Press release

25 feb. 2019

EY fortsätter att satsa på kvinnor inom techsektorn

Den 8 mars arrangeras Women in Tech 2019, Nordens största mötesplats för kvinnor i techsektorn, där revisions- och rådgivningsföretaget EY sedan flera år tillbaka är en av huvudarrangörerna. Under eventet kommer EY bland annat att sammanföra en rad namnkunniga investerare med kvinnliga entreprenörer för att diskutera kapitalanskaffning och hur bättre förutsättningar kan skapas för en mer jämlik fördelning av investerat kapital. EY kommer även att diskutera hur framtidens uppkopplade samhällen kommer se ut till följd av automatisering och Internet of Things (IoT) samt vilka säkerhetsaspekter de medför.

Presskontakt
Stina Gustafsson

EY, PR-chef och presskontakt i Sverige

Ansvarar för PR och medierelationer på EY i Sverige. Samhällsintresserad i allmänhet, intresserad av medier i synnerhet.

Relaterade ämnen Digitalisering Karriär

Den 8 mars arrangeras Women in Tech 2019, Nordens största mötesplats för kvinnor i techsektorn, där revisions- och rådgivningsföretaget EY sedan flera år tillbaka är en av huvudarrangörerna. Under eventet kommer EY bland annat att sammanföra en rad namnkunniga investerare med kvinnliga entreprenörer för att diskutera kapitalanskaffning och hur bättre förutsättningar kan skapas för en mer jämlik fördelning av investerat kapital. EY kommer även att diskutera hur framtidens uppkopplade samhällen kommer se ut till följd av automatisering och Internet of Things (IoT) samt vilka säkerhetsaspekter de medför.

Intresset är rekordstort för den sjätte upplagan av Women in Tech – biljetterna till årets event tog slut på 45 sekunder och 24 större bolag står bakom initiativet. På internationella kvinnodagen den 8 mars kommer över 1500 personer delta i eventet som äger rum på Folkets Hus i Stockholm. Några av årets talare är Sandra Cauffman, Deputy från NASA Headquearters och komikern Sarah Cooper, med bakgrund inom Google och Yahoo. 

EY är en av huvudarrangörerna som gör Women in Tech möjligt och arrangerar i år bland annat ett seminarium på temat entreprenörskap och kapitalanskaffning. Den skeva fördelningen av investerat kapital är sedan länge ett välkänt fenomen inom teknikbranschen. Till exempel visar en omfattande studie av riskkapitalbolaget Atomico att endast 7% av investerat kapital i europeiska teknikbolag 2018 gick till bolag med kvinnliga eller mixade team av grundare. Tillsammans med flera välkända investerare och entreprenörer önskar EY ta diskussionen vidare på temat ”How to get funding for your tech business”. Några av de medverkande under dagen är Indra Sharma, Venture Lead på EQT Ventures, Tove Larsson, Chief Investment Officer på Norrsken Foundation, Julia Reuszner, VD på Pepins, Martina Klingvall, VD och grundare på Telness och Fardosa Abdalla, grundare av Fardosa.

Tillsammans med Scania kommer EY även arrangera ett seminarium med fokus på hur IoT och automatisering kommer forma framtidens uppkopplade samhällen, där autonoma fordon har en framträdande roll och de säkerhetsaspekter som dessa medför. I EY:s monter finns möjlighet att träffa medarbetare som jobbar inom tech-området och med olika typer av projekt inom till exempel cybersecurity, kryptovalutor, artificiell intelligens och robotics.

– Vi tycker att Women in Tech är en unik mötesplats som lyfter frågor som berör oss, som digitalisering, jämställdhet, ledarskap och kompetensbehov. Vi är stolta över att vara engagerade i eventet och jag ser fram emot många spännande diskussioner under våra seminarier. EY:s konsulter arbetar dagligen med rådgivning gentemot företag inom tech, media och telekom och den 8 mars kommer vi såklart nätverka med olika intressenter inom den sektorn, men även träffa talanger som kan tänka sig en karriär hos oss, säger Marie Fossum Strannegård, partner och rådgivare inom EY:s TMT-sektor (Tech, Media, Telecom).

Women in Tech pågår under en heldag och är som tidigare år kostnadsfritt för besökare tack vare stödet från de 24 sponsorerna. Eventet är öppet för alla och de som inte fått tag på biljett kan följa konferensen live på Viafree och Womenintech.se.

För mer information samt nyheter om talare: Womenintech.se 
Följ eventet i sociala medier: #WITsthlm2019