Pressemelding

5 jun. 2020 Oslo, NO

Indiske Kiran Mazumdar-Shaw ble World Entrepreneur Of The Year 2020

Dr. Kiran Mazumdar-Shaw, konsernsjef for India-baserte Biocon Ltd, ble kåret til EY World Entrepreneur Of The Year 2020.

Pressekontakt
EY Norge

Et tverrfaglig kompetansehus

EY er et globalt, tverrfaglig kompetansehus drevet av vårt formål: «Building a better working world» - for våre kunder, våre ansatte og samfunnene vi opererer i.

Relaterte temaer EY Entrepreneur Of The Year

I prisens 20-årige historie ble Kiran den tredje EY World Entrepreneur Of The Year Award-vinneren fra India og den andre kvinnen som har tittelen.

I en kommentar etter å ha vunnet prisen sa Kiran:

–  I bunn og grunn handler entreprenørskap om å løse problemer. De største mulighetene oppstår ofte i de tøffeste tider, og det var min erfaring gjennom gründerreisen min. Mitt forretningsfokus er global helsehjelp og tilbud om universell tilgang til livreddende medisiner; Imidlertid er mitt ansvar som gründer større enn å levere verdi til aksjonærene. Vi kan være en katalysator for endring, og alle gründere har et ansvar overfor verden rundt seg og lokalsamfunnene de opererer i. Kvinner spiller også en enormt viktig rolle i økonomisk utvikling, og lenge har bidragene deres blitt ignorert. Jeg ønsker å bruke plattformen til EY World Entrepreneur Of The Year for å oppmuntre flere kvinner til å delta i gründervirksomhet. Jeg er virkelig beæret over å motta denne prestisjetunge prisen.

Selskapet hun grunnla i 1978 med bare 500 dollar i startkapital er nå et av Asias ledende biotek-selskaper. Med 11 000 ansatte har det blitt en av de største arbeidsgiverne i regionen og en pioner i Bangalores teknologi-hub.

Kiran har fått en vel fortjent plass på Forbes 100 Most Powerful Women-liste og Time magazine’s 100 Most Influential People in the World-liste.

Gjennom Biocons utrolige vekst har Kiran vært drevet av sin ambisjon om å skape et selskap som kunne utnytte vitenskap og forskning til det beste for samfunnet. Selskapet har utviklet seg fra å produsere kolesterolsenkende og immundempende legemidler til å utvikle og produsere biologikk for å behandle kroniske sykdommer som diabetes. Hennes mål er "å utvikle rimelige medisiner med potensial til å bedre livene for en milliard pasienter".