Pressemelding

6 sep. 2018

200 nye ansatte i EY Norge

EY tar i høst imot over 200 nyutdannede medarbeidere i Norge, og er med det antakelig Norges største arbeidsgiver for nyutdannede. I Norden starter totalt 800 nye medarbeidere i år.

Pressekontakt
EY Norge

Et tverrfaglig kompetansehus

EY er et globalt, tverrfaglig kompetansehus drevet av vårt formål: «Building a better working world» - for våre kunder, våre ansatte og samfunnene vi opererer i.

Relaterte temaer Karriere

EY tar i høst imot over 200 nyutdannede medarbeidere i Norge, og er med det antakelig Norges største arbeidsgiver for nyutdannede. I Norden starter totalt 800 nye medarbeidere i år.

Ved siden av de 213 nye ansatte i Norge, kommer det flere enn 300 nye ansatte i Sverige og mer enn 140 både i Finland og Danmark. Fortsatt kommer flertallet av de nye ansatte direkte fra økonomistudier, men EY rekrutterer nå et sterkt økende antall ingeniører og teknologer.

– Både i fjor og i år ansatte vi over 200 i Norge, og aldri før har vi ansatt så mange nyutdannede i Norden – 814 er ny rekord. Det er et spenn i bakgrunnen, og vi jobber aktivt for å sikre oss en faglig bredde blant våre nye ansatte. Økonomistudentene er fortsatt viktige for oss, i tillegg jakter vi de klokeste hodene fra andre studieretninger, som f.eks jus-, ingeniør-, IT- og teknologistudier, sier Bjørn Vihovde, Nordic Talent Leader i EY.

Økt etterspørsel etter teknologer

Stadig flere prosjekter inneholder teknologiske problemstillinger eller bruk av teknologi, og dermed øker også etterspørselen etter teknologer og ingeniører. For eksempel opplever særlig EY Advisory dette, hvor technology consulting og risikohåndtering vokser i omfang, og mer enn halvparten av de nyutdannede som er ansatt i år er ikke-økonomer I tillegg til de nyansatte, er EY i ferd med å ansette flere av dem som var en del av sommerens Technology Internship. 

– Det er en kamp om teknologene, og vi er helt avhengig av å hente denne kjernekompetansen for å levere det som forventes av oss fremover. At nyutdannede ingeniører og teknologer i økende grad velger seg til EY tar vi som et tegn på at vi er en attraktiv arbeidsplass med gode utviklingsmuligheter også for denne målgruppen, sier Bjørn Vihovde, Nordic Talent Leader i EY. Og denne utviklingen med større mangfold i hvem som ansettes vil bare fortsette.

Norden samles en uke i Toledo

De 800 nyansatte avsluttet sist uke EYs intensive nordiske introduksjonsprogram, som både omfatter en lokal introduksjon på hovedkontoret i Oslo og en målrettet læringsprosess som samler alle nordiske deltakere i Toledo i Spania.

– Programmet fokuserer på faglig opplæring, og gir et innblikk i selskapets visjon, verdier og kultur. Men programmet er også en viktig start på nettverksbyggingen på tvers av landegrenser og forretningsområder, noe som bidrar til at de nyansatte får en bedre global forståelse og holdning til å samarbeide på tvers av kulturer. I sum gjør uken i Toledo at de nyansatte kommer hjem inspirerte og engasjerte, og er klare for å jobbe sammen med våre kunder. Det er en veldig god investering, sier Vihovde.

100 av EYs partnere og erfarne ledere er instruktører gjennom det nordiske introduksjonsprogrammet i Toledo. EY har 7 000 ansatte fordelt på 130 kontorer i Norden.

For mer informasjon, kontakt:
Bjørn Vihovde, Nordic Talent Leader, mob. 982 06 363 / bjorn.vihovde@no.ey.com
Ole Kristian Lunde, pressesjef, mob. 916 69 000