Pressemelding

26 okt. 2020 Oslo, NO

EY flytter til Stortorvet 7 for å skape en unik arbeidsplass

Etter 20 år i Bjørvika, flytter EY i Oslo til Stortorvet 7. Som et av Norges ledende kompetansehus, ønsket EY å finne et kontor som tilbyr fleksibilitet og fornyelse.

Pressekontakt
Christin E. Bøsterud

Partner, Nordic Chief Sustainability Officer, EY Norge

Christin er advokat med en PhD innen etikk. Hun er opptatt av mangfold og inkludering på alle nivåer – inklusive ledelse. Bonde og hestejente.

EY Norge

Et tverrfaglig kompetansehus innen revisjon og rådgivning

EY er et globalt, tverrfaglig kompetansehus drevet av vårt formål: «Building a better working world» - for våre kunder, våre ansatte og samfunnene vi opererer i.

Etter 20 år i Bjørvika, flytter EY i Oslo til Stortorvet 7. Som et av Norges ledende kompetansehus, ønsket EY å finne et kontor som tilbyr fleksibilitet og fornyelse. Samarbeidet med Schage Eiendom og Spaces vil sikre nettopp dette.

- Vi er stolte over at EY valgte Stortorvet 7 som deres nye adresse i Oslo. Ikke minst er vi fornøyd over partnerskapet mellom EY, Spaces og Schage som vil møte EYs behov for fleksibilitet, sier Egil Svoren, administrerende direktør i Schage Eiendom AS. 

- Vi er veldig fornøyd med denne nye avtalen. Parallelt med signering av avtalen med utleier, Schage Eiendom, har vi også inngått en avtale med IWG Spaces (Regus) som gir oss tilgang til møteroms- og coworking-fasiliteter i våre nye lokaler. Avtalen gir våre Oslo-ansatte tilgang til Spaces' coworking-fasiliteter i både Oslo og resten av verden, hvilket gir oss en betydelig fleksibilitet i hverdagen, sier Christin Bøsterud, administrerende direktør i EY Norge.  

- Spaces Stortorvet 7 vil bli et spennende tilskudd til IWGs globale portefølje av kontorfasiliteter i mer enn 1 100 byer og i forsteder. Som en av pionerene innenfor fleksible arbeidsplasser, er vi unikt posisjonert for å hjelpe bedrifter i en ny måte å jobbe på i et internasjonalt nettverk, sier Thomas Weeden, Country Manager for IWG.

Når det nye bygget står klart i 2023, vil EY disponere de fire øverste etasjene, i kombinasjon med den fleksible kontorløsningen som avtalen med Spaces gir tilgang til. I utformingen av de nye lokalene vektlegges både ansatte- og kundeopplevelsen, i tillegg til de miljøbevisste valg som tas gjennom hele planleggingsprosessen.

- Vårt fokus på bærekraft, herunder det å ivareta miljøet og redusere vårt klimaavtrykk, betyr at lokalene våre blir Breeam-sertifisert og all planlegging og utforming i prosjektet vil bære preg av bærekraftige valg. Det innebærer blant annet at vi i kjelleretasjen vil finne både «drive-in sykkelparkering», treningsfasiliteter og garderober. Vi vil også ha tilgang til en eksklusiv takterrasse for EY, mens øvrige deler av taket vil ha en bar og restaurant åpen for publikum. Det er spennende å få anledning til å delta aktivt i den planleggingsprosessen som nå står foran oss, sier Bøsterud.

Malling & Co har vært rådgiver for Schage Eiendom, mens Akershus Eiendom har vært rådgiver for EY og Spaces i denne prosessen.

Om Stortorvet 7

Stortorvet 7 ble tegnet av arkitekt Frithjof Stoud Platou, og stod ferdig i 1971, da Christiania Bank og Kredittkasse flyttet inn. Schage Eiendom kjøpte eiendommen fra DnB Livsforsikring i 2012, for rundt 1 milliard kroner. Kvartalet S7 omfatter adressene Stortorvet 7, Grensen 2-4, Nedre slottsgate 12 og Karl Johans gate 15 - til sammen 31 000 kvadratmeter, hvorav 20 000 kvadratmeter kontor og 11 000 kvadratmeter handel. Alle kontorarealene i det nye bygget er fullt utleid.