Press release

4 okt. 2018

EY är branschens mest attraktiva arbetsgivare bland unga yrkesverksamma

Sveriges Young Professionals har röstat fram de populäraste arbetsgivarna 2018. Ekonomer har även i år rankat EY högst i revisions- och rådgivningsbranschen. EY är även med på rankingen bland de som jobbar med IT och juridik.

Presskontakt
Stina Gustafsson

EY, PR-chef och presskontakt i Sverige

Ansvarar för PR och medierelationer på EY i Sverige. Samhällsintresserad i allmänhet, intresserad av medier i synnerhet.

Sveriges Young Professionals har röstat fram de populäraste arbetsgivarna 2018. Ekonomer har även i år rankat EY högst i revisions- och rådgivningsbranschen. EY är även med på rankingen bland de som jobbar med IT och juridik.

KarriärBarometern från Universum är Sveriges största och mest omfattande undersökning bland yrkesverksamma talanger. EY är återigen branschbäst bland ekonomer och hamnar på plats 18. På topp tre finns IKEA, Spotify och Google. EY finns även med på rankingen bland juridik och IT, på plats 37 respektive 61.

– Vi är mycket glada över att så många unga yrkesverksamma rankat EY som sin drömarbetsgivare. För oss är unga yrkesverksamma både potentiella medarbetare och uppdragsgivare. Därför är det särskilt glädjande att de har en positiv känsla för EY och det vi står för. Det gäller naturligtvis ekonomer men också unga yrkesverksamma med IT-inriktning eftersom våra team består av personer med olika kompetenser. Att ha team med bred kompetens är en förutsättning för att följa och stödja våra kunders digitala utveckling, säger Jonas Svensson, vd på EY i Sverige.

Universum ser att en tydlig trend 2018 är att talangerna prioriterar mjuka värden mer än tidigare. Det handlar exempelvis om att arbeta för ett högre och meningsfullt syfte, en trygg anställning, flexibla arbetstider eller att det är en respektfull arbetskultur. Undersökningen visar också att hårda värden prioriteras något lägre, men fortfarande rankas vissa högt som t.ex. arbetsgivarens framgång på marknaden, utmanande arbetsuppgifter och utvecklingsmöjligheter till ledarskap.

Universum har i år frågat totalt 19 552 young professionals om karriärmål och preferenser. Undersökningen innefattade 2 886 ekonomer.

Topp 5 mest attraktiva arbetsgivarna i Sverige bland ekonomer och placering Big 4
1. IKEA
2. Spotify
3. Google
4. H&M
5. Nike
18. EY
22. PWC
51. KPMG
80. Deloitte

Fullständig ranking:
https://universumglobal.com/se/2018/10/har-ar-listan-med-sveriges-mest-attraktiva-arbetsgivare-2018/