Pressemelding

8 jun. 2019

Brad Keywell ble EY World Entrepreneur Of The Year

Amerikaneren Brad Keywell fra software-enhjørningen Uptake Technologies gikk lørdag til topps i EY World Entrepreneur Of The Year, verdens største vekstskaperprogram, i Monaco. I løpet av fire år har han utviklet et selskap med 450 ansatte og en markedsverdi på over to milliarder USD.

Pressekontakt
EY Norge

Et tverrfaglig kompetansehus

EY er et globalt, tverrfaglig kompetansehus drevet av vårt formål: «Building a better working world» - for våre kunder, våre ansatte og samfunnene vi opererer i.

Amerikaneren Brad Keywell fra software-enhjørningen Uptake Technologies gikk lørdag til topps i EY World Entrepreneur Of The Year, verdens største vekstskaperprogram, i Monaco. I løpet av fire år har han utviklet et selskap med 450 ansatte og en markedsverdi på over to milliarder USD.

Software fra selskapet hjelper bl.a. industriselskaper å predikere når en vital del bør skiftes eller når en del av systemet er i ferd med å svikte.

World Entrepreneur Of The Year er en årviss feiring av entreprenører som rådgivnings- og revisjonsselskapet EY arrangerer i Monaco. I år var deltakere fra 50 land samlet til fagseminarer, nettverkssamlinger og fest. På den avsluttende gallamiddagen kåres en av disse av en internasjonal jury av til World Entrepreneur Of The Year i en næringslivets Oscar-utdeling.

Årets kandidat fra Norge Per Grieg jr. fra Grieg Seafood startet i 1992 opp Grieg Seafood ASA, som i dag er et av verdens største oppdrettsselskaper. Grieg jr. deltok på et ukes intensivt og utviklende program denne uken med likesinnede entreprenører, nasjonale vinnere og ledende næringslivsledere fra hele verden.  For sin nominasjon i vekstskaperprogrammet mottok han gratulasjoner fra statsminister Erna Solberg.

- Det var en berikende og stor opplevelse å være med på kåringen som verdens beste vekstskaper. Spesielt var det lærerikt å møte så mange usedvanlig dyktige mennesker som hver for seg har skapt store virksomheter i sin karriere. Det var en positivisme og optimisme som for alltid vil sette sitt merke hos meg. EY og staben har all ære av å ha skapt dette fenomenale konseptet og nå gjennomført det for 19. gang. Tusen takk til dere alle som har bidratt til å gi oss en uforglemmelig opplevelse, sier Per Grieg jr.

Leif Høegh og Morten Høegh, som vant årets EY Family Business Award Of Excellence, var også i den norske delegasjonen. I tillegg deltok den norske jurylederen Åse Aulie Michelet, ansvarlig for EY Entrepreneur Of The Year-programmet i Norge, Ina K. Rosenberg, og Family Business-ansvarlig EY-partner, Eirik Moe.

Leif og Morten Høegh deltok på EY Globale Family Business-konferanse som arrangeres i forbindelse med WEOY, sammen med ledere fra tilsvarende selskaper fra hele verden samt flere av de fremste universitets- og business school-professorer på dette temaet.