Pressemelding

24 nov. 2022

Tre fra Midt-Norge til landsfinalen i EY Entrepreneur Of The Year!

Aalesund Protective Wear, Kystmiljø/Nutrishell og Easygrow blir Midt-Norges representanter i den nasjonale finalen i februar.

Pressekontakt
Frithjov Angel Nerby

PR- og kommunikasjonssjef, EY Norge

Skaper positiv endring gjennom strategisk kommunikasjon og gode historier. Bruker helst fritiden på kjøkkenet, med progrock på platespilleren.

Veronica Hagelid

Marketing Manager I EY Entrepreneur Of The Year Program Manager, Norge

Jeg heier på vekstskaperne i samfunnet! Det er de som ser og tror på muligheter ingen andre griper fatt i, som får det til. Privat liker jeg meg på fjellet og ved sjøen, gjerne med ski og sykkel.

Relaterte temaer EY Entrepreneur Of The Year

Aalesund Protective Wear, Kystmiljø/Nutrishell og Easygrow blir Midt-Norges representanter i den nasjonale finalen i februar.

Torsdag 24. november gikk regionsfinalen i EY Entrepreneur Of The Year region Midt-Norge (Trøndelag og Møre og Romsdal) av stabelen i Trondheim. I en hard konkurranse der vekstskapere fra fem ulike bedrifter var med, gikk hele tre videre til den nasjonale finalen i Oslo, som avholdes i februar. Der kjempes det om å bli årets norske vekstskaper.

Maria Dalen fra Easygrow i Levanger, Christian Johansen fra Kystmiljø/Nutrishell i Trondheim og Peter Harald Aakre fra Aalesund Protective Wear i Ålesund går alle videre som finalister fra region Midt-Norge.

- Gratulerer til årets finalister! Jeg er veldig stolt av at vår region har hele tre kandidater som går videre til landsfinalen i år. Region Midt-Norge hadde, også i år, flere svært sterke kandidater, men disse skilte seg særskilt ut. Nå gleder vi oss til å heie dem frem i den nasjonale finalen i Oslo i februar, sier partner i EY og regionsansvarlig for EY Entrepreneur Of The Year i Trøndelag, Amund P. Amundsen.

Landsfinalen finner sted i Oslo 9. februar 2023. Der skal vekstskapere fra hele landet konkurrere i flere kategorier. I tillegg til hovedkategorien EY Entrepreneur Of The Year, vil det kåres vinnere i kategoriene: Young, Scale-up og Sustainability.

- Det er en svært dyktig gruppe vekstskapere vi har her i år. Vi er helt klart heldige som har NTNU i Trondheim, det bidrar til et utrolig sterkt miljø for innovasjon og gründerskap, og vi ser flere start-ups som kan være gode kandidater til EY Entrepreneur Of The Year i fremtiden, avslutter Amundsen.

EY Entrepreneur Of The Year bidrar til å rette fokus på disse vekstskaperne som jobber utrettelig for innovasjon og vekst i tillegg til at de skaper mange arbeidsplasser for regionen.

De øvrige nominerte til regionskåringen for region Midt-Norge var Claus Ragnvald Opshaug fra C Food Norway i Ålesund og Frithjof Anderssen fra Motor-Trade Holding i Trondheim.

 • Om juryen

  • Hans-Petter Mellerud, gründer og CEO av IT-selskapet Zalaris og tidligere vinner av EY Entrepreneur Of The Year i Norge
  • Hilde Midthjell, gründer, næringslivsleder og investor
  • Bjørn Maarud, adm. dir i CondAlign og styreleder i Cutters.
  • Gunvor Ulstein, styreleder i Ulsmo AS
  • Karl-Christian Agerup, tech-pioner, investor og gründer
  • Aino Olaisen, styreleder i Nova Sea

   

 • Fakta om EY Entrepreneur Of The Year

  Verdens største vekstskaperprogram, EY Entrepreneur Of The Year, er nå inne i sitt 21. år i Norge.  Internasjonalt blir det arrangert for 36. gang. Det er et globalt program som skal inspirere aktive eiere til videre vekst og verdiskaping. Hensikten er å fremheve og hedre personer som bidrar med ideer, satser kapital og yter egeninnsats for å skape varige verdier og arbeidsplasser.

  Siste års nasjonale vinnere: Jonas Helmikstøl i Easee AS (2021), Henrik Badin i VOW ASA (2020), Jan Christian Vestre i Vestre AS (2019), Per Grieg jr. i Grieg Seafood ASA (2018)