Persbericht

6 juli 2023 Amsterdam, NL

EY verbindt naam aan Gouden Kalveren Gala

Als naamgever van het EY Gouden Kalveren Gala maakt EY de cirkel rond: van springplank voor talent tot het podium van de Gouden Kalveren.

Perscontact
Toby Ellson

EY Nederland Woordvoerder

Related topics Sponsorships
  • Accountants- en adviesorganisatie EY breidt de samenwerking met het Nederlands Film Festival uit en wordt naamgever van het Gouden Kalveren Gala.
  • Tijdens dit jaarlijkse filmspektakel worden de Gouden Kalveren uitgereikt, de belangrijkste prijzen in Nederland voor films, series, documentaires en digitale cultuur.

EY neemt deze stap omdat het gelooft dat kunst en cultuur een essentiële bijdrage leveren aan het doorgronden van wat er speelt in de samenleving. ‘Filmmakers verbreden het venster op de wereld en verbinden mensen met de verhalen die zij vertellen’, stelt Jeroen Davidson, voorzitter van de raad van bestuur van EY in Nederland. ‘Filmmakers, van jong talent tot de winnaars van de Gouden Kalveren, zijn onmisbaar in het vertellen van verhalen waardoor mensen worden geraakt, verbonden en geïnspireerd. We gaan voor een breed en meerjarig partnership waar we over en weer leren en inspireren.”

Silvia van der Heiden, Algemeen Directeur van het Nederlands Film Festival is blij met de verdieping van de samenwerking. ‘EY is een betrokken partner die meedenkt om filmtalent te ondersteunen: van studentencompetitie tot en met het Gouden Kalveren Gala. Als naamgever van het EY Gouden Kalveren Gala zorgt EY ervoor dat de cirkel rond is: van springplank voor talent tot het podium van de Gouden Kalveren.’

EY Talent Award

De samenwerking met het Nederlands Film Festival (NFF) omvat ook de ondersteuning van opkomend filmtalent in de vorm van de EY Talent Award — onderdeel van de NFF Studentencompetitie. Door zich nu ook te verbinden aan het Gouden Kalveren Gala omarmt EY de gehele Nederlandse filmwereld: van jong talent tot de gevestigde makers. Het EY Gouden Kalveren Gala is het slot van het filmfestival. Deze viering van film en zijn makers sluit op vrijdag 29 september af in Stadsschouwburg Utrecht met een grootse gala-avond.

Over NFF, zie www.filmfestival.nl