Persbericht

6 september 2023 Amsterdam, NL

Deze ondernemers zijn door naar de EY Entrepreneur Of The Year finale

Na een grondige beoordeling heeft de jury vastgesteld waarom deze kandidaten het verdienen om door te gaan naar de finale.

Perscontact
Toby Ellson

EY Nederland Woordvoerder

  • Vier onderscheidende ondernemers in de master categorie en vijf veelbelovende kandidaten in de emerging categorie hebben zich gekwalificeerd voor de finale.
  • Snelgroeiende, innovatieve ondernemers geven op unieke wijze invulling aan de kunst van het ondernemen.

Tijdens de jurydag in Utrecht presenteerden veertien genomineerde ondernemers zich aan een onafhankelijke jury bestaande uit voormalige winnaars en finalisten en het publiek. Na een spannende strijd plaatsten vijf veelbelovende kandidaten zich voor de categorie 'EY Emerging Entrepreneur Of The Year' en vier onderscheidende ondernemers gaan door naar de finale in de master categorie.

The Art of Entrepreneurship is het thema van EY Entrepreneur Of The Year 2023. In samenwerking met Van Lanschot Kempen en HGV Law is aan de 27e editie van deze toonaangevende prijs een grondige screening- en selectieprocedure vooraf gegaan. De uiteindelijke winnaar van de EY Entrepreneur Of The Year award wordt bekendgemaakt tijdens de finale op 4 oktober in Hilversum. De Nederlandse winnaar in de categorie EY Entrepreneur Of The Year neemt bovendien deel aan de internationale verkiezing EY World Entrepreneur Of The Year. Deze verkiezing vindt in juni 2024 plaats in Monaco.

Finalisten in de categorie EY Entrepreneur Of The Year:

Eric van Schagen Simac Techniek
Ali Niknam bunq
Sezer Duygulu Home of People
Frank van de Ven i-team Global
Groepsfoto van alle finalisten EY Entrepreneur Of The Year 2023

Actief programma

Ondernemer van het jaar word je niet zomaar. De ondernemers zijn actief betrokken bij het programma en nemen deel aan diverse workshops, zoals pitch-, en social mediatrainingen. Een nieuw element binnen het Entrepreneur Of The Year programma is de toevoeging van coachingsessies in de emerging categorie. Hierbij worden alle genomineerden gekoppeld aan ervaren ondernemerscoaches om kennis te vergaren en ervaringen te delen.

De onafhankelijke jury met topondernemers en oud-kandidaten stelden op de jurydag praktijkgerichte vragen om de beste ondernemers te selecteren die doorgaan naar de finale. Na deze gespreken presenteerden de genomineerden in de emerging categorie hun pitch voor het publiek, gevolgd door een vraag- en antwoordsessie met de genomineerden in de hoofdcategorie. Op basis van de presentaties en interactie heeft de jury besloten welke genomineerden doorgaan naar de finale. Op 4 oktober aanstaande worden de winnaars tijdens de finale bekendgemaakt. 

Finalisten EY Entrepreneur Of The Year in de emerging categorie:

Anne Vedder Vedder & Vedder
Gijs Coppens OpenUp
Joep Verbunt Matt Sleeps
Linda Dijkshoorn EV Biotech
Marcel Koers HappySoaps

Tijdens de finale op 4 oktober worden ook twee oeuvreprijzen uitgereikt: de ‘EY Family Business Legacy Award’ en de ‘EY Social Impact Award’.

Lees meer over het EY Entrepreneur Of The Year programma op ey.nl/eoy.

Lees meer over de finalisten van het EY Entrepreneur Of The Year programma.
 

Wereldwijde ondernemersverkiezing

De EY Entrepreneur Of The Year award wordt al meer dan 30 jaar en inmiddels in ruim zestig landen uitgereikt door accountants- en adviesorganisatie EY. De award is bedoeld om ondernemerschap nadrukkelijk op een voetstuk te zetten en ondernemers aan te moedigen en te ondersteunen om het beste uit zichzelf, hun cliënten en hun medewerkers te halen.