Pressemelding

25 sep. 2018

Høyest andel kvinnelige partnere i EY Tax & Law

Blant de 25 største advokatfirmaene står kvinneandelen på partnersiden nærmest stille. Best ut kommer Ernst & Young advokatfirma hvor nøyaktig en tredjedel av partnerne er kvinner, fordelt på 18 menn og ni kvinner, skriver Advokatbladet.

Pressekontakt
EY Norge

Et tverrfaglig kompetansehus

EY er et globalt, tverrfaglig kompetansehus drevet av vårt formål: «Building a better working world» - for våre kunder, våre ansatte og samfunnene vi opererer i.

Relaterte temaer Karriere

Blant de 25 største advokatfirmaene står kvinneandelen på partnersiden nærmest stille. Best ut kommer Ernst & Young advokatfirma hvor nøyaktig en tredjedel av partnerne er kvinner, fordelt på 18 menn og ni kvinner, skriver Advokatbladet.

– Dette er viktig for vår evne til å levere. Skal vi ha de beste advokatene kan vi ikke bare velge menn. Vi ser også at det gjør noe med miljøet når det blir en bedre kjønnsbalanse hos oss, sier Christin E. Bøsterud, Tax Managing Partner i Norden.

Øystein Arff Gulseth, leder for advokatvirksomheten i Norge, utdyper:
– Vi har styrt mot en bedre kjønnsbalanse i lang tid, så dette er en helt naturlig utvikling. Dette handler i stor grad også om å speile situasjonen hos våre kunder – de forventer selvsagt å møte både kompetente kvinner og menn når de søker våre tjenester.

Også EYs nordiske Talent Leader Bjørn Vihovde er glad for disse tallene:
– Vi er glade for at målrettet arbeidet over flere år gir resultater. Vi har lenge lykkes godt med kjønnsbalansen ved rekruttering av nyutdannede og ved forfremmelser til mellomledernivået, men har som mange andre hatt utfordring med balansen på øverste nivå i organisasjonen. Klare krav til oss selv ved partneropptak gir nå resultater i den forstand at organisasjonen gjør en bedre jobb med å utvikle gode kvinnelige kandidater lenge før de vurderes for partneropptak, og vår advokatvirksomhet leder an i dette arbeidet, sier han.