Pressemelding

5 des. 2018 , 05:00

Family business award 2018 til Høegh

EY Family Business Award Of Excellence en ærespris som ble etablert av EY i 2012, og som nå deles ut i over 30 land. Prisen deles ikke ut hvert år, men i år gikk den til Leif O. Høegh og Morten W. Høegh

Pressekontakt
EY Norge

Et tverrfaglig kompetansehus

EY er et globalt, tverrfaglig kompetansehus drevet av vårt formål: «Building a better working world» - for våre kunder, våre ansatte og samfunnene vi opererer i.

Relaterte temaer Bedriftsansvar

EY Family Business Award Of Excellence en ærespris som ble etablert av EY i 2012, og som nå deles ut i over 30 land. Prisen deles ikke ut hvert år, men i år gikk den til Leif O. Høegh og Morten W. Høegh

Kriterieriene for prisen er at vekstskaper skal være eier og del av aktiv ledelse i et minimum tredjegenerasjons familieeid selskap, og de må være industribyggere som har klart å utvikle virksomheten i takt med tidsperioden og teknologisk utvikling.

Videre må de være godt posisjonert for videre vekst og verdiskaping, drive virksomheten på det internasjonale markedet og kjennetegnes av nytenkning og innovasjonskraft.

De to prisvinnerne ble allerede i ung alder introdusert i familiens virksomheter og gitt formelt eierskap, men begge har tatt solid utdannelse og gjort eksterne arbeidskarrierer før de tok over den aktive styringen av virksomhetene.

Som tredje generasjon fra to ulike grener av familien fremstår de som et kompletterende og proaktivt eierteam, som i nært samarbeid med ledere og nøkkelpersoner i virksomhetene legger til rette for at selskapene posisjonerer seg for videre vekst og verdiskaping i internasjonalt krevende markeder.

Gjennom å samarbeide om sine eierinteresser utøver de et konsentrert eierskap profilert med familienavnet. I hvert sitt strategiske ben er de aktive styreledere. Samtidig er de engasjert i å utvikle og vokse i nye satsningsområder innen by- og eiendomsutvikling samt andre nye fremtidsrettede satsinger.

Med de holdninger som er videreført fra deres farfar og fedre har de et godt grunnlag for å utøve eierrollen med fokus på innovasjon, ny teknologi og allianser. Familien har for øvrig også allerede fra første generasjon hatt et sterkt engasjement innen samfunnsøkonomisk forskning, utdannelse og akademia samt for krigsveteraner og maritim sjøhistorie. Stiftelsene finansiert med avkastning fra familiens virksomheter gjennom tidene bidrar med donasjoner som støtter disse formålene.