Pressemelding

3 jun. 2019

Per Grieg jr. i Grieg Seafood klar for verdensfinale i entreprenørskap i Monaco

Per Grieg jr. i Grieg Seafood er Norges representant når den internasjonale finalen i verdens største vekstskaperprogram, EY World Entrepreneur Of The Year, arrangeres i Monaco denne uken. Grieg Seafood har hovedkontor i Bergen og har vokst til et av verdens største oppdrettsselskaper.

Pressekontakt
Ole Kristian Lunde

Head of PR Norway

Kommunikasjonsentusiast. Brenner for et fag hvor en aldri mangler utfordringer og det alltid er mer å lære. Teknologi- og fremtidsoptimist. Bassist, men ikke minst: kan håndtere en gitar.

Per Grieg jr. i Grieg Seafood er Norges representant når den internasjonale finalen i verdens største vekstskaperprogram, EY World Entrepreneur Of The Year, arrangeres i Monaco denne uken. Grieg Seafood har hovedkontor i Bergen og har vokst til et av verdens største oppdrettsselskaper.

Per Grieg jr. reiser til Monaco for å knive om å bli World Entrepreneur Of The Year sammen med utvalgte næringslivsledere fra 50 land. Det er rådgivnings- og revisjonsselskapet EY (tidl. Ernst & Young) som står bak dette verdens største arrangement innen sitt felt, som i år arrangeres for 33. gang. Målet er å identifisere og inspirere verdens mest suksessfulle entreprenører og vekstskapere.

Grieg Seafood ble startet i 1992 av Per Grieg Jr., som den gang var 35. Selskapet har hovedkontor i Bergen og produksjonsanlegg for oppdrettslaks i Rogaland og Finnmark i tillegg til Shetland og Canada.

Selskapet leverer tilsvarende 800 000 måltider hver dag. Målet er å utvide virksomheten ytterligere, spesielt internasjonalt. Per ser gode muligheter for det. Mens 70 prosent av kloden er dekket av vann, kommer bare 2 prosent av menneskeføden fra havet.

I den norske finalen berømmet den uavhengige juryen Per Grieg jr. for utviklingen av selskapet: «Gjennom gode strategiske beslutninger, risikovillighet og utholdenhet har vinneren evnet å skape en betydelig aktør i et internasjonalt marked. Virksomheten har vist god evne til innovasjon, og vekstskaperen er med sitt samfunnsansvar en pådriver i sin bransje. Virksomheten er en betydelig bidragsyter til en rekke veldedige formål.»

Per Grieg jr. er sivilingeniør i marinteknikk fra NTNU, og har en MBA fra INSEAD. Han arbeidet som forsker ved Marintek, (SINTEF i Trondheim), og som skipsmegler i London, før han i 1987 flyttet med familien til Bergen og overtok ledelsen av skipsmeglerfirmaet Joachim Grieg & Co. I 1992 etablerte han selskapet Grieg Norwegian Salmon, som ble til Grieg Seafood. Virksomheten har hatt en kraftfull vekst og står i dag som hoveddriveren i familiekonsernet Grieg Gruppen. Mange gode strategiske beslutninger har dannet grunnlaget for at virksomheten i dag er det 8. største oppdrettsselskapet i verden. Gruppen har bestemt å gi 25 prosent av overskuddet til veldedige formål. Hovedfokuset i deres bistand går til å støtte og utdanne unge mennesker globalt.

Siden starten har Per selv initiert og styrt en rekke oppkjøp og fusjoner, samt børsnoteringen som ble et viktig skille i selskapets historie. Per er i dag styreleder i virksomheten, og også styreleder i Grieg Shipbrokers. Han sitter også i Global Salmon Initiative, hvor han inntil nylig var styreleder. Privat er han involvert i oppdrett- og teknologiselskaper, samtidig som han investerer i selskap innen sjømat- og teknologi-bransjen.

 

For mer informasjon, vennligst kontakt:
Grieg Seafood: Per Grieg, mob. 908 31 648
Ina K. Rosenberg, ansvarlig for EY Entrepreneur Of The Year i Norge, mob. 975 13 833
Pressesjef Ole Kristian Lunde, mob. 916 69 000