Persbericht

20 juni 2023 Amsterdam, NL

Genomineerden voor EY Entrepreneur of the Year verkiezingen zijn bekend!

Dit jaar 27e editie ondernemersprijs.

Perscontact
Toby Ellson

EY Nederland Woordvoerder

  • Dertien veelbelovende, snelgroeiende en innovatieve ondernemers strijden voor de Entrepreneur Of The Year award in twee categorieën.
  • Kandidaten met een geweldig verhaal op gebied van duurzaamheid en social impact.

De genomineerden voor de titel ‘EY Entrepreneur Of The Year 2023’ zijn bekend. Ali Niknam (bunq), Eric van Schagen (Simac Techniek), Sezer Duygulu (Home of People) en Frank van de Ven (i-team Global), strijden dit jaar om de hoogste eer. Daarnaast dingen 9 aanstormende topondernemers mee naar de titel ‘EY Emerging Entrepreneur Of The Year 2023’. Deze award gaat naar een veelbelovende, snelgroeiende en innovatieve ondernemer met een bedrijf dat minder dan tien jaar bestaat. In samenwerking met Van Lanschot Kempen is aan de 27e editie van deze verkiezing een grondige screening- en selectieprocedure vooraf gegaan.

Marita de Hair, assurance partner bij EY in Nederland en programmaleider: “Ik ben trots op de mooie lijst met kandidaten die dit jaar meedoen aan de verkiezing. Inspirerende ondernemers uit uiteenlopende sectoren met een nieuwsgierig verlangen naar hoe dingen anders en beter kunnen.”

Ondernemers in de spotlight

Het EY Entrepreneur Of The Year programma wordt door advies- en accountantsorganisatie EY wereldwijd in ruim zestig landen georganiseerd. In Nederland beleeft het programma dit jaar zijn 27e editie. Programmaleiders Marita de Hair en Erik de Heer selecteerden een groep unieke ondernemers die ook op maatschappelijk gebied en duurzaamheid het verschil maken. Ook dit jaar zijn alle ondernemers marktleiders in hun branche en onderscheiden ze zich door innovatie, visie, lef, financiële stabiliteit en veerkracht. Het programma is bedoeld om ondernemerschap nadrukkelijk in de spotlight te zetten, ondernemers aan te moedigen en te ondersteunen om het beste uit zichzelf, hun cliënten en hun medewerkers te halen.

Actieve deelname programma

De ondernemers zijn actief betrokken bij het programma en worden middels diverse workshops zoals een pitchtraining voorbereid. In de onafhankelijke jury zitten topondernemers en oud-kandidaten die vanuit de praktijk de juiste vragen stellen om het beste in hen naar boven te halen. De in totaal 13 genomineerde ondernemers presenteren zich op 6 september aanstaande aan de jury. Deze jury selecteert daaruit de finalisten. Op 4 oktober aanstaande worden de winnaars tijdens de finale bekendgemaakt. Zie voor de samenstelling van de jury.

Genomineerden EY Entrepreneur Of The Year

bunq Ali Niknam
Simac Techniek Eric van Schagen
Home of People Sezer Duygulu
i-team Global Frank van de Ven

Genomineerden EY Emerging Entrepreneur Of The Year

   
Matt Sleeps Joep Verbunt
In Ovo Wouter Bruins
HappySoaps Marcel Koers
EV Biotech Linda Dijkshoorn
PeelPioneers Bas van Wieringen
OpenUp Gijs Coppens
Rocycle Rogier van Duyn
Equalture Charlotte Melkert
Vedder & Vedder Anne Vedder