Pressemelding

30 nov. 2022

To duoer fra Vestland videre i konkurransen om å bli årets vekstskaper!

Klesprodusenten BRGN AS og Utedesign AS, som lager uteromsløsninger, går videre til landsfinalen i EY Entrepreneur Of The Year.

Pressekontakt
Frithjov Angel Nerby

PR- og kommunikasjonssjef, EY Norge

Skaper positiv endring gjennom strategisk kommunikasjon og gode historier. Bruker helst fritiden på kjøkkenet, med progrock på platespilleren.

Veronica Hagelid

Marketing Manager I EY Entrepreneur Of The Year Program Manager, Norge

Jeg heier på vekstskaperne i samfunnet! Det er de som ser og tror på muligheter ingen andre griper fatt i, som får det til. Privat liker jeg meg på fjellet og ved sjøen, gjerne med ski og sykkel.

Relaterte temaer EY Entrepreneur Of The Year

Klesprodusenten BRGN AS og Utedesign AS, som lager uteromsløsninger, går videre til landsfinalen i EY Entrepreneur Of The Year.

Onsdag 30. november gikk regionfinalen av EY Entrepreneur Of The Year for region Vest (Vestland fylke) av stabelen. Vekstskapere fra fem ulike bedrifter var nominert, og i en tett konkurranse gikk klesprodusenten BRGN i Bergen og designeren av uteromsløsninger, Utedesign i Øygarden, begge videre. De skal representere region Vest i den nasjonale finalen i Oslo i februar. Der kjempes det om å bli årets norske vekstskaper.

- Det er stor stas at to kandidater fra Vestland går videre til landsfinalen, og jeg ønsker å gratulere dem begge. Ros-Mari Tobiassen Gaundal og Karine Trellevik Lunde har klart å slå igjennom i en svært kompetitiv bransje, og sammen med sine ansatte har de etablert seg som et merke kjent for stilsikker design, som kan brukes uansett vær. Henrik Johannessen og Ruben André Holm Andersen i Utedesign, som leverer uteromsløsninger, har som spesialitet å tilby produkter og løsninger som muliggjør bruk av uterommet uansett vær. De har sammen med sitt team oppgradert uteplasser over hele landet. Det er sterke kandidater fra to imponerende bedrifter, som begge viser at vestlandsværet kan vise vei til verdiskaping. Nå gleder jeg meg til å heie dem frem i den nasjonale finalen i Oslo i februar, sier leder for EY Entrepreneur Of The Year i Norge, Ina K. Rosenberg.

Landsfinalen finner sted i Oslo 9. februar 2023. Der skal vekstskapere fra hele landet konkurrere i flere kategorier. I tillegg til hovedkategorien EY Entrepreneur Of The Year, vil det kåres vinnere i kategoriene: Young, Scale-up og Sustainability.

- I de siste årene har region Vest vært en reell «innovasjonshub». Bærekraft og teknologi er drivere i både nye og etablerte bransjer. I år hadde vi en veldig spennende samling av vekstskapere som har vist imponerende pågangsmot på hver sine måter og som alle sammen fortjener en hyllest for det de har fått til. 

EY Entrepreneur Of The Year bidrar til å rette fokus på disse vekstskaperne som jobber utrettelig for innovasjon og vekst i tillegg til at de skaper mange arbeidsplasser.

Kandidatene for region Vest var:

 • Jan Atle Ellingsen i Bergen Plastics AS
 • Ros-Mari Tobiassen Gaundal og Karine Trellevik Lunde i BRGN AS
 • Kåre Romarheim, Asle Romarheim og Trygve Andås i Romarheim AS
 • Henrik Johannessen og Ruben André Holm Andersen i Utedesign AS
 • Jonny Bjørnset i Vestnes Ocean AS
 • Om juryen

  • Hans-Petter Mellerud, gründer og CEO av IT-selskapet Zalaris og tidligere vinner av EY Entrepreneur Of The Year i Norge
  • Hilde Midthjell, gründer, næringslivsleder og investor
  • Bjørn Maarud, adm. dir i CondAlign og styreleder i Cutters.
  • Gunvor Ulstein, styreleder i Ulsmo AS
  • Karl-Christian Agerup, tech-pioner, investor og gründer
  • Aino Olaisen, styreleder i Nova Sea

   

 • Fakta om EY Entrepreneur Of The Year

  Verdens største vekstskaperprogram, EY Entrepreneur Of The Year, er nå inne i sitt 21. år i Norge.  Internasjonalt blir det arrangert for 36. gang. Det er et globalt program som skal inspirere aktive eiere til videre vekst og verdiskaping. Hensikten er å fremheve og hedre personer som bidrar med ideer, satser kapital og yter egeninnsats for å skape varige verdier og arbeidsplasser.

  Siste års nasjonale vinnere: Jonas Helmikstøl i Easee AS (2021), Henrik Badin i VOW ASA (2020), Jan Christian Vestre i Vestre AS (2019), Per Grieg jr. i Grieg Seafood ASA (2018)