2012 Asia Pacific Tax Symposium and Transfer Pricing Forum

Program and presentations

2012 Asia Pacific Tax Symposium and Transfer Pricing Forum

  • Share

Tuesday 6 November 2012

Time Topic/event Presentation materials
07:30 - 08:30

Registration and breakfast    
  08:45 - 09:00
(15 min)

  Welcome and overview    
  09:00 - 11:00
(2 hrs)
  Plenary 1 – The tax burden of globalization

  APAC Tax Symp_
Plenary 1_The tax
burden of globalization


  11:00 - 11:30
(30 min)

  Coffee break (am)

   
  11:30 - 12.15
(45 min)
  Session 1 – The unpolished diamonds – Myanmar and Mongolia
  APAC Tax Symp
2010_BO1-S3_The
unpolished gems_
Myanmar - Mongolia
      Session 2 – Managing tax risk in your companies’ Human Resource programs
  APAC Tax Symp
2012_BO1-S1_Managing
tax risk in your
companies HR programs
      Session 3 – The year of the dragon – blessing in disguise? Updates on China and Taiwan
  APAC Tax Symp
2012_BO1-S4_The
Year of the Dragon-
Updates on China
and Taiwan
      Session 4 – General anti-avoidance rules ("GAAR") and globalization
  APAC Tax Symp
2012_BO1-S2_GAAR
and globalization
12:15 - 13:00
(45 min)
Session 1 – 2012 and beyond – updates for Australia
APAC Tax Symp
2012_B02-S3_2012
and beyond - updates
for Australia
  Session 2 – Changing Tax Dynamics in India – GAAR, indirect transfers, APAs and controversy environment
APAC Tax Symp
2012_BO2-S4_
Changing tax
dynamics in India
Session 3 – In the eye of the tiger: growth of Asia companies into emerging markets
APAC Tax Symp
2012_BO2-S2_In
the Eye of the
Tiger - Growth of
Asia companies
Session 4 – Tax treaty developments and trends across the region
APAC Tax Symp
2012_BO2-S1_
Tax treaty
developments and
trends across the
region
  13:00 - 14:00
(1 hr)

  Lunch

   
  14:00 - 15:00
(1 hr)
  Plenary 2 –The juggling Tax act – Viewpoints from corporates
  APAC Tax Symp_
Pleanary 2_The
juggling Tax act-
Viewpoints
from corporates
  15:00 - 15:45
(45 min)
  Session 1 – Japan and Korea – staying in the race
  APAC Tax Symp_
BO3-S3_Japan and
Korea - staying in
the race
      Session 2 – Every cloud has a silver lining – bringing value through tax incentives
  APAC Tax Symp
2012_BO3-S2_
Every cloud has a
silver lining -
bringing value
through tax
incentives


      Session 3 – Emerging markets updates – ASEAN
  APAC Tax Symp_
BO3-S4_Emerging
Markets update
      Session 4 – Gateway to Asia – Singapore or Hong Kong as your headquarter holding jurisdiction?
  APAC Tax Symp
2012_BO3-S1_
Gateway to Asia -
Singapore or
Hong Kong
  15:45 - 16:15
(30 min)

  Coffee break (pm)

   
  16:30 - 18:30
(2 hr)
1. Financial Services APAC Tax Symp
2012_Roundtable 1_
Plenary_ Regulatory
environment and
tax issues
  – Banking
APAC Tax Symp
2012_Roundtable 1_
FS_ Banking


  – Insurance
APAC Tax Symp
2012_Roundtable 1_
FS_Insurance
  – Asset/Funds management
APAC Tax Symp
2012_Roundtable 1_
FS_Asset Mgmt
  2. Technology APAC Tax Symp
2012_Roundtable 2_
Technology
  3. Telecommunications APAC Tax Symp
2012_Roundtable 3_
Telecommunications


4. Mining and Metals APAC Tax Symp
2012_Roundtable 4_
Mining and Metals


  18:30 - 22:00
(3.5 hrs)

  Dinner - Avalon    

 

 

Wednesday 7 November 2012

Time Topic/event Presentation materials
07:30 - 08:30

Breakfast

08:30 - 08:45

Welcome and day 2 agenda

08:45 - 09:45
(1 hr)

Plenary 3 – Economic outlook in Asia and beyond APAC Tax Symp
2012_Economic
outlook in Asia
and beyond
09:45 - 10:45
(1 hr)

Plenary 4 – Beyond borders: From regional to global
APAC Tax Symp
2012_Plenary 4_
Beyond borders_
from regional
to global


10:45 - 11:15
(30 min)

Coffee Break (am)

11:15 - 12:45
(1 hr 30 min)
Workshop 1 – Crouching tigers and the hidden dragons
APAC Tax Symp
2012_WS2_
Crouching Tigers
and the
Hidden Dragons

Workshop 2 – How in-house tax advisors add values during a transaction; Intellectual Property issues in a transaction
APAC Tax Symp
2012_WS1_How
in-house tax
advisors add value
during a
transaction
  Workshop 3 – Indirect tax – Hidden risks and unexplored opportunities
APAC Tax Symp_
WS4_Indirect tax-
Hidden risks


Workshop 4 – Regional and Global Tax Management
APAC Tax
Symposium 2012_
WS3_Regional
and Global
Tax Management


12:45 - 14:00
(1 hr 15 min)

Lunch and concluding remarks

14:45 - 16:15
(1 hr 30 min)

Plenary 1 – The intricate world of Transfer Pricing: risks and opportunities
APAC TP Forum
2012_Plenary 1_
The intriciate
world of
Transfer Pricing
16:15 - 16:45
(30 min)

Coffee break (pm)

16:45 - 18:00
(1 hr 15 min)
Session 1 – North Asia and India updates
APAC TP Forum_
BO1-S2_North
Asia and India
update


Session 2 – Asia–Pacific updates on Advance Pricing Arrangements (APAs)
APAC TP Forum_
BO1-S3_Asia
Pacific updates
on APAs
  Session 3 – Operational Transfer Pricing – compliance with confidence
APAC TP Forum_
BO1-S1_
Operational TP _
compliance with
confidence


 

 

Thursday 8 November 2012

Time Topic/event Presentation materials
08:00 - 09:00

Breakfast

9:00 - 10:15
(1 hr 15 min)
Session 1 – European and Americas updates
APAC TP Forum
_BO2-S3__
European and
Americas Updates


Session 2 – Funding your regional business
APAC TP Forum
_BO2-S1_
Funding your
regional business
  Session 3 – ASEAN updates
APAC TP Forum
_BO2-S1__
ASEAN update
10:15 - 10:45
(30 min)

Coffee break (am)

10:45 - 11:45
(1 hr)

Plenary 2 – Updates on OECD and United Nations Transfer Pricing approaches and relative divergence and possible controversy outcomes

APAC TP Forum_
Plenary 2_OECD
UN TP approaches

11:45 - 12:45
(1 hr)

Plenary 3 – Managing an effective transfer pricing function – Viewpoints from corporates

APAC TP Forum_
Pleanary 3_Managing
an effective transfer
pricing function


  12:45 - 13:00
(1 hr 15 min)

Wrap–up/Closing of event



13:00 - 14:00
(1 hr)

Lunch




Tuesday 6 November 2012

Time Topic/event Presentation materials
07:30 - 08:30

Registration and breakfast    
  08:45 - 09:00
(15 min)

  Welcome and overview    
  09:00 - 11:00
(2 hrs)
  Plenary 1 – The tax burden of globalization

  APAC Tax Symp_
Plenary 1_The tax
burden of globalization


  11:00 - 11:30
(30 min)

  Coffee break (am)

   
  11:30 - 12.15
(45 min)
  Session 1 – The unpolished diamonds – Myanmar and Mongolia
  APAC Tax Symp
2010_BO1-S3_The
unpolished gems_
Myanmar - Mongolia
      Session 2 – Managing tax risk in your companies’ Human Resource programs
  APAC Tax Symp
2012_BO1-S1_Managing
tax risk in your
companies HR programs
      Session 3 – The year of the dragon – blessing in disguise? Updates on China and Taiwan
  APAC Tax Symp
2012_BO1-S4_The
Year of the Dragon-
Updates on China
and Taiwan
      Session 4 – General anti-avoidance rules ("GAAR") and globalization
  APAC Tax Symp
2012_BO1-S2_GAAR
and globalization
12:15 - 13:00
(45 min)
Session 1 – 2012 and beyond – updates for Australia
APAC Tax Symp
2012_B02-S3_2012
and beyond - updates
for Australia
  Session 2 – Changing Tax Dynamics in India – GAAR, indirect transfers, APAs and controversy environment
APAC Tax Symp
2012_BO2-S4_
Changing tax
dynamics in India
Session 3 – In the eye of the tiger: growth of Asia companies into emerging markets
APAC Tax Symp
2012_BO2-S2_In
the Eye of the
Tiger - Growth of
Asia companies
Session 4 – Tax treaty developments and trends across the region
APAC Tax Symp
2012_BO2-S1_
Tax treaty
developments and
trends across the
region
  13:00 - 14:00
(1 hr)

  Lunch

   
  14:00 - 15:00
(1 hr)
  Plenary 2 –The juggling Tax act – Viewpoints from corporates
  APAC Tax Symp_
Pleanary 2_The
juggling Tax act-
Viewpoints
from corporates
  15:00 - 15:45
(45 min)
  Session 1 – Japan and Korea – staying in the race
  APAC Tax Symp_
BO3-S3_Japan and
Korea - staying in
the race
      Session 2 – Every cloud has a silver lining – bringing value through tax incentives
  APAC Tax Symp
2012_BO3-S2_
Every cloud has a
silver lining -
bringing value
through tax
incentives


      Session 3 – Emerging markets updates – ASEAN
  APAC Tax Symp_
BO3-S4_Emerging
Markets update
      Session 4 – Gateway to Asia – Singapore or Hong Kong as your headquarter holding jurisdiction?
  APAC Tax Symp
2012_BO3-S1_
Gateway to Asia -
Singapore or
Hong Kong
  15:45 - 16:15
(30 min)

  Coffee break (pm)

   
  16:30 - 18:30
(2 hr)
1. Financial Services APAC Tax Symp
2012_Roundtable 1_
Plenary_ Regulatory
environment and
tax issues
  – Banking
APAC Tax Symp
2012_Roundtable 1_
FS_ Banking


  – Insurance
APAC Tax Symp
2012_Roundtable 1_
FS_Insurance
  – Asset/Funds management
APAC Tax Symp
2012_Roundtable 1_
FS_Asset Mgmt
  2. Technology APAC Tax Symp
2012_Roundtable 2_
Technology
  3. Telecommunications APAC Tax Symp
2012_Roundtable 3_
Telecommunications


4. Mining and Metals APAC Tax Symp
2012_Roundtable 4_
Mining and Metals


  18:30 - 22:00
(3.5 hrs)

  Dinner - Avalon    

 

 

Wednesday 7 November 2012

Time Topic/event Presentation materials
07:30 - 08:30

Breakfast

08:30 - 08:45

Welcome and day 2 agenda

08:45 - 09:45
(1 hr)

Plenary 3 – Economic outlook in Asia and beyond APAC Tax Symp
2012_Economic
outlook in Asia
and beyond
09:45 - 10:45
(1 hr)

Plenary 4 – Beyond borders: From regional to global
APAC Tax Symp
2012_Plenary 4_
Beyond borders_
from regional
to global


10:45 - 11:15
(30 min)

Coffee Break (am)

11:15 - 12:45
(1 hr 30 min)
Workshop 1 – Crouching tigers and the hidden dragons
APAC Tax Symp
2012_WS2_
Crouching Tigers
and the
Hidden Dragons

Workshop 2 – How in-house tax advisors add values during a transaction; Intellectual Property issues in a transaction
APAC Tax Symp
2012_WS1_How
in-house tax
advisors add value
during a
transaction
  Workshop 3 – Indirect tax – Hidden risks and unexplored opportunities
APAC Tax Symp_
WS4_Indirect tax-
Hidden risks


Workshop 4 – Regional and Global Tax Management
APAC Tax
Symposium 2012_
WS3_Regional
and Global
Tax Management


12:45 - 14:00
(1 hr 15 min)

Lunch and concluding remarks

14:45 - 16:15
(1 hr 30 min)

Plenary 1 – The intricate world of Transfer Pricing: risks and opportunities
APAC TP Forum
2012_Plenary 1_
The intriciate
world of
Transfer Pricing
16:15 - 16:45
(30 min)

Coffee break (pm)

16:45 - 18:00
(1 hr 15 min)
Session 1 – North Asia and India updates
APAC TP Forum_
BO1-S2_North
Asia and India
update


Session 2 – Asia–Pacific updates on Advance Pricing Arrangements (APAs)
APAC TP Forum_
BO1-S3_Asia
Pacific updates
on APAs
  Session 3 – Operational Transfer Pricing – compliance with confidence
APAC TP Forum_
BO1-S1_
Operational TP _
compliance with
confidence


 

 

Thursday 8 November 2012

Time Topic/event Presentation materials
08:00 - 09:00

Breakfast

9:00 - 10:15
(1 hr 15 min)
Session 1 – European and Americas updates
APAC TP Forum
_BO2-S3__
European and
Americas Updates


Session 2 – Funding your regional business
APAC TP Forum
_BO2-S1_
Funding your
regional business
  Session 3 – ASEAN updates
APAC TP Forum
_BO2-S1__
ASEAN update
10:15 - 10:45
(30 min)

Coffee break (am)

10:45 - 11:45
(1 hr)

Plenary 2 – Updates on OECD and United Nations Transfer Pricing approaches and relative divergence and possible controversy outcomes

APAC TP Forum_
Plenary 2_OECD
UN TP approaches

11:45 - 12:45
(1 hr)

Plenary 3 – Managing an effective transfer pricing function – Viewpoints from corporates

APAC TP Forum_
Pleanary 3_Managing
an effective transfer
pricing function


  12:45 - 13:00
(1 hr 15 min)

Wrap–up/Closing of event



13:00 - 14:00
(1 hr)

Lunch