering voor de Scale-up van het Jaar’ uitgereikt worden.


De genomineerde finalisten werden door EY geselecteerd op basis van vastgelegde selectiecriteria zoals de groei en financiële resultaten van het bedrijf, ondernemerschap, internationalisering, innovatie en deugdelijk bestuur. De grootte en omzet van de onderneming spelen ook, maar slechts in mindere mate, een rol.

EY startte in 1995 met de Onderneming van het Jaar®-award met de ambitie om de mooie prestaties van Belgische bedrijven in de kijker te zetten. Zowel de Nederlandstalige als de Franstalige award – die dit jaar aan zijn 27ste editie toe is – groeiden de afgelopen jaren uit tot de prestigieuze onderscheidingen die ze vandaag de dag zijn.

Al 28 jaar bekroont onze Onderneming van het Jaar®- award bedrijven die blijk geven van een gedurfde visie, deugdelijk bestuur, internationalisatie en geëngageerd teamwork. Dit jaar zet EY de Belgische ondernemers – en onze vier finalisten in het bijzonder – maar al te graag in de kijker. Het voorbije jaar heeft de energiecrisis en de inflatie heel wat bedrijven onder druk gezet en voor uitdagingen geplaatst. Deze ondernemers zijn het mooiste bewijs dat ondernemen met durf en verbeelding in België nog steeds loont en inspireert. Het Belgische ondernemerschap verdient dit jaar dan ook alle lof en steun. Vanuit EY zijn wij erg trots dat wij onze succesvolle ondernemingen nog een extra duwtje in de rug kunnen geven door het uitreiken van deze prestigieuze prijs” aldus Patrick Rottiers, CEO EY België.

“Ook tijdens de moeilijke periode hebben onze ondernemingen hun volharding en flexibiliteit bewezen. We willen met deze prestigieuze prijs de vier genomineerden; Agristo, Aliaxis, Galloo en Vandewiele in de schijnwerpers plaatsen voor hun voorbeeldfunctie. Ze vertrokken vanuit een sterke visie, die de rode draad vormt van hun operationele succes. We hopen dat het succes van deze bedrijven jongeren en collega-ondernemers zal inspireren” aldus Rudi Braes, Vice-Chair EY EMEIA.

De professionele jury, met vertegenwoordigers uit de top van het Belgische bedrijfsleven en de academische wereld, wordt voorgezeten door Michèle Sioen. De winnaar van 2022, die in de voetsporen zal treden van Aertssen Group - Onderneming van het Jaar® 2021, zal bekendgemaakt worden op dinsdag 6 december 2022.

De leden van de jury vindt u hier.

Meer info over Onderneming van het Jaar® 2022 kan u vinden op de website.

Volg Onderneming van het Jaar® op social media via #OVHJ22.