Pressemelding

4 jun. 2018

EY-kvinner i toppen

Forbildene må frem, skriver Kapital, og kårer hvert år Norges mektigste kvinner. I år er hele tre av dem hentet fra EY.

Pressekontakt
Ole Kristian Lunde

Head of PR Norway

Kommunikasjonsentusiast. Brenner for et fag hvor en aldri mangler utfordringer og det alltid er mer å lære. Teknologi- og fremtidsoptimist. Bassist, men ikke minst: kan håndtere en gitar.

Relaterte temaer Karriere Bedriftsansvar

Forbildene må frem, skriver Kapital, og kårer hvert år Norges mektigste kvinner. I år er hele tre av dem hentet fra EY.

I oversikten «de mektigste innen jusen» finner vi partner Christin Erichsen Bøsterud på 17. plass. Hun tiltrer som kjent snarlig som leder av Law i 98 land i hele EMEIA-området.

Kapitals dedikerte journaliststab trekker hvert år frem ledende kvinner innen ulike samfunnsområder som de mener representerer makt – både formell og uformell. Redaksjonen legger mye prestisje i å fremstille listen over Norges mektigste kvinner så «riktig» som mulig.

– I definisjonen av makt ligger «muligheten til å påvirke». Det vil si å kunne være med på å bestemme og oppnå resultater, skriver Kapital. På denne bakgrunnen blir altså tre av EYs kvinner trukket frem.

Foruten Christin E. Bøsterud på hovedlisten innen jus er Mette Granheim og Cecilie Aasprong Dyrnes tatt med på listen «Kvinner i vinden». Denne kategorien omfatter kvinner som «har høye stillinger, tunge verv, betydelig ansvar og stor innflytelse, men når akkurat ikke opp på hovedlisten over Norges aller mektigste kvinner.»

Dette er hva som sies om dem:

Mette Granheim (39):
Granheim er partner i EY og leder for Transfer Pricing i Norge. Skatterådgiveren ble ansatt i gruppen for internprising i 2007, og har tidligere jobbet som spesialrevisor ved Sentralskattekontoret for Storbedrifter. Granheim er utdannet siviløkonom fra Handelshøyskolen BI.

Cecilie Aasprong Dyrnes (45):
Advokaten gikk til EYs Tax & Law tidligere i år, og kom fra stillingen som partner i Arntzen de Besche. Hun leder Advokatforeningens lovutvalg for avgiftsrett og har i en årrekke jobbet med et bredt spekter av virksomheter innen ulike sektorer og bransjer, bl.a. finans og offentlig sektor. Hun har også skrevet bøker om merverdiavgiftsrett.