Press release

22 mars 2018

EY är branschens mest populära arbetsgivare

Ekonomistudenter i Sverige har röstar fram drömarbetsgivaren och EY är återigen rankad högst bland Big 4 i revisions- och rådgivningsbranschen. EY hamnar totalt på en sjätteplats, medan första- och andraplatsen är oförändrad med Google respektive Spotify. EY är även med på rankingen bland civilingenjörs- och it-studenter, den enda bland Big 4.

Presskontakt
Stina Gustafsson

EY, PR-chef och presskontakt i Sverige

Ansvarar för PR och medierelationer på EY i Sverige. Samhällsintresserad i allmänhet, intresserad av medier i synnerhet.

Relaterade ämnen Consulting Assurance Tax

Ekonomistudenter i Sverige har röstar fram drömarbetsgivaren och EY är återigen rankad högst bland Big 4 i revisions- och rådgivningsbranschen. EY hamnar totalt på en sjätteplats, medan första- och andraplatsen är oförändrad med Google respektive Spotify. EY är även med på rankingen bland civilingenjörs- och it-studenter, den enda bland Big 4.

Förutom en hög placering bland attraktiva arbetsgivare för ekonomistudenter, finns EY även med på rankingen bland civilingenjörs- och it-studenter. EY är den enda bland de så kallade Big 4 som finns med på dessa rankingar. Bland civilingenjörsstudenter hamnar EY på plats 54 bland närmare 200 rankade arbetsgivare och på ranking av it-studenter hamnar EY i år på plats 69.

– Vi är mycket stolta och glada över alla ekonomistudenter som valt EY som deras drömarbetsgivare. Det är även glädjande att vi finns med på rankingen bland civilingenjörs- och it-studenter. Rankingen visar att vi är på rätt väg då vår satsning på digitalutveckling kräver att vi har team med en rad olika kompetenser. Vi fortsätter investera i att ge våra medarbetare möjlighet till utveckling och en spännande karriär, säger Jonas Svensson, vd på EY i Sverige.

För EY är studenter både potentiella medarbetare och framtida uppdragsgivare, därför är deras uppfattning viktig. EY har ett stort fokus på studentrelationer och aktiviteter gentemot potentiella medarbetare, bland annat genom karriärmässor, events, sociala medier och EY:s Karriärbloggen.

Resultatet i Universums undersökning baseras på svar från 22 000 svenska studenter inom ekonomi-, it- och ingenjörsutbildningar. 

Topp 10 mest attraktiva arbetsgivarna i Sverige bland ekonomistudenter

1. Google (1)
2. Spotify (2)
3. IKEA (4)
4. H&M (3)
5. Nike (NY)
6. EY (5)
7. PwC (6)
8. McKinsey & Company (10)
9. Handelsbanken (7)
10. Volvo Cars (17)

Fullständiga ranking: http://universumglobal.com/se/foretagsbarometern-2018/