Pressemelding

5 okt. 2020 Oslo, NO

Ingeniører Uten Grenser i samarbeid med EY om «Waste for Warmth»

Organisasjonen Ingeniører Uten Grenser jobber med å etablere en løsning for å bidra til bedre forhold for flyktninger i et Midtøsten hvor det nå går mot vinter.

Pressekontakt
EY Norge

Et tverrfaglig kompetansehus

EY er et globalt, tverrfaglig kompetansehus drevet av vårt formål: «Building a better working world» - for våre kunder, våre ansatte og samfunnene vi opererer i.

Relaterte temaer Bedriftsansvar

Organisasjonen Ingeniører Uten Grenser jobber med å etablere en løsning for å bidra til bedre forhold for flyktninger i et Midtøsten hvor det nå går mot vinter. Plastavfall som konverteres til isolasjon er kjernen i «Waste for Warmth»-prosjektet, der rådgivnings- og revisjonsselskapet EY er medspiller.

– Dårlig beskyttelse fra vinterkulda, få muligheter for jobb og manglende avfallshåndtering er bare noen av de mange utfordringene de 3,6 millioner syriske flyktningene i Tyrkia står overfor, sier Egil Reksten, prosjektleder i Ingeniører Uten Grenser.

Waste for Warmth-prosjektet tar for seg disse utfordringene og kan bidra til å løse alle tre. Gjennom Polyfloss-teknologien kan plastavfall bli til tynne fibre for isolasjon. Uten store krav til opplæring kan flyktninger være med å produsere sin egen isolasjon på stedet. EY bistår i prosjektet ved å simulere ulike modeller og oppsett for å få en mest mulig effektiv prosess, samt med juridisk rådgivning knyttet til Immaterialrett.

Både materiale og teknologi skal videreutvikles gjennom prosjektet, og testes i felt. Målet er å skape et produkt som gjør at mennesker kan holde varmen i flyktningtelt selv om vinteren, skape flere arbeidsplasser lokalt, og jobbe for et bedre klima og miljø ved å lage systemer for innsamling og gjenvinning av avfall.

–  EY har vært til utrolig stor hjelp og har levert konkrete bidrag med korte leveringsfrister. Dette har vært veldig verdifullt for oss, sier Egil.

Thea Sitek på EY forteller at hun og kollegene som har deltatt prosjektet opplever det som svært meningsfylt å bidra. Waste for Warmth har også fått intern oppmerksomhet gjennom at det er valgt ut som et aktuelt prosjekt som illustrerer EYs satsing på samfunnsansvar gjennom det globale EY Ripples-programmet.

– Vi er selvsagt stolte over at nettopp dette prosjektet blir lagt merke til internasjonalt. I en organisasjon som EY, med over 300.000 ansatte, er det Waste for Warmth som er plukket ut som case når EY stiller opp hos Bloomberg neste onsdag, når de inviterer til «Sustainable Business Briefing: Accelerating Climate Action, sier Thea.  

Om du vil følge Bloombergs Business Briefing onsdag 7. oktober kl 16-17, registrer deg her.

Lenker