Pressemelding

19 apr. 2023 Oslo, NO

Storebrand topper SHE-indeksen for 2023

Storebrand topper listen over selskapene på SHE-indeksen for Norge 2023. Indeksen har siden 2018 rangert norske selskapers arbeid med likestilling, mangfold og inkludering.

Pressekontakt
Frithjov Angel Nerby

PR- og kommunikasjonssjef, EY Norge

Skaper positiv endring gjennom strategisk kommunikasjon og gode historier. Bruker helst fritiden på kjøkkenet, med progrock på platespilleren.

Storebrand topper listen over selskapene på SHE-indeksen for Norge 2023. Indeksen har siden 2018 rangert norske selskapers arbeid med likestilling, mangfold og inkludering.

Kåringen legges frem i forbindelse med den årlige SHE-konferansen. Det er SHE og EY som står bak kåringen som måler kjønnsbalansen i næringslivet.

I år deltar hele 131 selskaper i kåringen, hvor 110 har mer enn 50 ansatte. Det er en forsiktig oppgang fra i fjor hvor det var 122 selskaper med.

Storebrand topper indeksen med 98 poeng, det er en fremgang på 16 poeng fra i fjor. Tett fulgt av IKEA og Telenor. Mer informasjon finner du her.

Christin Bøsterud, administrerende direktør i EY, Astrid R. Skaugseth, CEO i SHE Community og Tove Selnes, konserndirektør People i Storebrand kan siteres på følgende:

– Vi er veldig stolte over at arbeidet vårt med å bygge mangfold og en inkluderende kultur i Storebrand har gitt synlige resultater. Vi er sikre på at likestilling og mangfold i ledelsen er lønnsomt, i tillegg til at det bidrar til å bygge et bedre samfunn, sier Tove Selnes, konserndirektør People i Storebrand.

– Arbeidet med mangfold og inkludering hører hjemme på enhver toppleders bord. Dette er viktig både sosialt og for business, vi trenger folk med ulike bakgrunner og erfaringer. Indeksen er en flott måte å synliggjøre det gode arbeidet på, men gir oss også en pekepinn på hvor langt vi har igjen å gå, sier administrerende direktør i EY, Christin Bøsterud.

– SHE-indeksen er et verktøy selskaper kan bruke for å kartlegge sin kjønnsbalanse og ta viktige steg mot likestilling. En ting er selve rapporteringen, men enda viktigere er hvordan selskapene etterlever den. Gode holdninger, konkret handling, og innovative tiltak må innføres basert på hva rapporten viser, for å skape en arbeidskultur hvor likestilling og mangfold er kjernen av vekst, sier Astrid R. Skaugseth, CEO i SHE Community.