Persbericht

2 oktober 2019 Amsterdam, NL

Atilay Uslu (Corendon) en Paul Eggink (Temper) ondernemers van het jaar 2019

Tijdens de finale van het EY Entrepreneur Of The Year-programma in het Theater Amsterdam zijn de winnaars bekendgemaakt.

Perscontact
EY Nederland

Multidisciplinaire organisatie voor zakelijke diensten

 • Atilay Uslu (Corendon) winnaar EY Entrepreneur Of The Year 2019
 • Paul Eggink (Temper), winnaar EY Emerging Entrepreneur Of The Year 2019
 • VDL Groep, winnaar EY Family Business Legacy Award 2019


Tijdens de finale van het EY Entrepreneur Of The Year-programma in het Theater Amsterdam zijn de winnaars bekendgemaakt. De EY Entrepreneur Of The Year award wordt al meer dan dertig jaar in ruim zestig landen uitgereikt. De award is bedoeld om ondernemerschap nadrukkelijk op een voetstuk te zetten en ondernemers aan te moedigen en te ondersteunen om het beste uit zichzelf, hun klanten en hun medewerkers te halen. De winnaars zijn:

 • Atilay Uslu (Corendon) winnaar EY Entrepreneur Of The Year 2019
  De onafhankelijke jury noemt Atilay een ondernemer voor wie geen obstakel te groot is. Met reisorganisatie Corendon heeft hij door de jaren heen laten zien telkens nieuwe uitdagingen aan te gaan en heeft daarmee een bedrijf neergezet dat langdurig succesvol is. De jury roemt Atilay om zijn vermogen om oplossingen te zien daar waar anderen problemen ervaren en zijn oog voor mensen om hem heen. Als Nederlandse winnaar, maakt Uslu ook kans om EY World Entrepreneur Of The Year te worden. Deze internationale verkiezing vindt volgend jaar juni plaats in Monaco.
 • Paul Eggink (Temper), winnaar EY Emerging Entrepreneur Of The Year 2019
  Paul is verkozen tot veelbelovende ondernemer van het jaar omdat hij als een bevlogen ondernemer in een zeer korte tijd een relevante plek verovert in de wereld van steeds flexibelere werkvormen. Hij laat met Temper zien dat maatschappelijke impact en een snelgroeiend, door technologie gedreven platform, samen kunnen gaan.
 • VDL Groep, winnaar EY Family Business Legacy Award 2019
  VDL Groep won dit jaar EY’s oeuvreprijs voor familiebedrijven. Deze award werd dit jaar voor de vierde keer uitgereikt namens het EY Family Business Center of Excellence. VDL Groep voegt de slagkracht van een multinational samen met de open, informele werksfeer van een familiebedrijf. Met bijna 17.000 medewerkers in ruim 104 dochterbedrijven in meer dan 20 landen, zorgt de VDL Groep voor continuïteit op de gebieden van duurzaamheid, werkgelegenheid & innovatie. Ze zijn al meer dan 60 jaar lang de rode draad in de maakindustrie van West-Europa.

Over EY Entrepreneur Of The Year

De titel EY Entrepreneur Of The Year wordt jaarlijks uitgereikt en wordt erkend als de meest prestigieuze ondernemersprijs ter wereld. EY zet met deze wedstrijd de ‘ondernemer achter de onderneming’ in de schijnwerpers. Het programma benadrukt het belang van volwassen ondernemerschap voor de Nederlandse economie.

Marita de Hair, programmadirecteur EY Entrepreneur Of The Year: “De winnaars hebben de top bereikt met vallen en opstaan. Kortom, ze zijn ‘unstoppable’. De winnaars winnen niet alleen een prestigieuze prijs, maar worden ook onderdeel van een netwerk van ondernemers met karakter. Deze ondernemers inspireren elkaar.”

Voor meer over EY Entrepreneur Of The Year, kijk op ey.nl/eoy

-ends-

Notes to Editors

Over EY

EY is wereldwijd toonaangevend op de gebieden assurance, tax, transaction en consulting services. Met de inzichten en de hoogwaardige diensten die wij bieden, dragen wij bij aan het versterken van het vertrouwen in de kapitaalmarkten en economieën overal ter wereld. Wij brengen toonaangevende leiders voort die door samen te werken onze beloften aan al onze stakeholders waarmaken. Daarmee spelen wij een cruciale rol bij het creëren van een beter functionerende wereld voor onze mensen, onze cliënten en de maatschappij. 

De aanduiding EY verwijst naar de wereldwijde organisatie en mogelijk naar een of meer lidfirma's van Ernst & Young Global Limited (EYG), die elk een afzonderlijke rechtspersoon zijn. EYG is een UK company limited by guarantee en verleent zelf geen diensten aan cliënten. Informatie over hoe EY persoonsgegevens verzamelt en gebruikt en een beschrijving van de rechten die personen hebben onder de wetgeving inzake gegevensbescherming zijn beschikbaar op ey.com/privacy. Voor meer informatie over onze organisatie, kijk op ey.com.